top of page
 • Forfatters billedeScandinavian Travel

Opdag Island i juli: Midnatssol og magi

Velkommen til hjertet af den islandske sommer! Juli på Island er en tid med fortryllelse, hvor midnatssolen bader landet i endeløst dagslys, og naturen står i fuldt flor. I dette blogindlæg vil vi udforske Islands unikke tiltrækningskraft i denne magiske måned, fra dets milde temperaturer til de livlige udendørsaktiviteter, det tilbyder.


Uanset om du er en naturelsker, en eventyrsøger eller blot leder efter en fredfyldt flugt, lover Island i juli en uforglemmelig oplevelse. Slut dig til os, når vi dykker ned i, hvad der gør denne tid på året i Island så speciel.


Er det værd at besøge Island i juli?


At besøge Island i juli kan varmt anbefales til dem, der søger at opleve øens unikke sommercharme. I løbet af denne tid er Islands landskaber på deres mest levende, med lange dagslystimer, der giver mulighed for udvidet udforskning. Den milde temperatur på Island i juli, der typisk spænder fra 10°C til 15°C, gør udendørsaktiviteter som vandreture, sightseeing og dyreliv særligt behagelige.


Vejret i Island i juli er generelt stabilt, selvom det er klogt at være forberedt på lejlighedsvis regn eller blæst. Denne periode er perfekt for dem, der foretrækker mildere klimaer og ønsker at undgå den ekstreme kulde og mørke i islandske vintre.Vejret i Island i juli


I juli svæver Islands gennemsnitlige dagtemperatur omkring 55°F (13°C), og af og til topper den med 68°F (20°C). Dette behageligt milde klima kombineret med omfattende dagslys optimerer din sommeroplevelse på Island.


Klimaet er overvejende køligt og tempereret, med en blanding af solrige og overskyede dage. Regnmængden er relativt let sammenlignet med andre måneder, men det er altid tilrådeligt at medbringe vandtæt udstyr. De lange dage, med næsten 24 timers dagslys, giver rig mulighed for at udforske Islands naturlige skønhed under det unikke fænomen kontinuerligt dagslys.


De bedste ting at gøre i Island i juli


Der er bestemt ingen mangel på ting at lave i Island i juli, så det kan være svært at beslutte, hvad du skal tilføje til din rejseplan. Nedenfor finder du vores liste over de 15 bedste ting at lave i Island i juli:


Udforsk Vestfjordene


Når du har omkring 20 timers dagslys hver dag, er det et must at besøge en af ​​de smukkeste regioner på øen. I juli er alle veje/ruter i Vestfjorden åbne igen (lukket i de koldere måneder) , hvilket gør det til det perfekte tidspunkt for en roadtrip gennem regionen . Cruising ind og ud af de utallige fjorde giver en fantastisk udsigt, og Dynjandi-vandfaldet er det perfekte stop for en frokostpicnic .


Hvis det ikke er nok til at overbevise dig om at besøge Vestfjordene, så er der en lille pelsbold tilbage, som måske kan overbevise dig. Ironisk nok er dette lille væsen Islands største rovdyr: Polarræven . Og det har gjort den nordligste del af Vestfjorden til sit hjemsted. I Hornstrandir Nature Reserve har du stor chance for at få øje på en af ​​dem. Vestfjordene ligger langt fra de sædvanlige ruter og er et par af dine sommerferiedage værd. Westfjords tilbyder også rekreative aktiviteter såsom:


 • Fiskeri

 • Fuglekiggeri

 • Seal Watching

 • Ro kajak

 • GolfBesøg højlandet


Det meste af året er vejene, der kommer ind og krydser højlandet, lukket på grund af vejret. Derfor er Island i juli perfekt for alle, der ønsker at se overjordiske attraktioner såsom vulkanområdet Askja eller Landmannalaugar i højlandet.


Med det sagt, er der visse dele af højlandet, som du også kan besøge om vinteren. Vi vil dog helst ikke bekymre os om at blive blæst væk af den stærke vind eller at blive overvældet af sneen. Især hvis du planlægger at tage på camping i højlandet. Nogle nyttige pakningstip, når du tager på camping i højlandet er:


 • Tøj, der tørrer let – Island er en våd ø.

 • Varmt tøj, der ånder – Temperaturerne kan føles varme, når solen står højt, men det kan blive rigtig koldt om natten og tidligt om morgenen.

 • Et eller to ordentlige håndklæder og badetøj – Der er masser af varme bade og afkølede gletsjersøer at nyde.

 • Varme, vandtætte og robuste vandrestøvler – Tørre og varme fødder er de bedste ledsagere i det islandske højland.

