top of page
 • Forfatters billedeScandinavian Travel

Islandske eventyr for veganere: Din altomfattende guide

Hvis du planlægger at spise vegansk i Island, behøver du ikke bekymre dig om at finde vegansk-venlige madmuligheder. Island er efterhånden en fremragende destination for veganere! Med dets rigelige plantebaserede madtilbud og et voksende antal veganske restauranter, vil du blive forkælet med valg.


Denne komplette guide til at spise vegansk på Island dækker alt, hvad du behøver at vide. Fra de bedste veganske restauranter til hvor man kan finde veganske butikker og caféer rundt om i landet. Vi giver også tips til at finde vegansk-venlige måltider, mens du rejser og undgå animalske produkter, når du spiser ude.


Her er en omfattende guide til vegansk mad i Island for at nyde landet uden at gå på kompromis med dine kostvalg. Så læs videre for veganske muligheder i Island og tips til at gøre din rejse mere behagelig!


Er Island veganervenligt?


Island er hurtigt ved at blive et af de mest veganervenlige lande i verden. At være veganer i Island er også populært, da veganisme bliver mere populært og accepteret. I de senere år er veganismens popularitet steget i vejret, og flere og flere islændinge har taget denne livsstil til sig .


Begivenheder som "veganjuar" (vegansk januar) er blevet en grundpille i den islandske kalender. Denne begivenhed har til formål at opmuntre folk til at følge en vegansk kost i en måned. Fødevare- og gæstfrihedsindustrien har reageret på denne tendens ved at tilbyde et stadigt stigende udvalg af veganske produkter. Ifølge en undersøgelse foretaget af The Vegan Society i 2020 er Island nu hjemsted for over 6,5 % af sin befolkning, der identificerer sig som veganere. Det er faktisk den højeste procentdel af veganere i Europa!Hvad mere er, er der nu talrige restauranter og caféer i hele Island, der tilbyder lækre veganske muligheder. Fra Gló, som byder på mindst 50 % økologiske menupunkter, til Kaffi Vinyl, som har en helt vegansk menu – der er noget for enhver smag! Derudover har mange supermarkeder og helsekostbutikker nu et omfattende udvalg af veganske produkter. Det betyder, at det aldrig har været nemmere for veganere, der bor i eller besøger Island, at finde det, de har brug for.


Veganske butikker i Island


At være veganer i Island er nemmere end nogensinde, takket være de mange veganervenlige butikker, der kan findes over hele landet. Reykjavík, Islands hovedstad, er hjemsted for et stadigt voksende antal veganske butikker. Der kan du finde alt fra økologisk frugt og grønt til plantebaserede slags mælk, imiteret kød og veganske snacks. Nogle af vores foretrukne steder at hente veganske dagligvarer inkluderer:


Vegansk búðin


Forestil dig at træde ind i et veritabelt eventyrland af veganske lækkerier i is- og ildens land, intet mindre! Vegansk búðin , beliggende i det travle Reykjavik, er Islands ultimative destination for plantebaserede madentusiaster.


Dette store supermarked kan prale af et omfattende og veludvalgt udvalg af tilbud for at mætte selv den mest kræsne appetit . Dette supermarked tilbyder en bred vifte af veganske muligheder, herunder lækre frosne måltider og frisk frugt og grøntsager fra bæredygtige gårde. Det beviser bestemt, at veganisme kan være smagfuldt og mangfoldigt!


Også, hvis du er fan af den ikoniske Linda McCartney , skal du ikke lede længere. Denne butiksperle serverer hendes lækre linje af dyrefrie produkter. Ydermere tilføjer Vegan búðin et strejf af sofistikering til de særlige lejligheder, med veganske vine omhyggeligt udvalgt til at friste smagsløgene.

Kronan


Beliggenhed: Forskellige forretninger på tværs af Island


Krónan er en af ​​de ældste supermarkedskæder i Island , og i dag skiller den sig ud for sine omfattende veganske tilbud . Butikken har forskellige plantebaserede produkter fra populære veganske mærker, såsom Oatly og Violife.


Krónan har også forskellige helsekostvarer til at tage højde for de mest kræsne spisende gæster. Fra ernæringsgær til veganske proteinpulvere, det hele er her! Du kan også finde veganske oste, imiteret kød og andre væsentlige ting til dit spisekammer . Derudover kan du også finde mange frosne veganske måltider og snacks.


Derudover har Krónan forretninger spredt over hele Island, så du kan hente veganske dagligvarer, uanset hvor du rejser.
Bonus


Beliggenhed: Forskellige forretninger på tværs af Island


Bónus er en islandsk supermarkedskæde, der tilbyder en række vegansk-venlige madmuligheder. Bónus er Islands billigste og mest udbredte supermarkedskæde . Det gør det til et fremragende valg for veganere, der leder efter overkommelig vegansk mad i Reykjavik.


