top of page
 • Forfatters billedeScandinavian Travel

Forstå Islands vejskilte: Din komplette guide

Er du klar til at køre rundt i Island på din kommende rejse? Ud over at finde dit perfekte lejebil i Island , vil det hjælpe dig godt at lære om de forskellige Island-vejskilte, du kan støde på, når du er på rejse.


Da Island er et stadig mere populært turistmål, er mange biler på vejen faktisk besøgende på ferie – så meget desto større grund til at studere Islands vejskilte, da du ikke altid kan stole på, at chaufføren foran dig kender reglerne for vejen.


Toptips til at læse Islands vejskilte


 • Trekantskilte giver en advarsel.

 • Cirkelskilte betyder, at noget er forbudt.

 • Ordet ' stans ' betyder stop, som du ofte vil se ved et vejkryds eller betalingsanlæg.


Bytrafikskilte i Island


 • En rød cirkel med en gul streg igennem betyder 'adgang forbudt', hvilket betyder, at du ikke kan komme ind på vejen fra den retning, du nærmer dig den fra, men du kan få adgang til den fra en anden retning.

 • En gul cirkel omkranset af rød betyder 'kørsel forbudt'. Du kan slet ikke køre i dette område.

 • En blå cirkel omkranset af rød med en rød diagonal linje igennem angiver, at 'parkering er forbudt'.

 • En blå cirkel omkranset af rød med to røde diagonale linjer, der krydser hinanden, indikerer 'ingen parkering eller stop'.


Betydninger af almindelige islandske vejskilte


Her er nogle af de mest almindelige og vigtige islandske vejskilte og deres betydninger, som vil være særligt nyttige, når du rejser gennem Islands naturlige landskaber.


Fartskilte 


Fartskilte på Island er i gule cirkler omkranset af rødt. Hastigheden er skrevet i kilometer i timen.


Gennemsnitlige hastighedsgrænser i Island er:


 • 30 km/t (omkring 18 mph) for boligområder

 • 50 km/t (31 mph) for andre bebyggede områder

 • 80 km/t (49 mph) for grusveje

 • 90 km/t (55 mph) for asfalterede veje, såsom ringvejenDer er også foreslåede hastighedsbegrænsninger i Island, som er angivet med blå firkantede skilte med hvide tal inden for en hvid cirkel. Selvom de ikke er obligatoriske, tilbydes disse vejledende hastighedsgrænser for at guide dig, når du navigerer på de islandske veje. Vi anbefaler at følge disse retningslinjer for at sikre, at du er sikker, mens du udforsker Island.


Skilt til skift af grusvejsoverflade


En vigtig ting at bemærke, når du kører rundt i Island, indikerer grusvejskilte en ændring i vejoverfladen, som kan påvirke din bils reaktion på vejen. Islands F-veje kan være ujævne med et løst underlag.


Du vil se et dobbeltskilt, hvor det øverste skilt er et sort udråbstegn i en gul trekant omkranset af rød, og det nederste skilt viser et billede af en vej med ordene ' malbik endar ', som betyder 'asfaltender'. Det er især vigtigt at være opmærksom på disse trafikskilte i island, da vejgrebet på dine hjul vil blive påvirket af ændringen i vejbelægningen, hvilket igen vil øge bremselængden.4x4 vejskilte


4x4 køretøjer er påkrævet for at nå visse destinationer i Island, såsom det islandske højland, som kun kan nås via landets bjergrige F-veje. Nogle af disse veje krydser floder og krydser udfordrende terræn, så det er vigtigt at sørge for, at du har en robust, pålidelig leje af 4x4-køretøjer i Island, før du tager fat på disse veje.


Dette islandske gadeskilt er et gult rektangel omkranset af rødt med et sort bilsymbol, der siger '4x4' på det, og udtrykket ' óbrúadar ár ' nedenfor, som betyder 'flodkrydsning uden bro'. De sværeste F-veje af alle er markeret med et skilt, der siger 'torleidi', hvilket betyder 'ekstremt vanskeligt terræn' – vær advaret om, at kørsel på disse veje kræver ekspertfærdighed.Dyrevejskilte


Islands spektakulære natur er hjemsted for en bred vifte af dyreliv, hvor nogle arter findes tæt på det islandske vejnet, især i mere landlige områder. At være på vagt, når man færdes langs veje med dyreskilte, vil være med til at beskytte de dyrebare islandske dyr.


Disse vejskilte i Island er gule trekanter omkranset af rødt med et sort symbol på den dyretype, der lever i nærheden. Nogle gange vil der være et afstandsskilt nedenunder, der angiver, hvor dyrene befinder sig langs vejen. Ensporet broskilt


Når du kører rundt i Island med autocamper , støder du på mange usædvanlige veje på grund af landets unikke geologi. Dette er også tilfældet, hvis du vælger at leje en autocamper . Mens der er floder at krydse og bjerge at krydse, er der også mange ensporede broveje, som kræver særlig omhu at køre over. Selvom du måske ikke umiddelbart tror, ​​at denne type vej er farlig, sker der en del ulykker på disse broer, især når vejforholdene er isglatte.


Men bare rolig, du kan krydse disse veje sikkert ved at sætte farten ned på din tilgang til broen og sikre, at du kan se langt nok op ad vejen forude. Skiltet, man skal holde øje med, er endnu et dobbeltskilt med et sort udråbstegn i en gul trekant omkranset af rød øverst og en tegning af en bro med en enkelt bil, der krydser over ordene ' einbreid bru '.Udforsker Island med autocamper


Nu er du helt klar over Islands gadeskilte, det er tid til at booke dit lejebil i Island klar til din store rejse. Lad os tage på vejen og udforske alle de betagende naturlige vidundere, Land of Ice and Fire har at byde på!


9 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Autocamper Island - leje af autocamper i Island
Autocamper Island - leje af autocamper i Island
Autocamper Island - leje af autocamper i Island
bottom of page