top of page
 • Forfatters billedeScandinavian Travel

De 15 bedste ting at gøre i Island om sommeren

Der er intet bedre tidspunkt at besøge Island end i sommermånederne. Du vil finde masser af ting at lave i Island om sommeren og mere end nok dagslys til at gøre dem. Vejret er også ret fantastisk.


Men med så mange attraktioner og aktiviteter at vælge imellem, hvad skal du så gøre, når du besøger Island om sommeren? I denne artikel giver vi dig nedenstående oplysninger om nogle af vores favoritter.


De bedste ting at gøre i Island om sommeren


Sommeren på øen er en utrolig populær årstid - det kan de tusindvis af besøgende, der hvert år strømmer til vores kyster, vidne om. Så hvad skal du have på din rejseplan? Nå, her er hvad vi anbefaler:


1. Besøg højlandet


Islands sommer er den bedste, og faktisk det eneste tidspunkt at besøge dets vildere områder. Højlandet er landets indre, kun tilgængeligt mellem juni og september , og tilbyder øens bedste vandrestier. For at nå området skal du bruge et 4x4 køretøj og være forberedt på at køre på grusveje og krydse floder.


Af alle de ting, man kan lave i Island i juli , er det mest anbefalelsesværdigt at vandre på Laugavegur-stien. Hvis du er til en flerdages vandretur, der vil udfordre dig og belønne dig med en utrolig natur, er det noget for dig. Ellers er højlandet vidtstrakt, så du har mange muligheder; der er vandreture, vulkaner og naturlige varme kilder overalt.2. Besøg nationalparkerne


Der er tre massive nationalparker i Island - Snæfellsjökull, Thingvellir og Vatnajökull. De indeholder gletsjere, vulkaner, lavafelter, gletsjersøer og meget mere . Thingvellir National Park er generelt inkluderet som et stop på en rundvisning i den berømte Gyldne Cirkel. Hvis du er fan af camping, bør du helt sikkert få mest muligt ud af Islands fantastiske campingpladser . Camping er absolut en af ​​de bedste ting at gøre i Island om sommeren!


Disse er generelt placeret ved siden af ​​interessepunkter eller på kanten af ​​de ovennævnte parker. Campingpladser her på øen er altid billigere end det billigste hostel, og Island Camping Card vil give endnu flere besparelser.3. Spis is


Det kan virke sjovt at inkludere at spise is på listen over ting, man kan lave i Island , men det er en stor ting her på øen . Lokalbefolkningen er besat af det , og faktisk spiser det på alle tider af året, uanset vejret. Som et resultat er der isbutikker, der er åbne over hele Island om sommeren, og som sælger en række forskellige smagsvarianter og typer. De fleste har åbent til sent på aftenen, hvis du har lyst til en sen frossen godbid.4. Gå på hvalsafari


Selvom hvaler kan ses hele året rundt, er det bedste tidspunkt at se dem på Island om sommeren. Det er på grund af de vandrende arter, der kalder Islands kystlinje for deres hjem mellem april og september hvert år .


Mere end tyve forskellige arter er blevet set rundt om i landet, der kommer her for at brødføde det rige fiskeri. I nogle områder af Island er sandsynligheden for at se en hval eller delfin 99 % i løbet af sommeren. Hvis din første satsning ikke lykkes, tilbyder mange hvalsafarifirmaer en gratis ombog for at prøve igen.


Húsavík i nord er kendt som Islands hvalsafari-hovedstad, så dette bør nok være din by, når det kommer til hvalsafari. En af de mest spændende sommeraktiviteter på Island er hvalsafari. Du kan få øje på storslåede væsner, som f.eks. spermhvaler og den massive blåhval!5. Gå på Lundespotting


Mens du kan se hvaler hele året på Island, kan lunderne kun ses i sommermånederne. Fra maj til september kommer disse farverige fugle for at yngle på øen. Du kan se små pufflings kaste sig ud i havet , sandsynligvis en af ​​de mest skræmmende og bedste ting at gøre i Island i august.


Vestmanøerne, der ligger under Islands fastland, er et hotspot for lundekolonier. Op mod ti millioner Lunder kalder Island deres hjem hver sommer, og mange af dem foretrækker Vestmanøerne. Tag en færge til hovedøen Heimaey for en utrolig Puffin-tur.6. Tag en midnatsvandring


På tidspunktet for sommersolhverv (den 21. juni) oplever Island i det væsentlige 24 timers dagslys. Solen "går ned" omkring midnat og kommer op igen omkring kl. 3, men det bliver ikke rigtig mørkt . Og så er det et godt tidspunkt at tage på en sen aftenvandring. Blandt de ting, man kan lave i Island om sommeren, er det en mindeværdig oplevelse at se midnatssolnedgangen fra toppen af ​​en bakke.