 • Ekstra powerbanks – Dette er vigtigt, hvis du planlægger at tage billeder.Gå på hvalsafari


Har du nogensinde set 'Free Willy'? Vidste du, at Willy faktisk var fra Island og virkelig hedder Keiko? På Island i juli har du en god til fair chance for rent faktisk at se en spækhugger i naturen. Navnet 'spækhugger' er misvisende. Spækhuggeren er faktisk en type delfin og har fået sit navn for jagt på hvaler , hvilket gør den til en af ​​de få rovdyr i havet. Sammen med de hvidsidede og hvidnæbbede delfiner er de almindeligt forekommende i farvandet omkring Island. De giver helt sikkert et spektakulært syn for turister og fiskere.


Juli er måneden, hvor hvalerne er vandret til den nordlige side af Island. Hvis du er ekstremt heldig, kan du se op til otte forskellige hvalarter, mens du ser hvalerne i disse farvande! Det mest almindelige syn er pukkelhvalen, og det er som regel dem, der kan lide at vise sig frem med høje hop og store plask.


Hvis du leder efter den klassiske hval, bør du holde øje med den største hval af dem alle – Blåhvalen. Når disse enorme udyr sprøjter med halen, må du hellere holde fast i båden. Resten af ​​arterne er sky i 'show off'-forstanden, men de ses ofte boltre sig i de næringsrige sommervande.


Andre kendte hvaler, der kan ses i de islandske farvande er:


 • Kaskelothval

 • Vågehval

 • Sei Whale

 • Marsvin (verdens mindste hval)

 • PilothvalTag på snorkling/dykning


At dykke ned i Nordatlanten virker måske ikke som den mest afslappende ting at gøre, det ved vi. Alligevel kunne det bestemt være det værd om sommeren, når vandet er varmere. Ligesom vejret når vandet i Island deres højeste temperaturer i juli og vil behandle alle besøgende med den varmeste omfavnelse .


Når det kommer til, hvad man skal lave i Island i juli, eller de bedste ting at lave i Island uanset måneden, er dykning et godt valg for dem, der har lidt eventyr i sig. Dette er dog en aktivitet, der kun egner sig, når vejret er roligt, da strømmen er kraftig.


En af de mest populære dykkeroplevelser, du kan få, er at følge Dive.is eller Strýtan Dive Center ned mellem de eurasiske og nordamerikanske tektoniske plader. Dette er livets mulighed for at svømme rundt med de indfødte ørreder og røre ved to kontinenter uden egentlig at være på nogen af ​​dem. Desværre er denne nøjagtige oplevelse kun tilgængelig for dem med det rigtige dykkercertifikat . Hvis du er villig til at nøjes med blot at svømme mellem kontinenterne og se ned på den smalle sprække, er snorkling en fremragende mulighed, der ikke vil skuffe.Deltag i en lokal festival eller begivenhed


Måneden er krediteret med det smukkeste vejr på øen og med de fleste dagslystimer på året. Så er det ingen overraskelse, at alle mulige festivaler og arrangementer er på dagsordenen. Her er et par stykker, du kan overveje at føje til din huskeliste:


Den islandske hestekonvention


Du kan ikke besøge Island i juli uden at se de fantastiske islandske heste. Til Islandshestestævnet kommer ryttere fra hele verden for at se, hvad disse storslåede skabninger er i stand til. Hvis du finder dig selv til denne begivenhed, skal du blive til en af ​​festivalens mest spektakulære begivenheder: Gæðingakeppni. Her skal ryttere demonstrere fem gangarter, og et korrekt udført flyvetempo er noget af et vidunder, hvis man har interesse for heste.


Siglufjördur Folk Festival


Siglufjördur Folk Festival løber i fem dage i træk med mere end et dusin koncerter i hele byen og er det perfekte sted at lære mere om islandsk tradition og tradition . Fra den 4. juli handler denne festival om tradition og historie. Her kan turister lære traditionelt håndværk og danse, eller blot nyde en dejlig lokal øl til lyden af ​​lokale musikere.Eistnaflug


Hvis du hellere vil lytte til noget moderne, er Eistnaflug et must, når du planlægger ting at lave i Island i juli. Denne rockfestival kan prale af genrer som rock, punk, indie og metal . Aldersgrænsen er 18 år, og det foregår i den østlige del af Island, og inviterer dig til at se nogle af de mindre besøgte områder på øen.


Bræðslan


Dette er en meget eksklusiv festival, der afholdes i en by med højst 110 indbyggere i en anden del af østkysten. Festivalen afholdes i en gammel fiskefabrik og sælger kun 900 billetter hvert år! Bræðslan Festival er det perfekte sted for en intim musikoplevelse. Der kommer man tættere på musikerne uden den overfyldte følelse fra de fleste andre festivaler. Dette område er omgivet af smukke bjerge og ledsaget af de brusende bølger i Nordatlanten. Det perfekte par til feststemningen!


