top of page
Forfatters billedeScandinavian Travel

Den ultimative rejseplan til Island for enhver rejse

Der er ingen tvivl om, at denne ø har meget at tilbyde besøgende, og at ingen tid nogensinde vil synes nok til at gøre og se alt, hvad der er at gøre og se. Men i det mindste med denne omfattende rejseguide til Island sikrer vi, at du kan få mest muligt ud af din rejse, uanset hvilken tid du har.


Vi har planlagt din rejse, så du kan proppe nogle af de bedste ting at gøre og seværdigheder på og omkring øen. Det er lige meget, om du bare bliver et par dage eller to uger!


Islands rejseplan for daglige udflugter


Nogle besøgende foretrækker at bruge byen som base og derefter tage på dagsudflugter i og omkring øen. Selvom dette frem og tilbage kan blive lidt kedeligt efter noget tid, er der stadig masser af muligheder tilgængelige, hvis dette er den Island-rejserute, du gerne vil gå. Vi mener, at en rejseplan med kør selv til Island er den bedste mulighed for virkelig at udforske øen . Men når det kommer til dagsture, er der et par daglige ture i Island , der afgår fra byen. Men hvis du er i humør til en DIY-udflugt, er her et par ideer:


Den Gyldne Cirkel


Den Gyldne Cirkel er afgrødens creme, når det kommer til roadtrips på Island. Der er en grund til, at denne rejseplan til Island er den mest populære rute at tage : Den er kort og indeholder mange unikke oplevelser. Den starter i Reykjavík og kører rundt om Thingvellir-søen, går op til Gullfoss og vender derefter tilbage til Reykjavík via byen Selfoss. Det er en perfekt dagstur fra Reykjavík.



En 3-dages rejseplan


Hvis du har planlagt din Island-rejse over en lang weekend eller noget lignende, anbefaler vi kraftigt at køre Den Gyldne Cirkel på dag 2. Så kan du tilføje Den Blå Lagune på enten dag 1 eller dag 3. Den Blå Lagune er perfekt beliggende mellem Reykjavík og Keflavik, så det vil være en fantastisk tilføjelse til eller fra lufthavnen. I området omkring Den Blå Lagune kan du også tilføje et besøg til en af ​​vulkanerne til din rejseplan til Island.


En 5-dages rejseplan


Den bedste rejseplan til Island i 5 dage er at holde sig til sydkysten. Besøg Jökulsarlon , Skaftafell og Vik, og kør Den Gyldne Cirkel på vej tilbage for en fuld oplevelse uden at stresse. Du kan også tage mod vest og se Snaefellsnes-halvøen samt Vestfjordene og derefter tage tilbage til Reykjavík, når du føler dig tilfreds.


En 7-dages rejseplan


Du kan komfortabelt tage en ringvej 1-tur til Island på en 7-dages tur . Du kommer ikke til at have for meget tid til at slentre rundt og slappe af, men nok tid i de populære attraktioner og områder til at få en komplet oplevelse. Et alternativ til en  ringvejstur er at køre en sydislandsk rejseplan og tilføje enten Snaefellsnes-halvøen eller Vestfjordene.


En 10-dages rejseplan


En 10-dages rejseplan er det ultimative søde sted for en ordentlig Island-rute rundt om ringvejen og have en god mængde tid at tilbringe ved attraktionerne. Du får tid til at slappe af på dag 1 og dag 10, så dine ankomst- og afrejsedage kan reserveres til hvile. Du får tid til at lave alt undtagen Vestfjordene . Hvis du hellere vil udforske Vestfjordene, så spring Snaefellsnes-halvøen over og fortsæt mod nordvest.



Rejseplan til det sydlige Island


Den mest almindelige ferierute for Island efter Den Gyldne Cirkel ville være en tur rundt om sydkysten. Se følgende attraktioner i denne del af Island:


  • Jökulsarlon

  • Diamantstrand

  • Reynisfjara Strand

  • Reynisdrangar

  • Solheimasandur flystyrt

  • Skaftafell National Park

  • Skogafoss

  • Seljalandsfoss



En rejseplan til det nordlige Island


Den nordlige del er et stort område i Island, fyldt med steder, der simpelthen er for gode til at gå glip af. Diamantcirklen er den nordlige ækvivalent til Den Gyldne Cirkel. Området rummer fantastisk natur samt kulturelle seværdigheder og eventyrlige aktiviteter. Planlægning af en rejseplan til Island i nord skal omfatte observationer som:


  • Husavik og hvalsafari

  • Dimmu borgir

  • Asbyrgi canyon og nationalpark.

