top of page
  • Forfatters billedeScandinavian Travel

De 15 bedste ting at gøre i Island i maj

Island i maj er ret specielt. Temperaturerne begynder at stige - du kan endda være heldig med nogle tocifrede dage. Det betyder, at naturen begynder at vågne fra sin vintersøvn. Hårdføre forårsblomster tilføjer en meget elsket indsprøjtning af farve til landskabet. Og efterhånden som dagene bliver længere, er der en generel følelse af optimisme for den kommende sommer. De stigende dagslystimer gør det også muligt at tackle mange af de ting, man kan lave på Island i maj uden at føle sig presset af den nedgående sol.


Så hvorfor ikke læsse dine ting i en autocamperudlejning og tage på vejen? Der er mange populære roadtrip-ruter over hele øen, hver med en bred vifte af unikke attraktioner og spændende aktiviteter. I denne artikel diskuterer vi, hvad du kan forvente, når du tilbringer tid på Island i maj, og hvilke ting du skal se, og hvad du bør tilføje til din rejseplan.


Hvad kan du forvente af din rejse i maj


Island i maj er det, der er kendt som en 'skuldersæson', som rummer en hel del fordele for dem, der besøger øen. For det første har besøgstallene endnu ikke nået deres sommertop. Det betyder, at du ikke vil føle, at du kæmper for et glimt af en lokal attraktion gennem højsæsonens folkemængder. For det andet vil der ikke være højsæsonpriser, der endnu ikke er mange mennesker i højsæsonen . Dette vil hjælpe med at strække dit feriebudget meget længere.Maj er ikke officielt højsæson i Island endnu. Det betyder dog ikke, at du ikke kan opleve de aktiviteter og attraktioner, som de travle sommermåneder byder på. Der er masser af ting at lave i Island på dette tidspunkt! Med de fleste veje og ruter åbne og mindre trafik end i højsæsonen , kan maj være det perfekte tidspunkt at leje en autocamper. På denne måde kan du fordybe dig fuldt ud i Islands landskab, mens du nyder alle seværdighederne og stoppestederne undervejs.


Med det hårdere Islands vejr bag dig, øgede dagslystimer og den åbne vej foran dig, er der ingen grund til at udsætte afkrydsningen af ​​punkterne på vores liste over de bedste ting at gøre i Island i maj.


Bedste ting at gøre i Island i maj


Følgende er nogle af de steder og aktiviteter, du skal besøge, du bør tilføje til din rejseplan, når du rejser til Island i maj.


1. Vandretur til en vulkan


I marts 2021 fik en hidtil ukendt vulkan kaldet Fagradalsfjall verden til at sætte sig op og mærke efter. I seks måneder spyede den ildrødt smeltet magma fra flere kratere og sprækker. Det endte med at forvandle landskabet og betage dem, der vandrede op for at se nærmere. Efterhånden som udbruddet aftog, blev de dampende åbninger og svovlplettede lavasten hovedattraktionerne.


Selvom Fagradalsfjall-udbruddet er forbi, i det mindste for nu, er lavafelter som denne i Reykjanes en påmindelse om, hvor råt, uforudsigeligt og ligefrem overbevisende det islandske landskab er . Hvis du vandrer, kan du vælge mellem flere stier, der tilbyder forskellige udsigter over krateret og lavafeltet. Hvem ved, hvornår vulkanen vil bryde ud i livet igen - sidste gang var der mere end 800 år mellem aktiviteten. Området er også ret tæt på Reykjavík by . Så føj denne til listen over ting, du skal gøre i maj!2. Find ud af om Siglufjörðurs sildearv


I 1950'erne var den nordislandske by Siglufjörður en travl havn, der tjente sin formue på en enkelt type fisk: den ydmyge sild. Hundredvis af fiskerbåde tog afsted på jagt efter silden, der vandrede til nærliggende farvande. Havnefronten var beklædt med kajer og moler, der ville have summet af aktivitet, da fiskene blev losset. I en periode var det den største havn i landet. 


