top of page
 • Forfatters billedeScandinavian Travel

Den ultimative guide til RVing i Island

Vi er overbeviste om, at den bedste måde at udforske øen på er via RVing i Island . Der er ingen bedre måde at fordybe dig i det majestætiske landskab og ikke gå glip af nogen af ​​de attraktioner og aktiviteter, du finder overalt.


Hvis du vil vide, om autocamper kunne være noget at overveje til din rejse til Island, vil denne guide detaljere de forskellige typer autocampere. Vi fortæller dig fordele og ulemper ved RVing i Island, det bedste tidspunkt at tage på RVing. Desuden giver vi dig tips og ture til at gøre din RV-ferie til dit livs rejse!


Hvorfor bør du overveje RVing i Island?


Nogle attraktioner og aktiviteter på øen er også ret afsidesliggende. Så hvis du vil udforske øen ordentligt, har du ikke meget at vælge imellem. Du vil enten leje din egen transport eller bruge tusindvis på ture.


Mange anser RVing for en unik oplevelse. Hovedårsagen til, at dette er en favorit blandt besøgende, er, at det tager sig af din største udgift på øen: indkvartering . Og jo færre penge du skal bruge på overnatning, jo længere kan du forlænge dit Island-eventyr.


RVing i Island giver dig også mulighed for at have kontrol over din egen rejseplan til Island . Selvom du har millioner bare liggende at bruge på guidede ture, vil du stadig være en slave af turens tidsplan.Fordele og ulemper ved RVing i Island


Selvom vi lige har delt grundene til, at besøgende har en tendens til at vælge en autocamper på deres Island-rejse, er der stadig fordele og ulemper forbundet. For at hjælpe dig med at se, om en autocamper kan være den rigtige pasform, har vi lavet denne hurtige oversigt:


Fordele


 • Du kan gå hvorhen du vil. Der er ingen, der fortæller dig, hvor det næste stop skal være (medmindre du rejser med dine børn, selvfølgelig).

 • Du kan stoppe og gå, når du vil . Der er ingen grund til konstant at kigge på dit ur, så du ikke bliver efterladt.

 • Du vil spare et TON af penge på overnatning . Især på Island, hvor du kan købe et  campingkort for kun €159. Dette giver en familie på 2 voksne og op til 4 børn mulighed for at bo på en række forskellige campingpladser på tværs af øen i 28 nætter!

 • Du kan pakke MEGET mere end med en lejebil . Selvom dette sandsynligvis ikke vil omfatte ting som tøj, er ting som mad osv. ikke længere et problem.


Ulemper


 • På grund af den blotte størrelse af en autocamper er der visse ruter og veje, der simpelthen ikke er egnede til at rejse .

 • Selvom du sparer et ton på overnatning, kan der være nogle ekstra omkostninger på andre områder, såsom brændstof og lejeforsikring.

 • Autocampere kræver lidt knowhow . Du skal bruge, hvordan du dumper autocamperaffald, hvordan og hvor du skal fylde væske på osv.

 • Rejser du med en stor familie, kan en autocamper hurtigt blive for lille. Men igen, det gør et telt også. Hvilket blot efterlader dig med et husudlejning eller flere hotelværelser.Skal jeg få en manual eller en automat til RVing i Island?


Du får både manuelt og automatisk gear i forskellige mærker og modeller af autocampere. Manuelle autocampere er dog den mest almindelige mulighed i Island . De fleste virksomheder lejer kun manuelle autocampere , og det er næsten umuligt at finde en automatisk. Alligevel har det været interessant at bemærke, at præferencen og efterspørgslen efter automatiske autocampere har været støt stigende gennem årene. Og med denne efterspørgsel, så er stigningen i produktionen også steget.


Årsagen til dette skift er udelukkende fra en komfortvinkel. Det er nemt at køre i en automatisk autocamper. De fleste har de nyeste autocampere en kick down funktion, der automatisk skifter et gear ned, hvis du trykker hårdt ned på gassen. Dette forårsager et accelerationsudbrud, der er ideelt, når du overhaler andre køretøjer eller bestiger en bakke. Automatikken overlader dig ikke bare til dit køretøjs nåde.


