top of page
 • Forfatters billedeScandinavian Travel

Hvor lang tid tager det at køre Island og ringvejen rundt

Island er lige den rigtige størrelse til et roadtrip-eventyr med smuk natur og interessante historiske steder. På spørgsmålet " hvor lang tid tager det at køre rundt i Island? ”, er det svært at give et endegyldigt svar. Generelt vil det tage mellem 5-8 dage, hvis du vil fortsætte med at bevæge dig, men alligevel ikke have alt for travlt. Et godt benchmark er 7 dage til en afslappet, men aktiv roadtrip.


Uanset om du vælger hele 7 dages roadtrip i Island eller tager en kortere tur, kan du leje en autocamper eller autocamper til din tur rundt på øen. Men vi foreslår, at man holder sig til sommeren eller det sene forår.


Før du begiver dig ud, skal du dog huske på to ting: hastighed og vejforhold. Islandske veje er nemme at navigere med den rette know-how, og du kan få en fantastisk tur, hvis du planlægger og holder øje med vejrudsigten. Dette inkluderer ikke at forsøge at køre hele den omkreds, Island har, men for det meste holde sig til Ringvejen.


Hvor længe er Island?


Omkredsen Island har er cirka 6.000 km lang, hvis man tæller alle fjorde og bugter med, er Ringvejen dog "kun" 1332 km . "Hvor lang er Island" kan måske besvares bedre, hvis vi siger, at landet er 500 km fra øst til vest og 300 km fra nord til syd. Men da du ikke er en fugl, bliver den længere.


Hvis du vil bruge lidt tid på at gøre Island lidt "længere", foreslår vi, at du tager nogle naturskønne ruter i Vestfjordene og bugter på vestkysten. Disse slangeveje er perfekte til at tilbede de seværdigheder, der er så specielle for denne type landskab, men de kræver tålmodighed og nogle velsmagende snacks for at nydes.


Hvor lang tid tager det at køre rundt på ringvejen?


At sejle rundt om Island via ringvejen tager teoretisk omkring 17 timer, afhængigt af vej- og vejrforhold. For en sikrere og mere behagelig oplevelse er det dog tilrådeligt at give mere tid end dette minimumsestimat.Kørselsforhold på Ringvejen


Dette er en af ​​de ting, der kan påvirke din rejsetid mest. At køre på Islands ringvej er ikke begrænset til turens længde og benzinpriser . Både køreforhold og vejr kan variere voldsomt, så det er en god idé at tage højde for det, når du planlægger din rejse. Ringvejen er asfalteret overalt og er for det meste to spor (bortset fra nogle broer), så det er den bedste vej at holde sig til, når dit største problem og spørgsmål er "hvor lang tid tager det at køre rundt i Island?"


Nogle steder vil der være skarpe sving, der kræver, at du sætter farten meget ned. Tager du en omvej til et vartegn, er der stor sandsynlighed for, at du rammer lignende hjørner på grusveje, så det kan betale sig at være sikker frem for at glide rundt på gruset. Derudover kræver nogle veje 4WD-køretøjer. Derfor er det vigtigt, afhængigt af ruten, der skal tages, at planlægge, om man skal leje en 4x4 campervan i Island . Men bare rolig, Ringvejen vil ikke kræve disse køretøjer.


Sørg for at holde øje med vejrudsigten og tjek denne hjemmeside for det seneste, når det kommer til vejenes tilstand. Dette er et utæmmet land, og det er meningen at køre rundt i Island skal være en god form for eventyr . Du ønsker ikke at sidde fast eller være nødt til at gå tilbage, fordi du ikke vidste, at vejen forude er i dårlig stand.

Vejret har stor indflydelse på vejens tilstand, og da vi ønsker, at du skal have den bedst mulige tur, foreslår vi, at du på forhånd får en fornemmelse af det islandske vejr .


Kan du køre Island rundt på en dag?


Teknisk set ja. Hvis du kører i 24 timer i træk uden væsentlige pauser, kan du køre Ringvejen på et døgn . Vi anbefaler dog stærkt, at du ikke forsøger det. Med hensyn til "hvor lang tid tager det at køre rundt på Island", bør du ikke forsøge at gøre et løb ud af det. Det burde være mere et roligt maraton end en sprint.


Planlæg omhyggeligt, hvilke attraktioner du vil besøge og tilbring 7-8 dage på Ringvejen . Dette antal dage vil kræve 4-5 timers kørsel hver dag, hvilket får Islands køredistance til at føles en smule kortere og giver god tid til at se stederne og spise eksotisk islandsk mad.


Hvad er hastighedsgrænsen i Island?