LungA


Vidste du, at en af ​​Islands mest eksporterede råvarer er kultur? På LungA Festival vil du opleve, hvor kreativ den islandske nation er, da en lille by med omkring 700 mennesker etablerer en ugelang kunstfestival. Formålet med festivalen er at styrke bevidstheden om kunst i forskellige former . Her kan folk nyde alt fra klassiske udstillinger til indviklede værksteder. Festivalen afsluttes med en stor fest i ægte islandsk stil; med koncerter, dans og en stærk fællesskabsfølelse.


Den middelalderlige handelsweekend


Med rødder, der går næsten et årtusinde tilbage, har Island en langvarig tradition for handel. I den nordligste del af Island ligger en lille by kaldet Gásir, der giver besøgende mulighed for at få en smagsprøve på middelalderlivet .


'Landsbyboerne' ved denne begivenhed er klædt i middelaldertøj . De vil vise dig, hvordan håndværk som smedning, spinding af uld og træbearbejdning blev udført i middelalderen. Besøgende kan også deltage i nogle af disse aktiviteter og få sig en souvenir eller to, men pas på; Vikinger havde ikke kort, så der er en 'kun kontanter'-politik på grunden.Oplev et naturfænomen


Når man besøger Island i juli, er en af ​​de mest unikke ting at opleve et naturfænomen kaldet midnatssolen . Dagslyset er steget så meget, at mørket aldrig falder på . Selvom solen teknisk set går ned og forsvinder over horisonten, er dagslyset stadig altid til stede.


Men læg mærke til; midnatssolen kan forårsage kaos på nogle individers sovemønster, så sørg for at medbringe en sovemaske og nogle ørepropper (midnatssolens festmængder kan være ret larmende) og sæt en alarm for, hvornår du skal i seng (underligt , vi ved). For at opleve en midnatssol skal du planlægge din rejse til begyndelsen af ​​juli, før dagslyset langsomt begynder at aftage igen.Find et par lunder


Du er måske ikke klar over, men Island er faktisk blevet krediteret for at "huse" 60% af verdens lundebestand. Disse pingvinlignende fugle med farverige næb, kærligt kaldet "havets klovne", bruger det meste af deres liv på at drive ud på havet. Men fra maj til september forlader de vandene for at yngle her på øen .


At se disse mærkelige små fugle vralte omkring og komme ind og ud af deres huler (de rede ikke som almindelige fugle) er noget af et syn, og noget vi stærkt anbefaler at tilføje "at se nogle få islandske lunder " til din huskeliste, hvis du betragte dig selv som en naturelsker.Gå på hesteryg


Lundefuglene er ikke de eneste unikke væsner, man kan finde på øen. Hvis du ikke tog til hestekonventet, ved du måske ikke, at øen kan prale af sin helt egen hesterace, kaldet den islandske hest . Disse heste kan klare det barske islandske klima og får en luftig, tyk pels i vintermånederne. De er også dejlige væsner med en venlig natur og er så dygtige, at de kan udføre en ekstra gangart kaldet tølt.


Når du ser en af ​​disse heste, kan du også blive tilgivet for at tro, at det er ponyer og ikke fuldvoksne heste på grund af deres lille statur. Du vil finde alle mulige hestefarme og rideture, når roadtrip langs de populære ruter i Island og udforske landskabet på ryggen af ​​et af disse vidunderlige dyr er en af ​​de bedste ting at gøre i Island i juli.på jagt efter vandfald


Det er svært at omslutte sig af, at Island har 10.000 vandfald ! Og ret så imponerende, hvis vi selv skal sige det. Og da hver af dem har sit eget krav til berømmelse, er det svært at vælge, hvilken der skal placeres øverst på din to-do-liste. Men følgende er klare fanfavoritter:


 • Seljalandsfoss – vandfaldet, du kan gå bagved

 • Dettifoss – det mest kraftfulde vandfald i hele Europa

 • Godafoss – hvor det menes, at øen symbolsk konverteret til kristendommen

 • Svartifoss – så smukke vandfald med sine sorte basaltsøjler, at det har inspireret mange kunstnere og arkitekter på øenTag på roadtrip


Med fantastisk vejr, længere dagslys og alle veje og ruter åbne på øen, er en af ​​de bedste ting at gøre i Island i juli at tage på roadtrip. Og vi er overbeviste om, at en roadtrip er den bedste måde at udforske og opleve nogle af de vidunderlige ting, Island har at byde på. Der er forskellige roadtrip-ruter på øen, og uanset om du skal besøge i uger eller blot et par dage, vil du være i stand til at finde en passende roadtrip-rute. Nogle af de mest populære ruter at overveje er:


