top of page
  • Forfatters billedeScandinavian Travel

Alt om kæledyr i Island: Kan du rejse med dit kæledyr?

Et kæledyr er i høj grad en del af familien for mange mennesker, og i visse lande er især hundeejerskab steget voldsomt de seneste år. For eksempel voksede hundeejerskab i Storbritannien eksponentielt under Covid-19-lockdowns . Men hvad med kæledyr i Island? Hvilke dyr er de mest populære her, og kan du rejse til Island med dit kæledyr på slæb?


I denne artikel vil vi dykke ned i reglerne og reglerne omkring at rejse til Island med dit kæledyr. Vi vil fokusere på det mest populære kæledyr af alle, menneskets bedste ven, den trofaste hund. Vi tager også et kort kig på reglerne omkring rejser med andre populære kæledyr, såsom katte.


Må du tage din hund med til Island? 


Så hvad med hunde i Island? Med flere og flere mennesker, der arbejder hjemmefra, får de ved at eje en hund dem ud på regelmæssige gåture i den friske luft, og for mange hundeejere betyder det at tage deres trofaste venner med sig overalt.


En ferie på Island handler i høj grad om at være udendørs, gå og vandre. Og vi ved alle, at de fleste hunde elsker at gå rundt på landet. Kæledyrsrejser inden for hjemlandets grænser er almindelige i disse dage med mange hoteller, der tilbyder hundevenlige faciliteter samt masser af barer og pubber, der byder hunde velkommen.


Så det kommer ikke som nogen overraskelse, hvis du vil tage din hund med på ferie i Island. Desværre er dette dog ikke muligt. Der er strenge regler omkring import af hunde og kæledyr generelt til Island. Der er ingen kortsigtet løsning, og det tager måneder at få et kæledyrspas til din hund.


Flytter til Island med hunde eller katte 


Hvis du flytter for at bo i Island, så er det selvfølgelig en helt anden sag. Afhængigt af dine omstændigheder kan du beslutte, at du helt sikkert vil tage dine elskede kæledyr med.


Husk på, at flyrejser for kæledyr kan være meget stressende, så før du beslutter dig for at fortsætte, bør du overveje dit dyrs natur. Er de tilbøjelige til at stresse, og ville det være venligere at finde dem et nyt hjem i dit hjemland? Der er også omkostningerne at overveje og din levesituation, når du ankommer til Island. Hvis du stadig vil gå videre efter at have overvejet det, så skal du starte processen med tid til overs.  


Sådan får du et kæledyrspas til Island


Vi vil nu se nærmere på den proces, du skal igennem for at få et kæledyrspas til Island:


  • For det første skal dit kæledyr være mikrochippet med en kompatibel mikrochip. Dette skal være ikke-krypteret og femten cifre langt.

  • Du skal derefter ansøge den islandske fødevare- og veterinærmyndighed om en tilladelse.

  • Dit kæledyr skal være fuldt vaccineret mod flere almindelige sygdomme, og du skal have papirerne til at bevise det.

  • I løbet af de tredive dage før rejsen skal dit kæledyr testes for forskellige almindelige sygdomme.

  • Lige før rejsen skal du sørge for, at en autoriseret dyrlæge udfylder et islandsk veterinærcertifikat for sundhed og oprindelse.Islands kæledyrstilladelse og krav


Den islandske kæledyrstoldtilladelse vil tillade dit kæledyr at komme ind i Island, og du bør som minimum starte din ansøgning tredive dage før, du har til hensigt at rejse fra dit hjemland. Det giver mening at gøre det hurtigst muligt, da det vil være gældende i et helt år, når det først er udstedt.


Vaccinationer til kæledyr for indrejse i Island


For at få tilladelsen skal dit kæledyr være fuldt vaccineret, og du skal fremvise bevis for vaccination. For hunde er den store selvfølgelig rabies. Rabiesvaccinationen skal være givet mellem en måned og seks måneder før indrejsen. Men det er det ikke. De skal også have været vaccineret mod leptospirose mellem en måned og seks måneder før indrejsen.