  • Myvatn geotermiske pools

  • Dettifoss

  • Grotjagja hule



En rejseplan til det østlige Island


Den mindst besøgte del af Island er den østlige del. Dette område bliver ofte uretfærdigt behandlet som blot et ben på Ringvej 1, men intet kunne være længere fra sandheden. Du kan køre de mindre kendte ruter, Ring of Riverdale og Highland Circle, og besøge alle de fantastiske fjorde i øst. Hvis du vil have noget anderledes og uden for den slagne vej, så besøg det østlige Island og prøv nogle af disse ruter.



En rejseplan for det vestlige Island


Planlægning af en Island-rute her vil have enten Vestfjordene eller Snaefellsnes-halvøen. Den bedste Island-rute for det vestlige vil omfatte begge områder. Nu, hvis du skal vælge, er Vestfjordene bedst egnet til længere campingture, og Snaefellsnes er bedre til en kortere roadtrip. Husk at tage dig tid til at besøge Hornstrandir naturreservat og Latrabjarg Fugleklippe, hvis du tager til Vestfjordene. Det er et paradis for polarræve og fugle.



En Islands rejseplan for højlandet


En ofte glemt del af Island er højlandet. Hjertet af dette land er gemt oppe i bjergene, hvor naturen stadig er vild og uberørt. Dette er stedet at køre ind, hvis du vil have en Island-rute ud over det sædvanlige og nyde en campervan-ferie. For at trodse dette område har du brug for et  4x4-køretøj og ægte tillid til din kørsel. Denne region er perfekt til en 4x4 Island-camperrute.



En sommerrejseplan


Den ultimative roadtrip sæson. Sommeren er tiden på året til at planlægge en ekstra lang Island-rute rundt om Ringvejen og alt omkring den. Dagene bliver lange og milde, så du vil have fuld udsyn over vejene, selv om natten! Du vil se nogle dyre priser rundt om i landet, men du vil være i stand til at rejse billigt med lidt budgettering og planlægning.


Hvis du ikke ønsker en massiv roadtrip, er det også meget værdsat at tage nogle dagsture på Island om sommeren. Der er ingen følelse af, at det haster, og du kan nyde den islandske midnatssol .



En vinterrejseplan


'Det er sæsonen for at opleve fred og ro og jage noget nordlys . Enhver islandsk prøverejseplan for vinteren vil omfatte en eller to-nætters kørsel ud af byerne. Det er nødvendigt at komme væk fra lysforureningen og få øje på det dansende nordlys. At have bade i de varme kilder er også meget populært om vinteren i Island, men parker ikke for langt væk fra vandet. Tro os, du bliver meget forkølet meget hurtigt, når du først kommer ud.


Kør Den Gyldne Cirkel eller Diamantcirklen for at blive på sikre veje i den islandske vinter, og sørg for at køre langsomt på is- og snedækkede veje. Hold øje med vejrudsigten for Island og undgå at tage chancer, når du er ude på vejen i mørket.



Rejseplan for et varmt bad


Opblødning i de islandske naturlige varme kilder er et must, når du besøger dette storslåede land. Det er lige meget hvilken tid på året eller dagen det er, der er altid tid til at hoppe i de varme bassiner. Lad blot den naturlige varme fjerne al stress og stivhed fra kroppen. En rejseplan for et varmt bad kræver god research, og der skal foretages nogle opkald om, hvilke man skal besøge (der er ingen måde, du kan stoppe ved dem alle). Vi foreslår i det mindste at besøge følgende:




Rejseplan for en nordlysrejse


Nordlyset og Island går sammen som hotdogs og pølseboller. At komme til Island når som helst i vinterhalvåret betyder at jagte nordlyset i mindst et par nætter under dit ophold. Brug den officielle vejrhjemmeside til at finde ud af, hvornår de bedste chancer er for at se lysene, og planlæg din rejseplan for Nordlys Island i overensstemmelse hermed. Den nordlige del af Island er normalt et sikkert bud, hvis du bliver i en uge eller deromkring. Så det er en god idé at leje en autocamper og tage til dette område.



