top of page
  • Forfatters billedeScandinavian Travel

Den overraskende sandhed om myg på Island

Myg er let nogle af de mest irriterende insekter på planeten. Ikke alene kan deres uophørlige nynnen holde dig vågen om natten, men deres bid kan også efterlade dig kløende og kløende i dagevis. Men for de fleste rejsende, der spørger, om der er myg i Island , er der endnu større bekymringer på spil.


Mange kontinenter har myg, der bærer sygdomme som den malaria-fremkaldende parasitt, som endda kan blive dødelig i nogle tilfælde. Det er derfor, der skal træffes forebyggende foranstaltninger, lige fra medicin til insektmidler. Så tilstedeværelsen af ​​myg i Island er en alvorlig sundhedsmæssig bekymring.


Hvis du har en forestående tur til øen eller altid har undret dig over myg på iskolde Island, så læs videre. Vi har meget gode nyheder til dig, og du kan blive virkelig overrasket over, hvad du lærer.


Er der myg i Island?


Det korte svar er nej, der er ingen myg på Island . Så hvis du planlægger at bruge masser af tid udendørs under din rejse, vil du være i stand til at gøre det buzz og kløefrit. Og du behøver heller ikke at få receptpligtig medicin eller andet relateret til forebyggende behandling af myg og deres bid-relaterede sygdomme.


Hvorfor er der ingen myg på Island?


Der er mange teorier om, hvorfor der ikke er myg i Island, og sandheden er, at det højst sandsynligt er en kombination af alle teorierne. Dette er højst sandsynligt årsagerne til, at Island ikke har myg:Det er for koldt


Vi er ikke de eneste, der klager over kulden. Myg kan muligvis gå i dvale gennem vinterpletter, men de vedvarende kolde forhold på Island er bare for meget til, at de kan klare dem .


De bliver blæst væk


Nej, vi taler ikke om, at de er forbløffet over Islands skønhed. De bliver bogstaveligt talt blæst væk. Islands vinde er legendariske, og midt om vinteren kan vores vinde øge hastigheder på mere end 35 kilometer i timen! Hvis vores vinde har været kendt for at rive bildørene lige af deres hængsler, hvilken chance har en myg så?


Afbrydelse i dens livscyklus


For at yngle, leve og formere sig har myg brug for meget specifikke og stabile forhold, hvilket simpelthen ikke er muligt med Islands ustabile vejr . Myggenes livscyklus afhænger af vejrforholdene for at understøtte hver fase .


For eksempel går puppen i dvale i den isnende kulde og klækkes, når det bliver varmere, og is og sne tøer op. I Island er det ikke sådan en lineær proces, og du vil måske opleve, at optøning starter, men så falder temperaturen igen. Dette frem og tilbage forårsager en forstyrrelse i deres livscyklus, som simpelthen ikke er bæredygtig.Islandske vand- og jordforhold


Der er en teori, der tyder på, at den kemiske sammensætning af det islandske vand og jord på en eller anden måde ikke er egnet til myg. 


Vi har haft en myggeimport


Hvis du besøger det islandske naturhistoriske institut , vil du se den eneste myg, der nogensinde er kendt for at være i Island, og han blev "importeret" hertil. I 1980'erne hørte en mand ved navn hr. Gislason en mærkelig summen, efter at han steg ombord på et fly i en islandsk lufthavn, der kom fra Grønland. Han jagtede det summende insekt rundt i hytten, indtil det blev fanget, og i dag er insektet, som viste sig at være en myg, flot bevaret i en krukke.


Er der fejl på Island?


Bare fordi der ikke er myg på Island, betyder det ikke, at der ikke er insekter på Island. Vi har måske ikke en encyklopædi over insekter rundt om på øen, men vi har ting som hvepse og, selvfølgelig, myg. Mygerne på Island bliver ofte forvekslet med myg eller fluer.


Det er sandsynligvis fordi dette insekt kan være en blanding af begge. Vi har to typer myg på Island; en, der kan være enhver myg's dobbeltgænger, men som ikke interesserer sig for nogens blod, og en anden, der ligner små små fluelignende væsner, der fester sig med blod. Sidstnævnte efterlader også et bid, der kan klø i lang tid, men de spreder ingen sygdomme.


Midger kan findes i nærheden af ​​søer og vandløb, især i sommersæsonen , og de kan være så fremtrædende steder, at det faktisk har påvirket navngivningen af ​​dem. Myvatn-søen i det nordlige Island kan bogstaveligt talt oversættes til "Midgessøen".


Sådan beskytter du dig selv mod midges


Da du ikke ønsker at tilbringe din tur med at føle kløende, anbefaler vi stærkt, at du holder dig beskyttet mod mygerne. Især hvis du planlægger at bruge meget tid udendørs under en sommertur til øen.


Den eneste ulempe ved ikke at have myg er dog, at vi ikke har noget myggemiddel. Hvad du skal bruge for at få dig her i Island er Moustidose Deet med 30% DEET . Dette vil holde miderne i skak. Og hvis du ender med at få en bid eller to, så påfør Mildison på det (et topisk kortikosteroid).


Myggens fremtid i Island


Selvom vi måske ikke har nogen myg i Island i øjeblikket, betyder det ikke, at der ikke vil være nogen i fremtiden. Med Bob Dylans kloge ord; "tiderne ændrer sig", og den globale opvarmning øger den gennemsnitlige lufttemperatur i Island.


Du skal bare tage et kig på de sidste 20 år for at vide, at du aldrig skal sige aldrig, når det kommer til myg her på øen. I de sidste 20 år er 200 arter af insekter, der aldrig før har kunnet overleve på Island, begyndt at blomstre.


Myg er ikke alle dårlige


Lad ikke udsigten til muligvis at have myg i Island i fremtiden afskrække dig, for selvom myg er irriterende, kan de have stor værdi for et økosystem. Dels er de en fiskefavorit, når det kommer til mad, og i et land, hvor økonomien har kredset om fiskeindustrien i tusinder af år, kan det være meget gavnligt.Det bedste ved ikke at have myg på Island


Det bedste ved ikke at have myg i Island er, at du med glæde kan leje en campervan i Island , tage på roadtrip og tage på camping uden konstant at være involveret i en slags bugskamp. Alene af denne grund vil vi vælge vores myg frem for myg enhver dag i ugen.

1 visning0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Autocamper Island -  leje af autocamper i Island
Autocamper Island -  leje af autocamper i Island
Autocamper Island -  leje af autocamper i Island
bottom of page