Som med de fleste lande er der ikke én hastighedsgrænse for hele øen. Afhængigt af hvor du kører, vil du blive underlagt forskellige grænser. De mest almindelige er:


 • 90 km i timen (56 mph) på asfalterede veje i landdistrikter og på landet

 • 80 km i timen (50 mph) på uasfalterede grusveje i landdistrikter

 • 50 km i timen (31 mph) i byområder som byer eller byer

 • 30 km i timen (19 mph) i visse forstæderSom du sikkert har gættet, er ringvejen for det meste begrænset til 90 km/t , hvilket får Islands køredistance til at virke lidt kortere, end den er.


Hastighedstilpasning er en vigtig faktor, når vi diskuterer spørgsmålet "hvor lang tid tager det at køre rundt på Island". På grund af vejret kan du ende med at køre ind i dårlige vejforhold, som er overskuelige, men kræver en vis tilpasning. Tilpasning til vej- og vejrforholdene kan ende med at forlænge rejsetiden med et par timer, men det er simpelthen en del af eventyret.


Hvor mange timer tager det at køre rundt på Island?


Som vi sagde tidligere, foreslår vi, at du bliver i omkring en uge for korrekt at se de forskellige steder, som landet har at tilbyde. Dette vil resultere i op til 35 timer på farten og mere end det dobbelte af tiden i fritiden, så når dit rejseselskab spørger, "hvor lang er Island?", kan du bruge dette som et omtrentligt svar.


Det er dog her, tingene bliver lidt vanskelige. Som vi diskuterede tidligere, afhænger de timer, det tager at køre rundt i Island, stærkt af et par faktorer:


 • Hvad du planlægger at gøre

 • Hvilke steder du vil hen

 • Sæsonen

 • Vejret

 • Status på de veje, du tager


I det sene efterår, vinteren og det tidlige forår vil du sandsynligvis køre på veje med masser af sne og/eller is . Dette kræver, at du sætter farten ned og koncentrerer dig om din kørsel for ikke at komme ud for en ulykke. I de nordlige dele af landet er der en chance for, at dette også kan ske på et tidspunkt, da vejret i nord er mindre tilgivende og nemt kan overraske dig.


Uanset årstiden ender du med stor sandsynlighed med at køre i hård vind på et tidspunkt. Hvis du befinder dig i en stærk modvind, er der ikke noget, du kan gøre for at komme ud af det. Selve vindens styrke i Island er en naturkraft, som de fleste aldrig har oplevet, og når den griber din bil, må du blot acceptere, at den islandske køredistance kommer til at føles en lille smule længere.


Kommer vinden fra siden, bliver du nødt til at sætte farten ned for at imødegå dem, men får du kraftig medvind, kan du lade gassen gå lidt og nyde en brændstoføkonomisk tur. En medvind er en islandsk velsignelse, hvis du skal indhente enhver tabt tid, da det vil give dig et tiltrængt skub!Tid mellem attraktioner


Spørgsmålet "hvor lang tid tager det at køre rundt i Island?" kan opdeles i stykker som denne.


Du vil normalt ikke bruge mere end to til tre timer på at køre fra en stor destination til en anden. Nogle, som Seljalandsfoss, Skógafoss og Vik, ligger virkelig tæt på hinanden eller langs ad vejen. Der er også must-see-destinationer og endagsudflugter, såsom Den Gyldne Cirkel-rute og Islands nationalparker, som er adskilt fra Ringvejen .


Lad os se på nogle stop, der går mod uret på Ringvejen.


 • Reykjavik til Vik tager to en halv time, og der er flere spektakulære sightseeing-omveje undervejs.

 • Vik til den østlige indgang til Vatnajökull Nationalpark er også to en halv times kørsel

 • Vatnajökull til Egilsstaðir i østfjordene, det er lidt over tre en halv time

 • Egilsstaðir til Akureyri er yderligere tre timer

 • Akureyri til vendepunktet for Vestfjordene er yderligere tre timer

 • Borðeyri (nær Vestfjordene4 til henholdsvis Búðardalur eller Borgarnes tager en halv til en time

 • Búðardalur/Borgarnes til Reykjavik er cirka to en halv time


Denne liste inkluderer ikke dagsudflugter, tid brugt på steder osv. Det er simpelthen tiden brugt på Ringvejen. 


Islands mest berømte roadtrip


En roadtrip på Island er måske ikke så lang som i nogle andre lande, såsom den berygtede Route 66 i Amerika; men vi opfordrer dig stadig til at tage dig god tid, da der er så mange seværdigheder at se og aktiviteter at deltage i - som alle er blot et hurtigt sving fra Ringvejen. Glem ikke at booke din campervan her . 


18 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Autocamper Island - leje af autocamper i Island
Autocamper Island - leje af autocamper i Island
Autocamper Island - leje af autocamper i Island
bottom of page