top of page
 • Forfatters billedeScandinavian Travel

Den ultimative guide til de bedste kurbade i Island

Som du måske allerede er klar over, er Island berygtet for sine naturlige varme kilder. Disse farvande er rige på mineraler og andre naturligt forekommende forbindelser. De siges at have helbredende kræfter (især når det kommer til dermatologiske problemer). Så med disse vidunderlige farvande var det kun et spørgsmål om tid, før øen kunne prale af nogle af de bedste kurbade i Island .


I denne artikel tager vi et kig på de forskellige kurbade, og hvad hver oplevelse har at tilbyde besøgende.


Forskellen mellem en naturlig varm kilde og en geotermisk pool


Det første man skal vide er, at der er forskel på en naturlig varm kilde og en geotermisk pool. De naturlige varme kilder, der findes i Island, skyldes den vulkanske aktivitet, der opvarmer den underjordiske vandforsyning . Så der er masser af varme kilder, der kan findes (og nydes) aux natural over hele Island. Disse kan findes i klippeformationer, små klippebassiner og endda løbende vandløb.


Men da den vulkanske aktivitet ikke er helt den samme over hele øen, er nogle varme kilder varmere end andre - meget varmere. Så meget, at det ville være umuligt for mennesker at bruge vandet uden at miste et lem. Cue geotermiske pools! Disse er menneskeskabte pools, der udnytter naturligt varmt kildevand. Men de bruger andre koldtvandsressourcer, enten menneskeskabte eller lokale, såsom floder eller vandløb til at køle det varme kildevand ned . På denne måde er temperaturen nok til, at alle kan nyde en afslappende dukkert.


Det er ved mange af disse geotermiske pools, du finder et geotermisk spa i Island.


Blå Lagune


Den Blå Lagune er en af ​​de mest berømte geotermiske pools i Island. Den har faktisk været med i et par film såsom Star Trek på grund af dens unikke æstetik. Så at gå til Retreat-spa ved Den Blå Lagune betragtes som en af ​​de bedste ting at gøre i Island .


De tilbyder en bred vifte af behandlinger, såsom de sædvanlige massager og scrubs . De har også unikke Blue Lagoon-behandlinger såsom Float Therapy samt algemasker. Alle disse "ekstra" tilføjer blot til, at det er et af de bedste kurbade på Island.


Det er også kendt som en slags islandsk mudder-spa, da mudderet i bunden af ​​lagunen er silica-rigt. Man kan bogstaveligt talt dykke ned for at få fat i et par håndfulde, gnide sig ned og vente på, at den lovede hudforyngelse indtræffer. Du kan også købe nogle få varer og behandlinger med hjem. En 5-timers eksklusiv adgang til spaen vil sætte dig tilbage for omkring ISK 59.000 (lidt over $400).Myvatn naturbade


Myvatn Nature Baths er omgivet af lavamarker og er et af de udendørs termiske kurbade på Island og er kendt for sin omgivende udsigt . I modsætning til Den Blå Lagune er spa-"behandlingerne" begrænset til opblødning i det mineralrige mælkeblå vand. Tilsyneladende gør det underværker at tage et dampbad, hvor dampen stiger op fra huller i gulvet, når det kommer til at rense huden. Entréen starter ved omkring ISK 6000 (lidt over $40) og stiger, efterhånden som du tilføjer frynsegoder.Krauma


Krauma er et af de geotermiske bassiner, der udnytter den største varme kilde i hele Europa. Denne islandske varme kilders spa tilbyder besøgende 5 geotermiske pools. Det er en kold pool, to saunaer, et afslapningsrum med udsigt over landskabet og en pejs til at holde kulden på afstand og holde hyggen maksimalt.


Krauma er et af de termiske kurbade i Island, som fortjener særlig omtale. Dets arkitektoniske design er virkelig noget ærefrygtindgydende at opleve, hvis du har en forståelse for moderne arkitektur. Og restauranten på spaen serverer autentisk islandsk køkken, der er tilberedt med råvarer fra en lokal gård. Som med Den Blå Lagune har Krauma også et par produkter, du kan købe med hjem. Entréen er omkring ISK 4000 (cirka $30).GeoSea


Ok, så selvom der måske ikke er typiske spabehandlinger og faciliteter her, så er det stadig et besøg værd. Dette er den islandske naturlige spa, der gør brug af naturligt varmt havvand (ja, du hørte rigtigt).


Og da temperaturen er perfekt, var det eneste, der skulle til, at bygge fire geotermiske bassiner, der naturligt fødes af havet . Med andre ord er dette den ene termiske spa i Island, der ikke kun er mineralrig, men fuldstændig fri for alle kemikalier, der er nødvendige for at holde andre geotermiske pools rene! Adgang til GeoSea starter ved ISK 4300 (cirka $30).Bjorbodin Beer Spa


Teknisk set er dette ikke et naturligt spa i Island, men det får stadig en hæderlig omtale på grund af dets utrolige unikke karakter. På Bjorbodin Beer Spa kan du tage en dukkert og suge i baljer fulde af øl (det ser ud til, at visse drømme virkelig går i opfyldelse). Men dette er ikke stedet at suge og nippe.


Øllen er stadig i de ekstremt tidlige stadier af gæringen, så den er ikke helt klar til at blive bestilt på fad. Alligevel er det utroligt rigt på kalium, protein, jern, zink og magnesium for at give de mineralrige varme kilder et godt løb for pengene. Og ikke kun har den helende egenskaber for huden, men ølhumlen giver den også antiinflammatoriske egenskaber.Himmel lagune


Sky Lagoon er ikke kun et af de bedste kurbade i Island, men det er også et af de mest bekvemt beliggende termiske kurbade i Island, beliggende midt i hovedstaden Reykjavik. Det giver besøgende mulighed for at suge i det varme , helbredende vand i infinity-bassiner, mens de nyder den betagende udsigt over hovedstaden og havet nedenfor.