En af de bedste ting at gøre i Reykjavík om sommeren er at tage til Esja-bjerget for en midnatsvandring. Denne bjergkæde kan ses fra hovedstaden og er kun en kort køretur væk. Turen er nogle steder stejl, men den er let at administrere, hvis du er i god form. Fra toppen har du udsigt over hele hovedstadsregionen.7. Tag på gletsjertur


Island har 269 gletsjere, hvoraf mange rejseselskaber bruger på deres ture. Om en gletscher er bedre at besøge om sommeren eller vinteren afhænger af gletscheren. Mange gletsjere på Island er kun sikre at besøge om sommeren , når de hårdere vejrelementer er faldet til ro. Desuden er vejrforholdene generelt mere velegnede til en guidet tur. En guidet tur er også den eneste måde, du bør tage på nogen af ​​disse iskolde giganter, da der er visse sikkerhedsproblemer.


Gletsjerture kan omfatte flere aktiviteter i Island om sommeren. Du kan vandre over gletsjeren, deltage i en gletsjerlagunebådtur , sejle på snescooter over gletsjeren, besøge en af ​​gletsjerens isgrotter og meget, meget mere. Nogle ture afgår fra Reykjavík, men for andre bliver du nødt til at rejse et andet sted hen.8. Besøg vulkanen Fagradalsfjall


Dette er sandsynligvis den hotteste aktivitet af ting at gøre i Island om sommeren (se hvad vi lavede der?). I marts 2021 blev en ny vulkan, kaldet Fagradalsfjall, skabt i det sydvestlige Island , og lava eksploderede mod himlen. Udbruddet varede hele sommeren og efterlod en lavamark. Fagradalsfjall vulkanen ligger nær Den Blå Lagune , syd for Reykjavík.


For at komme til udbrudsstedet skal du gå et stykke tid, så klæd dig passende på og tag gode sko på. Hvis det at gå op til en vulkan, der for nylig var i udbrud, ikke er en af ​​de mest imponerende ting at gøre i Island om sommeren, vil der ikke være noget!9. Deltag i lokale festivaler og begivenheder


Når sommeren sætter ind, kommer landet til live med festivaler og udendørsarrangementer. Mange af disse festivaler er planlagt fra juni og frem, så tjek vores guide til de bedste ting at gøre i Island i juni for at finde ud af mere. Her er nogle af de festivaler og begivenheder, du bør overveje at tilføje til din rejseplan:


 • Det hemmelige solhverv . Denne festival, der finder sted omkring sommersolhverv, varer i tre dage og byder på kunstnere fra hele verden. 

 • Vikingefestivalen. Denne festival fejrer Islands vikingearv hvert år, og det er en af ​​de bedste ting at lave på Island i august t. Over fire dage behøver du ikke at rejse langt for at deltage, da det er i Hafnafjörður, en by lige under Reykjavík. Du vil se kampgenopførelser, kan prøve øksekastning, smage traditionel islandsk mad og shoppe på et vikingemarked.

 • Kulturnat/Menningarnott. Denne augustfestival varer en dag og er en fejring af alt, hvad der er islandsk.

 • Begivenheder i hovedstaden . Hvis du tjekker vores guide til Reykjavík , vil du se masser af andre begivenheder i løbet af denne måned. Dette inkluderer ting som f.eks. Reykjavík Marathon og Reykjavíks gallerier og museer, der tilbyder gratis adgang en hel dag.10. Dyk/snorkel Silfra Fissuren


Selvom denne aktivitet er åben hele året rundt, foreslår vi, at du tager denne på om sommeren, når vejret er mere til din fordel. Dette er så unik en oplevelse, at du skal tilføje dette til din liste over aktiviteter, du skal gøre i Island om sommeren. Når du dykker eller snorkler i Silfra Fissure, ligger du bogstaveligt talt ophængt mellem to kontinenter.


Det skyldes, at Silfra-spalten er en tåre (fissur) i jorden, hvor de eurasiske og nordamerikanske tektoniske plader skubber hinanden fra hinanden. Denne tåre er nu fyldt med det klareste gletsjervand, så du ikke kun kan flyde mellem to kontinenter, men se op til 120 meter foran dig!


Men vandet vil være koldt uanset årstiden (det er jo gletsjervand), så du skal have en tørdragt på. At snorkle i Silfra er en aktivitet, som alle kan lave. Men hvis du ønsker at dykke Silfra, skal du have et gyldigt dykkercertifikat samt tilstrækkelig dykkererfaring under bælte.11. Tag en Road Trip


Vi er overbevist om, at den bedste måde at udforske øen på er ved at gøre din tur til en roadtrip. I sommermånederne vil alle de veje/ruter på øen, der normalt er lukket i årets koldere måneder, være åbne . Heldigvis vil alle de ekstra dagslystimer gøre det muligt for dig at have flere stop undervejs uden at føle presset fra et tikkende ur.


Vejforholdene vil heller ikke være særlig udfordrende, da du ikke behøver at bekymre dig om at sidde fast i sne eller skride på isglatte pletter på vejen. Så hvis der nogensinde har været tid til en roadtrip rundt i landet, er det nu! Nogle af de mest populære roadtrip-ruter på øen inkluderer:


 • Ringvej

 • Gyldne Cirkel

 • South Coast Way

 • Vestfjordsvejen

 • Diamant cirkel12. Stirr i ærefrygt på vores vandfald


Sandsynligvis en af ​​de bedste ting at gøre i Island om sommeren er at besøge vores vandfald (og vi har 10.000 af dem!). Det skyldes, at al sne og is i vintersæsonen er smeltet, og vandfaldene har fuld kapacitet .