Rejseplan for en vulkanudflugt


Landet med ild og is viste en masse ild i 2000'erne. Tro det eller ej, men Island har ikke mange eksplosive vulkaner, så de fleste af dem er relativt sikre at komme tæt på og se på. Tjek de seneste vulkanudbrud i Island og se på den strømmende lava eller friske lavasten. Hvis du hellere vil se de ældre vulkaner, vil du finde en overflod af dem over hele øen.



Rejseplan for en gletsjertur


På din rejseplan til Island skal du besøge mindst én gletsjer. Hvis du er fan af dem (som os) og vil have en fed gletscheroplevelse, er en islandsk gletsjerrute det rigtige valg for dig. De fleste gletschere i Island kan findes langs sydkysten, og du kan bestille gletschervandringer og isgrotteture i Island . Du kan også smage tusind år gammel gletsjeris på nogle ture. Nogle populære gletsjere inkluderer:


  • Vatnajökull

  • Myrdalsjökull

  • Langjökull

  • Snaefellsjökull



En alt-om-huler-rejseplan


Med al den geologiske aktivitet, der foregår omkring Island, er der masser af huler, der skal udforskes. Mange vil kræve, at du går med en guide, så du er sikret og kan få hjælp, hvis der sker noget. Heldigvis, da du alligevel ville planlægge din rejseplan til Island, kan du nemt holde disse aftaler. I Island kan du gå gennem lavarør, ishuler, gletsjerhuler og endda undervandshuler!


Sigur Ros – Route One Island Rejseplan


Dette berømte band fra Island udgav et album, hvor sangene er bogstavelige koordinater, der udgør flere Islands rejse-stop. Mærkeligt nok er banenavnene alle sat i rækkefølge bortset fra spor 4. Dette er, hvad du skal starte med, hvis du vil følge denne 8-stop Island-rejserute fra Sigur Ros . Du kan tjekke deres egen tur rundt i landet på deres tredelte serie på YouTube. Pas dog på, hvert klip er mellem 6 og 9 timer langt.


The Game of Thrones Island Rejseplan


Mange scener fra dette populære show blev filmet i Island, og de fleste af dem er ret nemme at få adgang til. Det vil kræve noget at rejse rundt i landet, men vil du ikke se Jon Snows og Ygrittes dampende kærlighedshule? Eller se Mance Ryder's Wilding-lejrens beliggenhed? Der er så mange scener optaget i Island, at du vil kæmpe for at besøge dem alle på mindre end en uge. Uanset hvad er det det værd at køre denne Game of Thrones-rejseplan på Island, hvis du er fan af showet.



Rejseplanen for det fangede Island


Hvis du er fan af spændende tv-shows, har du bestemt ikke gået glip af den islandske Trapped-serie . Politiet forsøger at opklare en forbrydelse, mens en storm fanger alle i en lille by med forbryderen. Denne rejseplan til Island tager dig til optagelsesstederne for showet, hvor Siglufjördur, Reykjavík og Seydisfjördur er de vigtigste steder.


Hvis du ønsker at besøge disse steder om vinteren, for virkelig at få den fanget følelse, anbefaler vi kraftigt, at du lejer en 4x4. Da man filmede sæson et af showet, blev besætningen virkelig fanget i Siglufjördur!


The Call of Duty Island Rejseplan


Det populære first-person shooter-spil har flere steder i historien, som har fundet sted i Island. Disse steder er ofte i højlandet, men med en 4x4 og en kort vandretur kan du stå på nogle af de nøjagtige steder fra spillet. Minus våbnene, selvfølgelig. Island har været med i følgende Call of Duty-spil:



Vær den, der står i spidsen for din rejseplan til Island


Det siger sig selv på dette tidspunkt, at der er så meget at lave på denne lille ø, at du ville kæmpe for at holde dig stille. Mange af attraktionerne ligger også bekvemt tæt på hinanden, hvilket gør de fleste ture til en leg. Det betyder, at leje af din egen campervan i Island er nøglen til at være herre over din egen rejse. Misforstå os ikke, ture er rart, men de bedste eventyr er ofte, når du kan bestemme, hvornår og hvor du skal gøre, hvad du vil.

42 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Autocamper Island -  leje af autocamper i Island
Autocamper Island -  leje af autocamper i Island
Autocamper Island -  leje af autocamper i Island
bottom of page