På den anden side af vejen fra havnen, i farverige bygninger, ligger det, der i dag er Siglufjörðurs sildetidsmuseum. Her kan du lære om, hvordan fiskene blev forarbejdet, og hvordan disse små fabrikker producerede tusindvis af tønder røget og syltet sild . Det var et kosmopolitisk sted, og pengene flød frit, indtil silden en dag, i 1960'erne, simpelthen forsvandt. Hvorfor? Du skal bare køre op, når du er i Island i maj for at finde ud af det!3. Hån ned vafler i Vestfjordene


Ejerne af Simbahöllin Café i Þingeyri gør en dristig påstand: at servere de bedste vafler i Island. Det er noget af en tur at nå dette afsidesliggende sted dybt inde i Vestfjordene, men mange gør det. Især fra maj og frem, hvor vejret ofte bliver bedre, hvilket gør det til en af ​​de bedste ting at gøre på Island i maj. Vaflerne her er lette og luftige; toppet med hjemmelavet rabarbermarmelade og bunkevis af fløde, de er aldeles lækre .


Måske står du i kø til et bord på Simbahöllin Café. Ja, selvom der tilsyneladende ikke er nogen i nærheden, medmindre du kommer lige ved åbningstidspunktet. Efterhånden som adgangen til Vestfjordene forbedres, vil vejtrafikken sandsynligvis stige, og vi gætter på, at køen til dette sted også vil blive. Det vil stadig være det værd, men vi mener, det er bedst at komme derhen før end senere.4. Vandretur til vraget af et fly


Engang kunne man køre over en af ​​Islands sorte sandstrande, indtil man nåede et forulykket fly. Den amerikanske flåde DC-3, med en lille besætning og last, blev tvunget til at foretage en nødlanding ved Sólheimasandur i Sydisland i 1973 . Heldigvis gik der ingen liv, men det blev besluttet ikke at bjærge flyet. I årenes løb bukkede den under for elementerne - vind, sne og regn tog sin vejafgift, og skallen var et rod.


Det er stadig muligt at komme ud til Sólheimasandur og se nærmere på det "styrtede" fly, men du bliver nødt til at vandre . Det er ikke længere tilladt at køre langs den knap dertil vej. Det er dog ikke Islands mest naturskønne vandretur, så forbered dig på et ret monotont landskab, når du først har parkeret og taget af sted til fods. Men udelukke ikke, at dette er en af ​​de bedste ting at gøre i Island i maj endnu. Slutresultatet er det værd.5. Shop i Islands ældste boghandel i Vestfjordene


Den Gamle Boghandel på Flateyri åbnede i 1914 og har handlet lige siden. På skiltet over butiksdøren står der Bræðurnir Eyjólfsson, og i dag drives det af Eyþór Jóvinsson, som er oldebarnet af den oprindelige ejer . Når du træder ind ad døren, er der masser til at minde dig om, hvordan det kunne have set ud i gamle dage. Falmede bøger langs bagvæggen af ​​butikken, og selv nu sælges brugte bøger efter vægt.


Bræðurnir Eyjólfsson er en fungerende boghandel. Faktisk besøgte en ærlig islænding i 2019 for at betale en udestående gæld på 1500 ISK, som hans bedstefar havde opkrævet. Han var landmand i Önundarfjörður, præcis 100 år tidligere. For besøgende er der også et lille museum, hvor man kan se sig omkring. Eyþórs oldeforældre boede ved siden af ​​butikken i årtier, og familien har beholdt deres hjem, som det var, da de gik bort.


6. Tag en tur på en mountainbike


Da vejret i maj sandsynligvis vil være meget mildere i det sene forår og måske endda solrigt, kan dette være den perfekte måned til at prøve mountainbike. Skær tænderne på stierne i Heiðmörk naturreservat . Der er masser af graderede stier, der egner sig til begyndere, som bringer dig blandt områdets røde pseudokratere. Det er ikke langt fra Reykjavík, hvilket gør det virkelig praktisk.


En meget mere udfordrende mountainbikerute kan lokke dig til Østisland. Begynd ved Atlanterhavet ved Dalatangi Fyrtårn og følg rute 953 langs Mjóifjörður. Lige bagved fjordens hoved, tag en pause for at beundre et smukt trappet vandfald kaldet Klifbrekku. Følg vejen nordpå til Egilsstaðir, før du går tilbage for at følge vejen mod syd til Hallormsstaðaskógur. Det er Islands største skov ved siden af ​​Lagarfljót-søen.7. Lær om islandsk historie på Saga-museet i Reykjavík


Islands historie bringes til live på Sagamuseet . Du vil lære, hvorfor tidlige bosættere blev på øen. Alt sammen gennem en kombination af Madame Tussauds-lignende voksfigurer og interaktive lydbøger . Sagamuseet er absolut en af ​​de bedste ting at gøre i Island i maj. Tag på en rejse gennem hundreder af års historie, genoplev vulkanudbrud, sygdommes hærgen, såsom Den Sorte Død, og voldelige kampe mellem stridende høvdinge.