Hos Bónus kan du finde et bredt udvalg af veganske produkter, såsom:


 • Beyond Meat

 • Anamma

 • Tofurky


De tilbyder også veganske versioner af traditionelle islandske retter som skyr (en type yoghurt) og plokkfiskur (en fiskegryderet) . Derudover har de en række plantebaserede slags mælk, oste og andre mejerialternativer.


Bónus er forpligtet til at tilbyde kunderne veganske kvalitetsmuligheder til en overkommelig pris. De tilføjer konstant nye produkter til deres hylder for at imødekomme den stigende efterspørgsel efter vegansk mad. Uanset om du leder efter hurtige snacks eller komplette måltider, har Bónus noget for enhver smag.
Nettó


Nettó er en købmandskæde i Island, der på det seneste er blevet mere og mere veganervenlig. Med fremkomsten af ​​veganisme har Nettó givet masser af muligheder, hvis du er veganer i Reykjavik. Hos Nettó kan du finde:


 • Vegansk ost

 • Vegetabilske pølser (bulsur)

 • Ikke-mejeri mælk og fløde (se efter Skyr-mærket)

 • Søde sager

 • Frosne veganske fødevarer


Bageriet på Nettó tilbyder normalt også veganske kager . Udover deres udvalg af veganske fødevarer, tilbyder de også forskellige vegetariske muligheder såsom pizza og sandwich.


Nettó er "sundhedsguruens vigtigste mulighed" for dagligvareindkøb på Island. De er forpligtet til at give kunderne sunde madvalg, der er både lækre og gode for miljøet.
Veganske restauranter i Island


Island er stedet at tage hen for en vegansk madoplevelse uden for denne verden. Der er noget for enhver smag.


Selv Gordon Ramsey selv ville blive imponeret over de lækre veganske retter i disse restauranter. Fra solide supper og salater til søde kager og bagværk, der er masser at vælge imellem.


Uanset om du leder efter en hurtig bid eller et komplet måltid, vil du finde noget, der frister dine smagsløg på Islands veganske restauranter.


Gló


Gló er en af ​​de mest elskede restauranter på Islands restaurantmarked. Det begyndte som et beskedent sted i Reykjavík, men er vokset til et strålende eventyr. Gló tilbyder sund mad med vegetar- og rawfood-retter, kødretter, supper og salater .


Fra veganske burgere til skåle fyldt med nærende ingredienser, der er noget for enhver smag på Gló. Restauranten blev grundlagt af Solla Eiríks, en af ​​pionererne inden for rawfood-bevægelsen på Island. Menuen skifter dagligt og inkluderer altid ljúffengir (lækre) retter lavet med de friskeste tilgængelige ingredienser.


Atmosfæren på Gló er varm og indbydende, hvilket gør det til det perfekte sted for en afslappet frokost eller middag med venner eller familie. Personalet er venligt og vidende om menupunkterne og kan hjælpe dig med at vælge noget, der passer til din smag.

Kaffi vinyl


Kaffi Vinyl i Reykjavik, Island, er en veganervenlig café, bar, restaurant og pladebutik. Beliggende i byens hjerte byder Kaffi Vinyl på en afslappet atmosfære med live DJs og god stemning. Det veganske køkken serverer retter som:


 • Vegansk lasagne serveret med rød pesto, brød og salat

 • Veganske burgere

 • Brunch sæt

 • Og endda vegansk whisky, der vil pirre dine smagsløg


Kunder har rost maden for at være lækker, men ikke for dyr . Kagerne er også meget fine. Kaffi Vinyl er blevet beskrevet som et fantastisk fund i en by kendt for sine Reykjavik veganske madmuligheder. Det er trendy og afslappet, mens det stadig giver et tilflugtssted for veganere i Reykjavik. Uanset om du leder efter et sted at spise eller vil hænge ud med venner, er Kaffi Vinyl værd at tjekke ud!

Vegansk verdensfred


Vegan World Peace er en vegansk restaurant beliggende i Reykjavik, Island. Restauranten er en del af en international kæde af veganske restauranter inspireret af Supreme Master Ching Hai , en vegansk fortaler . Vegan World Peace er blevet rangeret som #124 ud af 362 restauranter i Reykjavik.


