top of page
  • Forfatters billedeScandinavian Travel

Top unikke sorte sandstrande i Island, du skal besøge

Fantastiske seværdigheder er navnet på spillet i Island. For at være på niveau med de storslåede gletsjere og den overordnede fantastiske natur, er en sort sandstrand i Island et must-besøg for enhver turist med respekt for sig selv. Mystiske steder, forræderiske farvande, forladte flyvemaskiner. Her kan du støde på næsten alt.


Hvide strande, kokosnøddedrikke og tropisk vejr. Er det ikke livet? Ikke for os. Vi vil have sorte strande, et robust vikingekrus og den arktiske vind til at byde os velkommen, når vi ser på et vidunderes land. Hvis du er i et eventyrligt humør som os, så læs videre for de bedste sorte sandstrande, du kan finde i Island.


Hvorfor strandene er sorte

Selvom vi gerne vil påstå noget andet, kan steder som de sorte strande på Island også findes i andre lande. Denne slags strande består af vulkansk sand , som er lavet af en type klippe, som du for det meste finder omkring vulkaner. Denne klippe er basalt og går fra at være en vred rød lavaflod til en betagende strand, når lavaen køler ned, hærder og til sidst bliver forvitret ned til fint sand af kystvejret.


Som du måske har hørt, har Island tilfældigvis en vulkan eller to. Eller tre. Mere som 130, hvis vi skal være ærlige. Dette land er dybest set et enormt netværk af vulkaner, der har været her i de sidste 60 millioner år , som blot udvider kysten og forbereder sig på, at turister kan få det ultimative billede af en sort sandstrand i Island.De mest berømte sorte sandstrande

Med denne vulkanske aktivitet på øen er det ikke svært at finde en sort sandstrand i Island , så tag din autocamper og tjek denne liste over strande, du kan besøge.


1. Reynisfjara

Den mest berømte (og berygtede) sorte sandstrand i Island er Reynisfjara . Denne strand ligger ved siden af ​​byen Vík , som er den sydligste bebyggelse i Island. Det er tilfældigvis også det varmeste sted i Island . Reynisfjara betragtes som den smukkeste strand i Island og en af ​​de 10 smukkeste strande i verden . At besøge Reynisfjara er en af ​​de bedste ting at gøre i Island og bør være dit nummer et stop, hvis du leder efter de bedste, klassiske billeder af en sort sandstrand i Island.


Reynisfjara ligger tæt på Islands største og mest flygtige vulkan – Katla . Den ligger i dvale og rumler under Mýrdalsjökull og er urolig i den grad, at befolkningen i Vík jævnligt har vulkanøvelser for at forberede et udbrud. Måske er stranden et resultat af denne vrede kæmpe eller en af ​​dens nære venner?Du kan nemt komme til denne vidunderlige strand, når du rejser ad Ringvej 1 . Vejen går bogstaveligt talt gennem byen, så det er nemt nok bare at komme ind på stranden for et besøg. Du kan også deltage i en multiaktivitetstur rundt om sydkysten, der vil omfatte denne berømte sorte sandstrand. Op til dig!2. Sólheimasandur

En anden smuk strand er Sólhemiasandur. Ikke den mest fotogene strand med hensyn til klassiske billeder, men dette sted rummer en stor, vingeklippet hemmelighed. Dette er den sorte sandstrand på Island, hvor det amerikanske transportfly styrtede ned i november 1973 , mens det foretog en forsyningskørsel. Vi vil gerne tilføje, at alle overlevede styrtet.


Dette fly er omkring en times gang fra parkeringspladsen (i sandet, ikke desto mindre) i et af de fjerntliggende områder af stranden. Det har været baggrunden for adskillige film, reklamer og musikvideoer verden over. Hvis du vil have et post-apokalyptisk billede i det vulkanske sand, bør du tage til denne sorte sandstrand på Island for et fantastisk billede.


Sólheimasandur ligger tæt på Reynisfjara og Ringvej 1 ligger næsten direkte på toppen af ​​stranden . Dette gør det til et perfekt stop for en eftermiddag eller et post-apokalyptisk landskabsstop før frokost.3. Diamantstrand

Ved siden af ​​den smukke Jökulsárlón kan du finde Diamantstranden . Dette steds popularitet viser sig i det faktum, at det ikke har et islandsk navn, men snarere et engelsk. Hvis du føler, at kontrasten mellem lys og mørke ikke er udbredt nok på nogen anden sort sandstrand i Island, bør du tage et kig på dette vulkanske sand.