Her kan du "møde" de mennesker, der formede en nation , såsom den eventyrlystne Leifur Eiríksson. Det er ham, hvis statue er foran Hallgrímskirkja i Reykjavík. Og søster Katrin, en nonne fra det 14. århundrede, der blev brændt på bålet for at have solgt sin sjæl til djævelen. Du vil også høre historien om Ingólfur Arnarson, den første nordbo, der kunne lide Island nok til at blive – Ingólfshöfði på sydkysten er navngivet til hans ære.8. Besøg Glaumbær i Skagafjörður


En af de mest nysgerrige former for arkitektur, du vil støde på, mens du er på Island, er det ydmyge græstørvhus. Der er masser af eksempler at se, når du kører rundt i landet, såsom på Árbær Open Air Museum i udkanten af ​​Reykjavík. Eller på Keldur i Sydisland, menes at være landets ældste. Oppe i det nordlige Island vil du ikke gå glip af Glaumbær.


De sidste indbyggere forlod først Glaumbær i 1947, og stedet er nu bevaret som museum. Du kan derefter se, hvordan det ville have været i det 18. eller 19. århundrede. Når du kommer indenfor, vil du se, at de byggede dette bondehus af græstørv, sten og tømmer. Som alle græstørvshuse ville Glaumbær have været fugtig og utæt, når det regnede. Det stik modsatte af dit autocamperhjem på hjul, som vil være lunt og hyggeligt uanset vejret. 9. Gå vild med dyrelivet


Maj er, når tingene begynder at gå vildt på øen - bogstaveligt talt. Du vil finde masser af vandrende hvalarter langs den islandske kyst, der vil kalde øen deres hjem indtil september. Det er virkelig et imponerende udvalg, der spænder fra vågehvaler og spækhuggere til kaskelothvaler og blåhvaler. Du vil finde masser af hvalsafari-bådture, hvis du ønsker at komme tæt på disse giganter i havet. Disse ture florerer i Reykjavík og Husavik (Hvalhovedstaden på Island).


Men en af ​​de bedste ting at gøre i Island i maj er at få øje på et par lunder . Disse pingvinlignende fugle med farverige næb tilbringer deres tid ude på havet. Men når maj kommer, gør de Island til deres yngleplads indtil september. Faktisk er Island krediteret med 60% af verdens lundebestand. Og hvis du synes, det er spændende at se en af ​​de islandske søpapegøjer , så vent til du ser deres yndige søpapegøjer!10. Udforsk hovedstaden, mens du fylder dit ansigt


En af de bedste ting at gøre i Reykjavík i maj er at tage på Reykjavik Food Walk . En byrundtur i Reykjavík er en fantastisk måde at lære om hovedstaden, mens du forkæler dig selv med det lokale køkken ved flere stop under hele turen.


Fra autentiske islandske retter og hjemmelavet is til at smage nogle af de bedste håndværksøl, øen har at byde på . Stol på os, du vil ikke gå glip af denne mulighed! Det er et intimt gruppemiljø, så mange solorejsende har også krediteret turen med at skabe forbindelser og venner på øen.11. Tag en Soak i Den Blå Lagune


Du har højst sandsynligt set Den Blå Lagune uden selv at være klar over det. På grund af sin unikke æstetik har den prydet vores skærme mange gange i film som Hostel og Star Trek. Den Blå Lagune har en interessant oprindelseshistorie, der ikke er den samme som de fleste andre varme kilder her på øen. Hvis du ikke ved det; den vulkanske aktivitet på øen varmer den underjordiske vandforsyning op.