Og der er mere. Din hund skal have bevis for vaccination mod hundeparvovirus og hundesyge samt infektiøs hepatitis. Alle disse skal være inden for det sidste år. Der er også nogle yderligere krav, hvis du importerer din hund fra visse lande, men disse er de vigtigste, du skal tage højde for. 


Før-rejsetests for dit kæledyr


I løbet af denne sidste måned, før du rejser til Island, skal dit kæledyr testes for salmonella, brucella canis og angiostrongylus vasorum. Det skal også testes for rabies for at sikre, at det med succes har udviklet antistoffer mod sygdommen.


Katte har et andet sæt vaccinationer og skal gennemgå en anden type test. Både katte og hunde skal også behandles for parasitter inden for en vis tidsramme for at eliminere sådanne ubehagelige ting som flåter og bændelorm.


Nødvendig dokumentation for dit kæledyrspas


Mellem fem og ti dage før rejsen skal du sørge for, at en autoriseret dyrlæge udfylder et dokument. Dette er det islandske veterinærcertifikat for sundhed og oprindelse . Det er værd at bemærke, at det i visse lande ikke er muligt at importere et kæledyr; dog dækker gruppe 1 og gruppe 2 landeklassifikationer de fleste lande.


Disse grupper er godkendt til import med lidt andre krav. For at tilhøre en af ​​disse landekategorier skal dit kæledyr have opholdt sig der i mindst seks måneder eller siden fødslen, hvis det stadig kun er en hvalp.


Ankommer til Island med dit kæledyr


Alle importerede kæledyr skal rejse til Island på fly til Keflavik International Airport, hvor de ved ankomst straks vil blive sat i karantæne i fjorten dage. Der er en tre-dages adgangsperiode til karantæne hver måned, så sørg for at arrangere, at dine fly ankommer inden for denne tre-dages periode. Dit fly skal også lande inden for arbejdstiden, så det er ikke tilladt at ankomme sent om natten eller tidligt om morgenen. En anden betingelse er, at du skal ankomme direkte fra dit hjemland. 


Ved ankomsten vil en embedsdyrlæge undersøge dit kæledyr for at sikre, at det ikke viser symptomer på sygdom. De vil også behandle deres papirer, før de frigives til karantænefaciliteterne.Er der nogen forbudte dyr i Island?


Der er visse hunderacer, der ikke må komme ind på Island. Det er de større og potentielt mere aggressive racer, såsom Staffordshire Bull Terriers, American Pitbull Terriers og brasilianske og argentinske mastiffs. Temperamentet hos andre større racer skal muligvis vurderes, før man får tilladelse til at komme ind.


For kæledyr, der er beskyttet i henhold til konventionen om international handel med truede arter af vilde dyr og planter (CITES), er tingene anderledes. Dette kan omfatte visse kæledyrsfugle eller skildpadder. Hvis du har et af disse kæledyr, skal du indhente yderligere dokumentation og tilladelser.


Kæledyr i Island – Er islandske mennesker mere hunde- eller kattemennesker?


Kæledyr er rimeligt populære i Island, men måske ikke i samme omfang som i mange andre lande. Faktisk var hunde forbudt i Reykjavík i en del år. Forbuddet trådte i kraft i 1924 for at kontrollere spredningen af ​​en sygdom, der blev overført fra hunde til mennesker. Dette forbud forblev på plads indtil 1984, hvor det endelig blev ophævet.


Selvom kæledyrshunde nu er tilladt over hele landet, er katte måske mere populære, så uanset om det er valg eller omstændigheder, ser det ud til, at islandske mennesker generelt er mere katte end hundemennesker.


Som du kan se, er det i øjeblikket ikke muligt at tage dit kæledyr til Island, mens du er på ferie. Men hvem ved? Tingene kan ændre sig i fremtiden, så du kan nyde alle Islands hovedattraktioner i selskab med dit kæledyr.


Er du interesseret i at flytte permanent til Island? Så tjek kravene til arbejdsvisum i Island, så intet overrasker dig!

1 visning0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Autocamper Island -  leje af autocamper i Island
Autocamper Island -  leje af autocamper i Island
Autocamper Island -  leje af autocamper i Island
bottom of page