top of page
  • Forfatters billedeScandinavian Travel

Den ultimative guide til vejret på Island

Det kan være svært at vikle hovedet omkring et land kaldet Island, der kan nå temperaturer i 20'erne om sommeren. Så hvordan er vejret på Island? Og hvordan forstår man overhovedet dage tilbragt i næsten fuldstændig mørke? Der er så mange ting, der gør det islandske vejr unikt, at mange ender med at kæmpe med at pakke til deres rejse.


Men det er virkelig ikke så vanskeligt, hvis du ved, hvad hver sæson bringer, og hvad du kan forvente af hver måned på øen. Derfor skrev vi denne artikel, som du kan bruge som guide og gøre planlægningen lidt nemmere.


Det islandske vejr i almindelighed


De fleste mennesker er meget overraskede over at høre, at det islandske klima er meget mildere, end de havde forestillet sig . Sandsynligvis fordi de fleste har billeder af Antarktis dukker op i deres hoveder, når de tænker på Island.


Grunden til, at tingene ikke er helt så iskolde i Island, er, at vi har en masse vulkansk aktivitet på øen, der varmer tingene op. Vi har også de varme strømme fra Golfstrømmen, der kommer ned langs kysten. Men der er én ting, du skal være opmærksom på. Selvom vi har årstider her på øen, har vi et ordsprog, der siger: " her kan du opleve alle fire årstider på en dag ".


Mens snestorme ikke er særlig almindelige om sommeren, kan sæsonens vejr hurtigt skifte. Klar, blå, solrig himmel kan blive til et regnvejr, tilbage til solrig himmel, for derefter at efterlade dig med en overskyet dag, hvor vinden hyler rundt i dit hus.


Der er en misforståelse om, at Reykjavík på en eller anden måde er varmere end resten af ​​øen. Dette er blot en illusion skabt af bygningerne, der skaber en form for læ mod vejrets elementer. I virkeligheden er der ingen forskel mellem vejret i Reykjavík efter måned end resten af ​​øen nedenfor.Det islandske vejr efter sæson


Som vi allerede har nævnt, er Islands årlige vejr også sæsonbestemt. Men fordi øen er så langt nordpå, har tingene en tendens til at fungere i ekstremer her . Men dette hjælper også besøgende på en måde.


Hvor du ofte hører ting som "det kan du se" eller "det kan du måske gøre", er Island i høj grad en "du vil" eller "det vil du ikke"-situation. Dette hjælper faktisk med planlægningen, afhængigt af hvad du vil se eller lave på øen. Dette er, hvad du kan forvente af vejret på Island efter måned:


Forårsvejr


Selvom vi teknisk set har en forårssæson, har de fleste en tendens til at fokusere mere på sommer eller vinter, da foråret kommer og går på et øjeblik. I løbet af foråret i Island kan tingene stadig føles lidt vinterlige . Visse veje og ruter vil stadig ikke være åbne endnu, og isglatte pletter kan stadig tø op.


Men som med enhver forårssæson er det en årstid, hvor landskaberne og dens fauna og flora ser ud til at vågne fra en dyb dvale. så det er noget af en oplevelse at besøge øen i denne tid. Sommer vejr


Det bør ikke komme som nogen overraskelse, at sommeren i Island betragtes som højsæsonen her på øen . Dette er også den sæson, hvor lokale og besøgende lejer autocampere i Island . De strømmer til de forskellige campingpladser på øen. Der laver de forskellige udendørs aktiviteter, så du skal bestille i god tid for at undgå skuffelse. Efterår/efterårs vejr


Som det er tilfældet med foråret på Island, er efteråret så flygtigt, at det knapt eksisterer . Generelt øver de hårdere vejrelementer sig til vinteren i denne periode. Barske vejrelementer øver sig til vinteren i denne periode.


Som en tid, der er kendt for sin forandring, strømmer mange fotografer til øen på grund af floraen, der skifter forskellige efterårsfarver.Vintervejr


Hvis du nyder at lytte til klassisk musik, vil du forstå, hvad vi mener, når vi siger, at vinteren på Island er som et crescendo. Vores lille ø bliver bogstaveligt talt til det smukke vintereventyrland , der er afbildet i så mange film. Men de samme vejrforhold, der gør dette muligt, kan være ret udfordrende . Dette er især hvis du ikke er vant til denne type tilstande.Island Temperatur pr. måned


For at planlægge dit eventyr gennem Islands landskaber er det vigtigt at forstå dets temperaturudsving. Med disse oplysninger lige ved hånden, vil du være godt forberedt til at få mest muligt ud af din islandske rejse, uanset årstiden.