Der er stadig måder at skifte gear manuelt på, uanset om det er en knap eller et håndtag. Den eneste forskel er, at du ikke behøver en kobling for at gøre det. Uden koblingsstyringen reducerer dette faktisk risikoen for hjulspin. Den mest nævnte grund til stadig at bruge en manuel autocamper er kontrol. Nogle mennesker ønsker stadig at føle, at de kontrollerer hele kørselsprocessen. For at være retfærdig kan det at have korrekt gear hjælpe med at kontrollere motorbremsningen . Denne forskel kan især mærkes ved bugsering af ting samt rejser i bjergene.Skal jeg få en 2WD eller en 4WD til RVing i Island?


Vi bliver stillet dette spørgsmål meget (det meste af tiden af ​​dem, der skal campere for første gang under deres Island-ferie). Den gode nyhed er, at du egentlig ikke behøver at bekymre dig om dette, medmindre du har til hensigt at besøge nogle af de mere fjerntliggende regioner på øen.


De fleste autocampere er firehjulstræk, da størrelsen i sig selv kræver trækkraft på alle fire hjul. Alligevel betyder det ikke, at disse autocampere er terrængående . Hvis du overvejer at gå ned ad den "mindre rejste vej", skal du tjekke andre muligheder for 4WD RV. Men i disse tilfælde foreslår vi, at du tager et kig på nogle af de oftest stillede spørgsmål vedrørende leje af autocampere . Tag først en snak med dit udlejningsbureau om dine planlagte ruter. Som lokale kan de fraråde det, da mange af de veje i Island, der kræver 4x4, vil være for smalle og ujævne til en autocamper .


Det bedste tidspunkt at tage på RVing i Island


Teknisk set kan du køre på RV i Island hele året. Hver sæson byder på sine egne unikke oplevelser og attraktioner . Men medmindre du er en erfaren autocamperchauffør, vil du måske synes, at vintervejforholdene er ret skræmmende. Så med hensyn til dine nerver og sikkerhed er vinter måske ikke den bedste mulighed for begyndere . Du kan også overveje dagslyset.

Afhængigt af de ruter, du gerne vil tage, og antallet af ting, du vil gøre og se på din autocamper-roadtur i Island , er midtvinteren med dets 4-timers dagslys hver dag muligvis heller ikke egnet. Med hensyn til road-tripping skal du på forhånd beslutte, hvilke regioner på øen du gerne vil besøge, og hvilke ting du gerne vil gøre og se.

Det skyldes, at der er visse veje og ruter, der lukker i de koldere måneder. Det gælder især, når det kommer til højlandet og vestfjordene. Du vil heller ikke være i stand til at opleve visse ting under bestemte bestemte årstider. For eksempel vil du ikke kunne opleve en  midnatssol i vintermånederne. Ligeledes vil du ikke kunne opleve nordlyset eller udforske isgrotterne midt på sommeren. Nogle af de bedste campingpladser til en autocamper i Island


Hvis du undrer dig over, hvilke campingpladser der er de bedste til camping i en autocamper, anses følgende for at være topbedømte, når du camperer i Island:Hvad skal man pakke til RVing i Island


Folk spekulerer ofte på, hvad de skal pakke til deres første RV-eventyr på øen. Derfor har vi lavet denne praktiske pakkeliste, som du kan bruge som guide:


 • Regnjakke

 • Lang, vandtæt frakke (under vinterture)

 • Vandtæt jakke

 • Fleece- eller uldtrøjer

 • Vandtætte bukser

 • Casual bukser

 • Shorts (hvis du besøger om sommeren)

 • Undertøj

 • Termoveste

 • Termiske leggings

 • Varme, uldne sokker

 • Varme handsker

 • Varm hat (vi anbefaler at bruge en hue)

 • T-shirts og langærmede skjorter

 • Vandrestøvler (det er lige meget om du planlægger at tage på vandretur eller ej)

 • Casual sko

 • Badedragter (til varme forårsdage)

 • Hurtigttørrende håndklæde

 • Flip-flops (til de varme kilder og offentlige omklædningsrum)

 • Varmt tøj/sovetøj at sove i (alt fra en varm og behagelig træningsdragt til en onesie fungerer)

 • Myggebalsam

 • Førstehjælpskasse

 • Sovemaske (når du besøger midtsommeren med dens ekstreme dagslys)

 • Rygsæk (velegnet til dagsudflugter såvel som vandreture)

 • Toiletartikler og medicin (husk blot at tjekke flyrestriktioner først, så du ikke behøver at efterlade ting i lufthavnen)