Menuen på Vegan World Peace består af en blanding af asiatiske og europæiske retter , herunder:


 • Pad Thai nudler

 • Banh Mi

 • Japansk Gyoza

 • Salater

 • Sandwicher

 • Burgere

 • Desserter


Alle de anvendte ingredienser er økologiske og lokale. Restauranten tilbyder også et udvalg af drinks, herunder:


 • Smoothies

 • Juice

 • Te


Atmosfæren på Vegan World Peace er varm og indbydende med dets hyggelige siddeområde og venlige personale. Restauranten har også gratis trådløs internetadgang og et udendørs opholdsområde.

Kærlig hytte


Loving Hut har været en vegansk restaurantkæde, der serverer lækkert vegansk køkken siden 2001. Loving Hut blev grundlagt i Taiwan og har nu lokationer over hele verden. Menuen på Loving Hut byder på en række veganske retter lavet med friske ingredienser og smagfulde krydderier . Nogle af signaturretterne på deres menu inkluderer:


 • Burgere

 • Po risretter

 • Forårsruller

 • Pasta


Missionen for Loving Hut er at fremme en medfølende livsstil gennem lækkert vegansk køkken . Deres retter er 100% plantebaserede og fri for animalske produkter som kød, mejeriprodukter, æg og honning. De bruger også økologiske ingredienser, når det er muligt for at sikre, at deres kunder får den sundeste mad som muligt.


Hos Loving Hut mener de, at alle skal have adgang til sund og lækker mad, uanset kostpræferencer eller restriktioner. De tilbyder omfattende veganske retter for at behage selv de mest kræsne spisende. Uanset om du leder efter en hurtig snack eller et komplet måltid, kan du finde noget velsmagende hos Loving Hut, der vil tilfredsstille dine trang uden at gå på kompromis med dine værdier.
Junkyard


Hvis du leder efter en vegansk junkfood-oplevelse, der vil få selv til at behage de mest slørede spisende, så er Junkyard i Reykjavik, Island, stedet at tage hen. Denne innovative restaurant har revolutioneret det veganske burger-abonnementsspil med dets lækre og overkommelige tilbud.


Hos Junkyard har de specialiseret sig i at skabe veganske versioner af klassiske fastfood-favoritter. Deres menu indeholder elementer som:


 • Veganske burgere i koreansk stil

 • Tacos

 • Burritos


De tilbyder også en række forskellige sider, herunder pommes frites, løgringe og salater. Alle deres retter er lavet med friske råvarer og er 100% veganske.


Atmosfæren på Junkyard er sjov og indbydende. Personalet er venligt og vidende om deres menupunkter og kan hjælpe dig med at finde noget, der passer til dine kostbehov. Derudover har de masser af siddepladser, så du kan nyde dit måltid komfortabelt. Du vil ikke blive skuffet! Hvis du vil have en unik vegansk madoplevelse, der ikke vil bryde banken, så tag til Junkyard i Reykjavik.

Sónómatseljur


Sónómatseljur er en vegansk og vegetarisk restaurant i Nordic House i Reykjavík, Island. De tilbyder veganske retter lavet med urter og krydderier fra Mellemøsten . Menuen skifter ugentligt, så der er altid noget nyt at prøve .


Restauranten tilbyder også catering til arrangementer. Deres julebuffet er trendy, da det er den eneste helt veganske julebuffet i Reykjavík . Buffeten omfatter en række veganske retter såsom salater, supper og desserter. Stemningen på Sónómatseljur er hyggelig og indbydende. 


Personalet er venligt og vidende om deres mad, hvilket gør det nemt at finde noget, der passer til din smag. Uanset om du leder efter en hurtig bid eller et komplet måltid, har Sónómatseljur noget for enhver smag. Alle deres måltider er lavet med friske ingredienser uden konserveringsmidler.

Hraðlestin


For veganere er Hraðlestin himlen. Hver onsdag tilbyder de en særlig vegansk thali til nedsat pris. Menuen består af forskellige veganske retter såsom :


 • Vegetabilske karryretter

 • Dal

 • Ris serveret med poppadums og chutney


Det er en fantastisk måde at prøve de mange varianter, Hraðlestin tilbyder. Alle deres krydderier er direkte importeret fra Indien og blandet i hånden for at skabe unikke smage, der vil friste dine smagsløg.


Hvis du leder efter lækker vegansk mad i Reykjavík, er Hraðlestin stedet for dig! Med sine friske ingredienser og autentiske smagsvarianter vil den helt sikkert tilfredsstille din trang til det indiske køkken.
Bautinn


Til sidst vil dine eventyr på den åbne vej føre dig til Akureyri og dets berømte spisested, Bautinn - et besøg du ikke må gå glip af! Bautinn restaurant ligger i Akureyri, Island, og er en af ​​byens ældste og mest historiske bygninger.