Her er, hvad du kan forvente af vejret og Islands gennemsnitlige temperatur pr. måned gennem hele året:


Marts


Dette markerer sæsonens officielle vendepunkt. Temperaturerne vil langsomt begynde at stige sammen med de lyse timer. Men Island i marts kan stadig få dig til at føle, at du er fanget i vinter- og forårets trådkors.


Du kan forvente temperaturer på mellem 1-3 grader celsius . Så du behøver allerede ikke at håndtere de temperaturer under frysepunktet længere. Dagslyset stiger fra 10 timer hver dag i begyndelsen af ​​måneden til 13 timer ved udgangen af ​​måneden.


April


Selvom vi teknisk set allerede er i foråret, er der stadig en vis overlapning mellem sæsonerne. Du vil stadig være i stand til at lave nogle vinteraktiviteter som at stå på ski og udforske isgrotter i løbet af april måned. April i Island byder på temperaturer fra 1 til 6 grader Celsius.


Og mens du kan forvente 13 timers dagslys hver dag i starten af ​​måneden, eskalerer det hurtigt til næsten 17 timer ved udgangen af ​​måneden. Uanset om det er på grund af vejret (vi kunne ikke lade være) eller noget helt andet, markerer april også starten på Islands hvalsafari-sæson. Mange vandrende hvalarter gør vandet omkring øen til deres hjem.


Kan


Vejret på Island i maj kan faktisk narre dig til at tro, at det allerede er sommer. Det er kendt som den tørreste måned på året, så hvis du planlægger en tur fyldt med udendørsaktiviteter, bør dette være din go-to-måned.


De sidste rester af vinteren ville være smeltet nu, og temperaturerne ligger mellem 4 og 9 grader Celsius . I løbet af maj har Island stigende dagslys fra 18 til 20 om dagen, hvilket gør det ideelt til udendørs aktiviteter.Juni


Det islandske vejr i juni er nok noget af det bedste man kan få hele året rundt her på øen . De hårdere vejrelementer som vores legendariske islandske vinde er faldet til ro, og regnen ser ud til at holde lidt mere på afstand.

Temperaturerne i denne måned ligger mellem 8 og 12 grader celsius . I mellemtiden kan du opleve din første midnatssol med dagslys, der går fra 20 timer til 22 timer ved udgangen af ​​måneden. Bare husk på, at med alle disse dagslystimer i juni i Island , vil du ikke være i stand til at se nordlyset.


Juli


Island i juli kommer i top, når man sammenligner vejret med enhver anden måned, og det er den varmeste måned i Island . Temperaturer i løbet af måneden ligger mellem 9 og 14 grader celsius. De hårdere islandske vejrelementer tager en velfortjent pause.

Mens du stadig vil kunne opleve en midnatssol i begyndelsen af ​​måneden, vil dagslyset begynde at aftage. Men hvis du er vant til 12-timersdage, hvor du kommer fra, er de 19 timers dagslys i slutningen af ​​juli ikke noget at håne. På denne tid af året er udlejningsautocampere i Island i centrum.


August


Augustvejret på Island følger stadig med den generelle sommerstemning. Selvom det så småt begynder at gå ned ad bakke temperaturmæssigt. Vinden og regnen begynder at vende tilbage til arbejdet efter deres nedsæson. Temperaturer i august i Island ligger mellem 8 og 13 grader celsius . Dagslyset vil på den anden side gå fra 19 til 15 timer hver dag ved udgangen af ​​måneden.September


September i Island er præget af nedbør. Faktisk er september kendt som årets vådeste måned . Så hvis du tænkte på at prøve nogle flere udendørsaktiviteter på din tur i løbet af denne tid, er oddsene for, at september modarbejder dine planer, gode.


Men på grund af nedbøren er det et enestående tidspunkt at besøge Islands vandfald og se præcis, hvor kraftfulde disse kan være ved fuld kapacitet. Temperaturerne varierer fra 6 til 10 grader, og dagslyset går fra 15 timer om dagen til næsten 13 timer om dagen ved udgangen af ​​måneden.