 • Elektroniske anordninger; opladere, kabler, en adapter, en powerbank osv. Nyttige tips og tricks til RVing i Island


Hvis det er første gang, du kører RV i Island, er følgende nogle nyttige tips og tricks til at gøre din rejse lettere: 


Du skal være fleksibel i vintermånederne


At have en utrolig stram rejseplan i vintermånederne, når RVing i Island er vanvid. Bortset fra det faktum, at du allerede nu skal justere visse roadtrip-ruter i henhold til de lukkede veje og ruter . Du kommer også til at stå over for nogle ekstreme vejrforhold. Sådanne forhold har en tendens til at forårsage aflyste ture, lukkede attraktioner og pludselige vejlukninger. Hvis din rejseplan og tidsplan ikke er fleksibel nok, kan sådan noget ikke bare ryste feriebåden, men sænke den fuldstændigt. 


Sikkerhed først


Med hensyn til det lokale ordsprog, at "du kan opleve alle fire årstider på en dag i Island", uanset hvilken årstid du besøger. Tag højde for det ekstreme vejr og pludselige vejlukninger, der følger med vinteren . Hold altid et vågent øje med vejrudsigten for Island og vejforholdene på Island . På denne måde kører du ikke ind i en grim overraskelse, og du bliver heller ikke skuffet over at skulle vende tilbage ved en lukket attraktion eller vej.Vær realistisk


Det er lige meget, hvor meget du vil campere i Island og køre Highland F-vejene , det er simpelthen ikke muligt med en stor autocamper.


Hold dig til de udpegede veje og parkeringspladser


Det er yderst ulovligt at stoppe ved siden af ​​vejen eller gøre din egen off-road rute i Island. Dette er ikke kun for at sikre din sikkerhed, men også for at beskytte det følsomme økosystem. Kørsel "off-road", især på steder, hvor du finder islandsk mos, kan forårsage skader, der vil tage årtier at genoprette.


Spørg om RV Extras


Hos de fleste udlejningsbureauer finder du ekstra tilbehør og autocamper-gadgets , som kan lejes mod et ekstra gebyr. Afhængigt af hvad du planlægger at gøre og de ruter du planlægger at tage, kan nogle af disse være yderst praktiske. Spørg altid hos dit udlejningsbureau, hvad de har til rådighed.


Gå ikke overbord med dagligvarer i starten af ​​din rejse


Da Island er berygtet for sine afsidesliggende områder, har mange en tendens til at gå lidt over bord. De køber næsten dagligvarer nok til hele deres rejse i begyndelsen af ​​deres rejse! Dette vil simpelthen resultere i, at du skal smide en masse mad væk, som er blevet dårligt undervejs. 


Der er masser af byer, byer og tankstationer på ruten, hvor du kan fylde op . De steder i Island, der er ekstremt afsidesliggende og måske er lidt af et aktieproblem, er generelt steder, som en autocamper alligevel ikke kan tage hen.Medbring kort, der kan downloades eller kopieres


Selvom du vil finde telefon-, GPS- og WiFi-signaler over hele øen, anbefaler vi, at du medbringer downloadbare eller faktiske papirkort med dig. Dette er simpelthen for at sikre, at du ikke ender med at sidde fast eller tabe dig, hvis du står uden et signal, eller hvis noget går galt med din teknologi.


Stol ikke bare på RV-sengetøjet


Din autocamper kommer naturligvis med en seng og sengetøj, men det har en tendens til at blive ret køligt om natten (især hvis du planlægger et vinterbesøg). Derfor anbefaler vi stærkt, at du også tager dine 4-sæsons soveposer med. 


RVing i Island; livets oplevelse


Der er meget få steder i verden, hvor du vil kunne køre forbi fjorde og vulkaner i dagslys klokken 00:00. Eller åbn din autocamperdør og få udsigt til en gletsjer. Alt dette og mere er, hvad du kan forvente af RVing i Island. Der kan være et par mindset-justeringer, der skal foretages, og du skal måske lære en ny ting eller to. Alligevel kan leje af en autocamper i Island være den mest eventyrlige og omkostningseffektive måde at udforske øen på.

0 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Autocamper Island - leje af autocamper i Island
Autocamper Island - leje af autocamper i Island
Autocamper Island - leje af autocamper i Island
bottom of page