Det blev bygget i 1902 og stræber efter at servere kvalitetsmad i en indbydende og varm atmosfære. Selvom det ikke er en udelukkende vegansk restaurant, kan dens menu prale af et anstændigt udvalg af veganske muligheder – og vi taler ikke kun om veganske burgere. De har også:


 • Salater

 • Tacos

 • Veganske chimichangas

 • Supper

 • Sandwicher

 • Vegansk venlig æblekage


Restauranten er blevet meget rost for sine autentiske veganske Akureyri-retter lavet med friske råvarer. Alle disse retter er lavet med lokale råvarer, der er økologiske og fri for kunstige konserveringsmidler eller smagsstoffer . De har også et omfattende vinkort med vine fra hele verden.

Móðir Jörð


Móðir Jörð er en restaurant beliggende i Egilsstadir, Island, som tilbyder vegetariske og veganske retter. Restauranten er kendt for sin lækre og friske mad, hvor mange af dens retter er vegansk-venlige.


Deres mest populære ret er den vegetariske burger , lavet med ingredienser hentet fra deres økologiske gård i Vallanes. Gården producerer en række forskellige produkter, såsom byg og grøntsagsbaserede produkter, som alle er certificeret økologiske.


Restauranten tilbyder også glutenfri muligheder for dem, der leder efter en sundere mulighed. Hos Móðir Jörð kan gæsterne nyde sund, vegetarisk mad i dejlige omgivelser. De tilbyder en række retter at vælge imellem, herunder:


 • Supper

 • Salater

 • Grød

 • Og mere


Om sommeren kan du tage til gården og nyde lækker frisk mad fra deres café. Uden en fast menu laves retter med de råvarer, der bliver høstet. Derudover er der en dejlig butik fyldt med Móðir Jörð-produkter til din browsingfornøjelse!

Otto


Hos Otto Restaurant i Höfn Hornafirði venter Michelin Star kvalitets vegansk køkken ! Dette smukke spisested ved havnen byder på fristende retter som:


 • Veganske burgere

 • Kreative salater


Disse retter er alle lavet med friske råvarer og tilberedt med den største omhu. De tilbyder også glutenfri muligheder for dem, der har diætrestriktioner. Udover den lækre mad har Otto også en fantastisk atmosfære.


Personalet er venligt og imødekommende, hvilket gør det nemt at slappe af og nyde dit måltid. Indretningen er moderne og alligevel hyggelig og skaber en indbydende atmosfære, der får dig til at føle dig hjemme.

Tips til at finde veganervenlige måltider, mens du rejser


At rejse som veganer kan være udfordrende, men med de rigtige tips og tricks behøver det ikke at være det! Her er nogle af de bedste måder at finde vegansk-venlige måltider på, mens du rejser og undgå animalske produkter, når du spiser ude:


 • Undersøg veganske restauranter på din destination, før du rejser. Pinterest og Instagram er gode ressourcer til at finde lokale veganske steder.

 • Lær nogle nyttige sætninger på det lokale sprog , som vil hjælpe dig med at kommunikere dine kostbehov.

 • Spørg restaurantpersonalet, om de kan skifte retter eller tilbyde vegetariske/veganske muligheder.

 • Pak snacks som energibarer, proteinpulver, nødder og tørret frugt for at hjælpe med at holde dig mæt mellem måltiderne.

 • Kom i kontakt med andre veganere eller lokale, der kan anbefale gode spisesteder.

 • Kig efter fødevarer, der er naturligt veganske, såsom frugt, grøntsager, korn, bønner, nødder og frø.

 • Overvej at tage noget mad med , hvis din destination ikke er særlig vegansk venlig.

 • Vær opmærksom på skjulte animalske produkter som gelatine eller honning, der kan findes i visse retter eller ingredienser.


At være veganer i Island er nemt


Island er et vegansk madparadis. Med så mange lækre muligheder burde det være nemt for en veganer i Island at finde noget, de kan nyde uden at bekymre sig om animalske produkter. Så hvis du planlægger at rejse til Island snart, så kom forberedt med lidt viden om det lokale køkken og tips til at finde vegansk-venlige måltider, mens du er på farten. God appetit!


Åh, Island, det veganske paradis! Med så mange muligheder for veganere i Island, hvorfor bekymre sig om irriterende animalske produkter? Bare frisk op på det lokale køkken og voila! Du er god til at gå. God appétit, andre veganske eventyrere!

35 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

コメント


Autocamper Island - leje af autocamper i Island
Autocamper Island - leje af autocamper i Island
Autocamper Island - leje af autocamper i Island
bottom of page