Bare husk at medbringe en regnfrakke og dit vandtætte tøj og udstyr. Kraftige vandfald skaber kraftfuld tåge og spray, og du ønsker ikke at ligne en drivvåd kat på dine billeder. Mange af vores must-besøg vandfald i Island har deres egen unikke egenskab, og du kan se frem til fald som:


 • Seljalandsfoss Vandfald ; et vandfald, du kan gå bagved og tage billeder af det islandske landskab bag et slør af vand.

 • Svartifoss Vandfald ; faldet vælter over en kulisse af sorte basaltsøjleklipper, der har fungeret som en muse for mange kunstnere på øen.

 • Dettifoss Vandfald ; vandfaldet iført den officielle krone som det mest magtfulde vandfald i hele Europa.

 • Godafoss Vandfald ; falder, hvor en symbolsk gestus af Islands officielle konvertering til kristendommen fandt sted (tilsyneladende).13. Tag en dukkert i en varm kilde


Al den vulkanske aktivitet på øen får den underjordiske vandforsyning til at varme op , så du kan finde varme kilder over hele øen. Nogle af disse varme kilder kan nydes i deres naturlige form, mens andre bruges i geotermiske offentlige pools .


Islands varme kilder er et must-do om sommeren, uanset om du vælger at ligge i en lavamark eller en bypool med spa-behandlinger.  Nogle af de islandske varme kilder , der varmt kan anbefales, inkluderer:
14. Gå en tur langs en sort sandstrand


Dette er endnu et resultat af den vulkanske aktivitet på øen. Varm lava strømmer hen over landet, indtil den er kølet ned af den kolde luft og det kølige havvand. Når det er kølet ned, bliver det til en stor masse sort sediment. Over tusinder af år er sedimentet i Island nedbrudt af vejrelementer og bølger, og danner de sorte sandstrande, vi ser i dag .


Bare husk på, at selvom det er betagende, er det generelt ikke strande, du vil tage en hurtig dukkert i. Bortset fra kulden er der ekstremt farlige understrømme i havet. Du bør heller aldrig vende ryggen til havet her, da sneakerwaves kan snige sig ind på dig (deraf navnet), som mange intetanende besøgende har fundet ud af. Hvis du planlægger at besøge nogle af de sorte sandstrande i Island , bør følgende sandsynligvis være øverst på din liste:


 • Reynisfjara Strand

 • Diamantstrand

 • De sorte sandstrande i Vik15. Forsøg på Øltølten


Nej, dette er ikke noget, du kan gøre i løbet af en aften i byen, men er snarere en af ​​de mere interessante Island-aktiviteter, man kan lave om sommeren. Hvis du ikke er klar over det, har øen faktisk sin egen hesterace kaldet den islandske hest . Ja, det var ikke den fineste time i en af ​​verdens mest kreative nationer.


Disse heste er utroligt unikke i deres egenskaber. De fremstår næsten ponyagtige i statur og har en tyk, luftig pels i de koldere vintermåneder. De har også en venlig natur og er kendt for at kunne udføre en femte gangart kaldet tølt. Det er netop denne gangart, der har inspireret den her nævnte aktivitet.


Tølten siges at være så jævn en gangart (med hesten altid med en hov på gulvet), at øltølt-udfordringen blev født. Under denne udfordring får rytteren en pint øl og skal derefter udføre tølten uden at spilde en dråbe . Hvis øltølten ikke helt er dit skridt (ordspil), så kan du altid "nøjes" med at udforske det majestætiske islandske landskab på et af disse vidunderlige dyr.Nyd din islandske sommerferie!


At besøge Island om sommeren vil give dig minder for livet. Der er ingen mangel på ting at lave i Island om sommeren! Og med de øgede dagslystimer er der ingen grænser for, hvor propfyldt du kan proppe din rejseplan. Bare pas på ikke at overdrive det, da mange ivrige bævere lider af udbrændthed efter blot et par dage.


Husk også på, at sommeren er højsæsonen her på øen. Du skal bestille alt fra overnatning til aktiviteter og transport i god tid. Ved at leje en campervan i Island, vil du være i stand til at strække dit feriebudget meget længere og også bekymre dig lidt mindre om at forudbestille bolig osv., da du vil være i stand til at campere komfortabelt i dit hjem på fire hjul.


Uanset om du planlægger at vandre langt over midnat, teste de formodede helbredende egenskaber ved øens varme kilder eller deltage i en af ​​de mange festligheder, som øen har i sommermånederne – kan du få drømmens sommerferie uden at skulle bryde banken med Campervan Island .

2 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Kommentarer


Autocamper Island - leje af autocamper i Island
Autocamper Island - leje af autocamper i Island
Autocamper Island - leje af autocamper i Island
bottom of page