Oktober


Oktober i Island giver dig officiel besked om, at i ægte Game of Thrones-tradition "kommer vinteren". De hårdere vejrelementer tager fart, og de våde forhold fortsætter. Temperaturerne ligger mellem 2 og 7 grader celsius, og dagslyset falder endnu mere. Fra omkring 13 timers dagslys hver dag til omkring 11 timers dagslys i slutningen af ​​oktober.


November


Hvis vinteren er filmen i fuld udgave, er det islandske vejr i november traileren. De våde og regnfulde forhold fortsætter, og de barske vejrelementer bliver, ja, hårdere. Og temperaturerne ser et markant fald i forhold til, hvad de plejede at være for blot et par måneder siden; nu, alt fra -1 til 3 grader .


November i Island er også den måned, du sandsynligvis vil opleve, at vejforholdene bliver vanskeligere. Du kan opleve vintersæsonens første snefald. Dagslyset ser også en dramatisk ændring, der går fra under 11 timer i begyndelsen af ​​måneden til kun 5 timer i slutningen af ​​måneden.December


December i Island er som enhver feel-good julefilmscene, du nogensinde har set, og er en god repræsentation af, hvor koldt Island er (eller kan være). Sneen er på dagsordenen, og temperaturerne varierer fra -3 til 2 grader celsius . Selvom du skal huske, at temperaturerne kan falde til under -20 i visse dele af landet.


Dagslyset falder endnu længere fra 5 timer til kun 4 timer hver dag. Bortset fra visse dele af landet, hvor det kan gå til kun 2 timers dagslys hver dag. Vintervejret ville have gjort vejforholdene temmelig vanskelige at navigere på nu, og mange veje/ruter på øen vil være lukket.


Januar


Det er som om øen ved, at festsæsonen er forbi, og det er tid til at komme på arbejde, når man ser på vejret på Island i januar. Regnen og snefaldet begynder at aftage, og januar i Island er generelt kendt som en ret tør måned. Men selv i denne ro er vinteren stadig tilstedeværende, og du kan forvente glinsende iskrystaller overalt. Selv vandfaldene har glinsende is-fangarme, der kryber over klipperne til det frosne vand nedenfor.


Det er virkelig et magisk syn at se. Januartemperaturerne har også en tendens til at ligge mellem -3 og 2 grader Celsius . Og selvom det er midtvinter, begynder dagslyset faktisk at tage til igen. Det stiger fra 4 timer i begyndelsen af ​​måneden til 7 timer i slutningen af ​​måneden.


Februar


Februar i Island markerer vinterens sidste stykke her på øen. Selvom temperaturerne stadig er lave, vil de også begynde at stige sammen med dagslyset.


Temperaturerne vil nu ligge mellem -3 og 3 grader celsius , og dagslyset vil stige markant. Fra kun 7 timer i starten af ​​måneden til mere end 10 timer i slutningen af ​​måneden. Bare vær opmærksom på, at februar normalt er en tør måned som januar, men nedbøren stiger mod slutningen af ​​måneden.Det islandske vejr; indbegrebet af ekstremer


Nu burde du have svar på nogle ofte stillede spørgsmål såsom "Er Island koldt?", "Sner det på Island?" og "Hvor varmt bliver det i Island?". Og vi er sikre på, at du nu kan forstå, hvorfor vi siger, at årstiderne her på øen spænder i ekstremer. Men selvom vejret til tider kan være ret udfordrende, er det også meget givende. Uden det ekstreme mørke vil vi aldrig se nordlysets neon, klare lys danse hen over vores himmel.


Uden den ekstreme kulde ville vi aldrig komme til at udforske de lyseblå, glinsende ishuler. Og uden alle disse dagslystimer ville vi aldrig komme til at opleve en midnatssol. Hver sæson på øen har sin egen attraktion. Med forberedelse og at vide, hvad du kan forvente, kan hver sæson byde på et nyt og mindeværdigt eventyr.

3 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários


Autocamper Island -  leje af autocamper i Island
Autocamper Island -  leje af autocamper i Island
Autocamper Island -  leje af autocamper i Island
bottom of page