The Sky Lagoon har et unikt bud på sine spabehandlinger ved at pakke det hele sammen i det, der kaldes The Ritual. Men lad ikke det uhyggelige kult-lignende navn holde dig væk fra den ultimative forkælelsespakke. Ritualet består af 7 behandlinger:


 • Et bad i det geotermiske poolvand.

 • Tag en dukkert i det kolde spring.

 • Besøg saunaen.

 • Tag en kold tågetågebruser.

 • Få en foryngende helkropsscrub.

 • Tag et dampbad.

 • Tag et afslappende brusebad.


I modsætning til andre kurbade i Island, tilbyder Sky Lagoon ikke muligheden for at vælge mellem forskellige spabehandlinger, men snarere at vælge mellem adgangskort, som måske eller måske ikke inkluderer The Ritual samt et par andre frynsegoder, som spaen har i ærmet. Priser, der inkluderer spa-behandlinger, starter fra ISK 9990 (ca. $75).Laugarvatn Fontana


Laugarvatn Fontana er et af de nyere børn på spa-blokken her i Island, men imponerende nok til at komme på listen som et af de bedste kurbade i Island. Her inkluderer spa-behandlingerne ikke ansigtsbehandlinger, scrubs osv. Fokus ligger på at bruge de helbredende egenskaber og wellness-fordele ved de naturlige vidundere ved Laugarvatn Fontana.


Dette inkluderer at tage et bad i det mineralrige geotermiske vand, tage et koldt spring i søen (som siges at have enorme sundhedsmæssige fordele, når det kommer til immunsystemet) og åbne porerne i damprummene. Laugarvatn Fontana ligger kun 50 minutters kørsel fra hovedstaden, hvilket gør det til den ideelle dagstur . Det er også bekvemt tæt på Golden Circle, hvilket gør det til det perfekte pitstop på en  Golden Circle roadtrip.


På grund af stedets intime karakter, anbefaler vi stærkt, at du bestiller på forhånd. Entrégebyret (som inkluderer alle ovenstående "behandlinger") er ISK 4990 (ca. $40) per voksen, ISK 2990 (ca. $25) for børn over 10 år, og børn under 10 år har gratis adgang. Pensionister får nedsatte priser.  Vök Bade


Vök Baths er en ganske speciel oplevelse, med dets store krav til berømmelse, at det har den eneste flydende infinity-pool i Island . Vök Baths har samme fokus som Laugarvatn i den forstand, at i stedet for at tilbyde en a la carte menu med typiske spa-behandlinger, bruges de varme kilders naturlige helbredende egenskaber og er inkluderet i entréen.


Disse "behandlinger" består i at have en afslappende flyder i en af ​​de geotermiske infinity-bassiner, at få et blødt vand i det varme kildevands helbredende vand og at styrke immunforsvaret i koldtvandsspraytunnelen. Som vi allerede har nævnt, er alt ovenstående inkluderet i dit generelle adgangskort, men der er andre adgangspakker tilgængelige, der tilbyder yderligere frynsegoder såsom drikkevarer og mad. Indgangsgebyrer starter ved ISK 6 290 (ca. $50).Etikette, når du besøger kurbade i Island


Du kommer ikke til at løbe og skrige gennem et bibliotek, og på samme måde er der spa-etikette, du skal overholde, når du besøger nogen af ​​de ovennævnte steder. Her er et par dos and don't's:


 • Selvom nogle omtaler dem som bade, betyder det ikke, at du kan være beskidt, når du kommer ind. Tag altid et hurtigt brusebad i omklædningsrummene, før du tager en dukkert.

 • Uanset om du er i blød i bassinerne eller nyder spafaciliteterne, er det alvorligt ildeset at råbe og have endeløse chats på din telefon .

 • Geotermiske pools og varme kilder er ikke steder at øve din kanonkugle. KUN afslappende soaks!

 • Dette er ikke dit hjem, og ingen ønsker at se din "woo-ha" eller "willy". Bær altid badedragt uden for omklædningsrummene – uanset om det er i poolen eller i spaen.

 • Det er ret ironisk, men i nogle af de ekstremt varme geotermiske pools kan du let blive dehydreret . Så sørg for at drikke nok vand til ikke at blive syg. Det er også grunden til, at mange af de kurbade, der tilbyder alkoholholdige drikkevarer, begrænser besøgende til kun et par stykker, så lad være med at slå op om det.

 • Før du går ind i spafaciliteterne, er det sædvanligt at fjerne eventuelle udendørssko for at holde rummet så rent som muligt .


Masser af kurbade i Island


Uanset om du leder efter en luksus spa-oplevelse i Island eller et mere naturligt bad, er der mere end nok spas i Island til at flyde din båd. Nå, eller krop i dette tilfælde! Hvorfor ikke leje en campervan i Island , tage på en roadtrip og forkæle dig selv med ... vel at mærke behandlinger og slappe af i nogle af de mest majestætiske omgivelser, verden har at byde på. Absolut ikke en dårlig måde at tilbringe en dag på.

9 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Autocamper Island - leje af autocamper i Island
Autocamper Island - leje af autocamper i Island
Autocamper Island - leje af autocamper i Island
bottom of page