Noget varmt vand i Island er sikkert at svømme i, men andre bassiner skabes ved at blande varmt og køligere vand for at lave geotermiske pools. Den Blå Lagune er ikke kun berømt for sit lyse blå vand, den er ret berømt blandt både lokale og besøgende for sine helbredende egenskaber . Grunden til farven på vandet er, at det er utroligt mineralrigt. Og silica i mudderet gør dette til en af ​​de bedste ting at gøre i Island i maj, hvis du kæmper med dermatologiske problemer.12. Besøg vores vandfald


Island kan prale af 10.000 vandfald! At besøge vores vandfald er en af ​​de bedste ting at gøre i Island i maj, og det er der god grund til. Maj vil se det sidste af vinterens sne og is smelte væk, og alt det vand skal et sted hen. Derfor virker vores vandfald ekstra spektakulære i denne tid.


Det, at det sidste af vinterens sne og is er smeltet, hjælper også med at komme til vandfaldene i første omgang. Selvom vandreture til vandfaldene generelt ikke er særlig lange og ikke er særlig udfordrende, kan vinterforholdene gøre det ret farligt. For eksempel kan iskolde trin være en sådan fare, at stien er lukket i de koldere måneder. Så maj giver et ret mindeværdigt besøg til de islandske vandfald .13. Tag på ridning


For dem, der er uvidende; øen har faktisk sin egen hesterace . Lige så uimponerende som navnet er (Islandsheste), lige så imponerende er racen selv. De har en ponylignende statur og har en tyk, luftig pels i vintermånederne. De er også krediteret for at have en utrolig venlig natur og kan udføre en ekstra gangart kaldet tølt. At udforske det islandske landskab på et af disse storslåede væsner er virkelig en unik oplevelse.


Hvis du planlægger at tage på roadtrip, vil du støde på mange avlsfarme og ridestier. Ligeledes andre aktiviteter, der kredser om islandske heste . Så hvor du beslutter dig for at stoppe og give det en chance, afhænger af din præference og rejseplan. Men dette er en af ​​de mest unikke ting at lave på Island i maj.14. Løgn suspenderet mellem to kontinenter


Det lyder måske som et magisk trick, men det er simpelthen en magisk oplevelse. Og selvfølgelig en af ​​de bedste ting at gøre i Island i maj, hvis du er interesseret i snorkling eller dykning. Silfra-fissuren er en tåre (fissur) i jorden, hvor de nordamerikanske og eurasiske tektoniske plader skubber hinanden fra hinanden. Denne sprække er fyldt med gletsjervand, hvor man kan snorkle eller dykke i og virkelig ligge suspenderet mellem to kontinenter.


Gletsjervandet er så klart, at du kan se op til 120 meter foran dig. Men også, fordi det er gletsjervand, kan denne snorkel/dyk ikke tages uden en tørdragt. Snorkling kan arrangeres for alle. Men hvis du vil dykke i Silfra Fissure, skal du have et gyldigt dykkercertifikat og tilstrækkelig erfaring under bælte.15. Udforsk en isgrotte


Dette er en af ​​de bedste ting at gøre i Island i maj, da det måske er din sidste chance, før de fleste lukker for de varmere måneder. At udforske isgrotterne i Island er en oplevelse, der virker anderledes . At gå gennem lyseblå istunneler under en gletsjer virker utroligt! Alligevel kan det af sikkerhedsmæssige årsager kun lade sig gøre på en tur med en erfaren guide.


Det, der gør det endnu mere interessant at udforske Islands ishuler , er, at den samme person kan udforske den samme ishule gennem årene og aldrig få den samme oplevelse. Dette er på grund af den smeltning, der finder sted i de varmere måneder, hvilket gør isgrotterne til stadighed i forandring og konstant udvikling. Nogle kan endda forsvinde helt. Men denne konstante transformation gør det muligt at få flere helt unikke oplevelser i den samme ishule.MÅ Kraften tage dig til Island!


Uanset hvor dine rejser tager dig hen, er Island i maj virkelig et særligt sted. Og hvis du vælger at leje en campervan i Island til din roadtrip på tværs af øen, er du ikke bare garanteret en fantastisk tid, men får dit feriebudget til at strække meget længere. Fra den åbne vej til fascinerende stop som dem, der er nævnt i denne artikel, ved vi, at du vil have en fantastisk (og overkommelig!) tid.


1 visning0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Autocamper Island -  leje af autocamper i Island
Autocamper Island -  leje af autocamper i Island
Autocamper Island -  leje af autocamper i Island
bottom of page