Beliggende i det sorte sand kan du se enorme isstykker, der ligner diamanter. Disse bidder skylles i land, da de brækker af fra de større isbjerge i gletsjerlagunen. Dette sted tilbyder også en unik chance for at se det vulkanske sand fra vandet. Du kan tage på bådture på lagunen dannet af afstrømningen fra Vatnajökull, den største gletsjer i Europa.Ligesom de første tre strande, ligger denne også næsten direkte under Ringvej 1 og kan sagtens være en del af en Island-roadtrip. Kontrasterne mellem den rene is og det vulkanske sand giver fantastiske billeder, og muligheden for at sejle blandt de enorme flydende isbjerge er begge gode grunde til at aflægge denne strand et besøg.4. Stokksnes

Hvis du går længere op ad østkysten, kan du nå et landskab, der lige så godt kan tages direkte ud af en fantasisaga . Her finder du et barsk landskab med en af ​​de mest fantastiske udsigter over et bjerg, du nogensinde vil se. Vestrahorn bjerg når 454 lige op fra stranden med stejle bjergsider.


Hvis du leder efter en fantastisk sort sandstrand i Island, der ligger lidt væk fra den slagne vej, er dette en fantastisk mulighed . I nærheden kan du også besøge en vikingelandsby, der blev bygget som en rekvisit til et tv-program, der aldrig blev sendt. Det er ikke så autentisk og er en smule nedslidt, men stadig et besøg værd for et klassisk vikingebillede eller to. Du kan også komme op til Stokksnes fyrtårn for at få et fantastisk overblik over denne fantastiske sorte sandstrand på Island.


Stokksnes ligger lidt ud for Ringvej 1, da du skal køre 5-6 kilometer for at komme til stranden og forladte filmscener.5. Djúpalónssandur

Er du på vej mod vest i stedet for øst, bør du tage en tur rundt på Snæfellsnes-halvøen og komme til den vestligste del af dette område: Djúpalónssandur. Ved foden af ​​Snæfellsjökull finder vi denne idylliske strand efter en lang gåtur gennem en fantastisk lavamark.


På denne strand kunne du se de tragiske rester af et britisk fiskeskib (Epine GY7), der forliste i de nærliggende farvande i 1948. Desværre mistede mange fiskere livet i denne ulykke, og metalstykkerne, der er spredt langs dette sorte sand strand i Island efterlades og æres som et monument for de omkomne.


Du kan også se de gamle løftesten, som fiskere brugte til at teste deres styrke . Som et vidnesbyrd om den islandske mørke humor hedder de Amlóði (ubrugelig), Hálfdrættingur (svagkling), Hálfsterkur (halvstærk) og Fullsterkur (fuldstærk). Amlóði vejer omkring 23 kg og Fullsterkur vejer omkring 155 kg. Du er kun halvstærk, hvis du kan løfte Hálfsterkur-stenen på 100 kg , tilsyneladende.6. Mývatn

Hvis du er i humør til at tage til en strand, som du faktisk kan nyde som en strand og ikke frygter for din sikkerhed, er Mývatn stedet at tage hen . Omkring Mývatn-søen kan du komme til en sort sandstrand i Island, der giver dig mulighed for at tage en svømmetur og nyde stranden ligesom alle andre, kun mørkere og højst sandsynligt koldere.


Dette er også et glimrende sted , hvis du er i den nordlige del af Island og vil nyde det vulkanske sand med yngre medlemmer af familien . Du kan finde sorte strande rundt om denne sø, og den ligger behageligt tæt på den nordlige del af Ringvej 1.7. Seltjörn

Dette er et alternativ, der passer til dem, der ikke er i humør til at gå lang afstand for at se en sort strand . Seltjörn ligger kun 10 minutters kørsel fra Reykjavík og er desværre mere grå end sort, men det er stadig et behageligt alternativ til at køre mere end en time, som det er tilfældet med mange af de andre strande.Sikkerhed på en sort sandstrand i Island

Generelt er den islandske kyst forræderisk og bør behandles med respekt . Det betyder, at du ikke skal gå i vandet, hvis du ikke er sikker på, at det er sikkert. De stærke strømme i Nordatlanten er ubarmhjertige og kan nemt feje dig væk, selvom du kun står hoftedybt.


Ofte omtalt som "sneakerbølger", vil nogle bølger komme ud af ingenting og ramme stranden meget længere oppe end andre bølger . Du kan spotte sneakerbølger, efterhånden som de kommer, hvorfor det vigtigste tip til at undgå dette er aldrig at vende ryggen til havet og altid holde en sikker afstand til bølgerne.


Et vidnesbyrd om denne styrke er Reynisfjara, der hvert år tager livet af et par turister . Disse farvande er ingen spøg og understreger vigtigheden af ​​at læse skilte, lytte til guider og i det hele taget bare være på vagt.


Så pak din kuffert, snup din autocamperudlejning i Island , tjek disse tips og tag ud på øens strande!

35 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Kommentare


Autocamper Island -  leje af autocamper i Island
Autocamper Island -  leje af autocamper i Island
Autocamper Island -  leje af autocamper i Island
bottom of page