 • Ringvej

 • Gyldne Cirkel

 • Vestfjordsvejen

 • South Coast Way

 • Diamant cirkelTag et afslappende bad i en varm kilde


En af de bedste ting at gøre i Island i juli er at drage fordel af nogle af de fordele, der følger med at være landet med ild og is. På grund af al den vulkanske aktivitet på øen bliver den underjordiske vandforsyning varmet op . Nogle steder på øen vil du kunne nyde dette varme vand i sin naturlige form, mens andre varme kilder udnyttes i geotermiske pools, der er åbne for offentligheden. Nogle af de varme kilder, der skal besøges, er:
Gå vandreture


Bare rolig, du behøver ikke at være en pro vandrer for at nyde denne elskede aktivitet her på øen . Og uden at skulle bekymre dig for meget om, at vejret tænder på dig, og uden presset fra en forestående solnedgang, er juli det perfekte tidspunkt at tage på vandretur. Du vil finde forskellige stier over hele Island, der spænder fra dagsudflugter til flerdages vandreture, og de kommer alle med forskellige sværhedsgrader. Nogle af de populære stier inkluderer:


 • Glymur vandfald

 • Mt Esja

 • Laugavegur

 • Landmannalaugar

 • HelgafellGå en tur langs en sort sandstrand


En anden fordel ved at være Land of Fire and Ice er, at du kan prale af de smukkeste sorte sandstrande. Dette er et resultat af en proces, der tog tusinder af år . Varm lava strømmer hen over landet, indtil den er kølet ned af den kolde luft og det iskaldt hav. Når det er kølet ned, bliver det til en gigantisk masse af sort sediment.


Dette sediment bliver derefter nedbrudt over tid af vejrelementerne og de brusende bølger, indtil slutresultatet er fine sandkorn, der strækker sig i kilometer. At gå en tur på en af ​​disse sorte sandstrande er en af ​​de bedste ting at gøre på Island i juli, når det ikke er for koldt og blæsende. Nogle af de mest populære sorte sandstrande i Island inkluderer:


 • Reynisfjara

 • Diamantstrand

 • De sorte sandstrande i VikSmag vores lokale øl


Ikke mange er klar over, at islændinge er ret store til at lave håndværksøl – og de er lækre! Derfor er en af ​​de bedste ting at gøre i Island i juli at tage på Reykjavík Beer Tour . Turen starter sent på eftermiddagen, og mens du lærer alt om islandsk øl, vil du blive taget til et par steder for at prøve nogle af de bedste øl, øen har at byde på.


Ikke alene er dette en lækker udflugt og lærerig oplevelse, men mange solorejsende har også sagt, at denne tur hjalp dem med at få forbindelser og nye venner på deres rejse. Så hvis du befinder dig i hovedstaden, bør dette være øverst på din huskeliste.Besøg et museum


Bare fordi vejret er godt, og du har et par ekstra dagslystimer til overs, betyder det ikke, at du skal bruge al din tid udendørs. Vi har så mange interessante museer på øen, at du vil gå galt, hvis du ikke besøger mindst et par af dem. Nogle af de museer, vi varmt anbefaler, er:
Kan jeg se nordlys i Island i juli?


At se nordlyset på Island i juli er højst usandsynligt. Fænomenet observeres bedst i de mørkere måneder, fra slutningen af ​​september til begyndelsen af ​​april, hvor nætterne er lange og mørke. I juli oplever Island næsten kontinuerligt dagslys, kendt som midnatssolen, som forhindrer nordlyset i at være synligt.


For rejsende, der specifikt er interesseret i at overvære dette spektakulære naturlysshow, ville planlægning af et besøg uden for sommermånederne være mere passende. Juli byder dog på sin egen række af attraktioner, såsom et pulserende dyreliv, frodige landskaber og den unikke oplevelse af midnatssolen.


Udforsk Island i juli!


Overfloden af ​​sommeraktiviteter på Island, plus det mildere og mere stabile vejr, gør juli til en fantastisk måned at besøge øen på. Med så mange steder at være og ting at gøre, ønsker du ikke at være bundet af at forudbestille overnatning over hele øen. Lej en komfortabel campervan for at få mest muligt ud af din tid (og budget) og camper i komfort. Vi ses i juli!

11 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Autocamper Island - leje af autocamper i Island
Autocamper Island - leje af autocamper i Island
Autocamper Island - leje af autocamper i Island
bottom of page