top of page
 • Forfatters billedeScandinavian Travel

En dybdegående guide til Fjadrargljufur Canyon

Landet med ild og is er et sted, der er præget af tidens udvikling og skub og træk fra dens brændende og iskolde elementer. Denne vedvarende dynamik har ført til ekstremt interessante og fuldstændig kontrasterende landskaber og terræner. Nogle af disse uundgåelige resultater er klippeformationer og utrolige kløfter. En af de mest berømte er Fjadrargljufur Canyon .


Canyon byder på meget mere end blot at beundre dens æstetik (selvom dette er ret imponerende), du vil finde masser at lave i Fjadrargljufur og det omkringliggende område. Så hvis du er interesseret i at lære mere om Island, eller har en kommende rejse, du skal planlægge, så læs videre. Måske vil Fjadrargljufur Canyon komme med på din rejseplan.


Hvad er Fjadrargljufur Canyon?


Glem alt om de støvede kløfter i ørkenen, der så ofte er afbildet på vores skærme, Fjadrargljufur Canyon er en kløft, der snor sig hen over landskabet som en slange og er et af de frodigste, grønne terræner, du nogensinde vil se dine øjne på (i hvert fald hvis du ikke besøger om vinteren, hvor det hele er dækket under et tæppe af sne).


Det er svært at tro, at ikke mange kendte til Fjadrargljufur Canyon før for få år siden. Mærkeligt nok ærer nogle Justin Bieber for at sætte kløften på kortet internationalt, eftersom han brugte webstedet i en af ​​sine musikvideoer . Men uanset om det var Bieber, guderne eller ren tilfældighed, så er tilstrømningen af ​​besøgende siden 2016/2017 steget med 80%!


Canyon er 2 kilometer lang og 100 meter dyb og har en lille flod, Fjadra, der løber igennem sig . Hvis du kæmper for at udtale Fjadrargljufur, så fortvivl ikke, selv islændingene har svært ved navnet. Det udtales Flath-raor-gliu-vur. Navnet Fjadrargljufur oversættes til 'Feather River Canyon'.



Hvor ligger Fjadrargljufur Canyon i Island?


Fjadrargljufur Canyon kan findes nær landsbyen Kirkjubæjarklaustur i det sydlige Island, cirka 248 kilometer fra hovedstaden Reykjavík . Da det ligger bekvemt tæt på en af ​​vores hovedveje og en populær roadtrip-rute, Ring Road, vælger mange at tilføje Canyon som et stop langs deres Ring Road roadtrip.


Sådan kommer du til Fjadrargljufur på Island


De fleste besøger Fjadrargljufur Canyon på en af ​​to måder:


Via en tur


Der er en legion af rejsearrangører og rejseledere at vælge imellem her på øen, og de fleste vil give dig mulighed for at komme til Fjadrargljufur. Uanset om det er en privat tur, en dedikeret dagstur, en kombineret tur eller endda en flerdages ferietur - du finder alle disse muligheder tilgængelige og venter på dig .


Disse ture afgår normalt fra de større byer, men i tilfældet Fjadrargljufur Canyon afgår de fleste fra Reykjavík. Bare husk på, at vores sommer betragtes som højsæson her på øen, og du skal bestille en plads på en tur i god tid for at undgå skuffelse.



Via en selvkørende


Vi mener stadig, at dette er den bedste måde at udforske øen på . Ikke alene gør det tingene meget nemmere, men du har altid kontrol over din tid og rejseplan uden at skulle stole på andre. At komme til Fjadrargljufur Canyon alias 'Feather River Canyon' i Island med din egen transport er meget enkelt. Du skal blot tage på Ringvejen og køre mod Skaftafell.


Drej derefter til venstre ved vej 206, Holtsvegur-skiltet. Du fortsætter ad denne grusvej i cirka 3 kilometer, indtil du når parkeringspladsen Fjadrargljufur Canyon. Selvom kløften er tæt nok på til at gøre en dagstur mulig i årets varmere måneder med tilstrækkeligt dagslys, anbefaler vi, at du hellere gør Fjadrargljufur Canyon til et stop langs en roadtrip.


På denne måde har du mere end nok tid til at opleve alt, hvad kløften og omgivelserne har at byde på. Du skal også huske på, at du om vinteren skal sikre dig, at du har et 4x4-køretøj med på denne tur .


Hvordan blev Fjadrargljufur Canyon dannet?


Kløften menes at være blevet til for omkring 9000 år siden på grund af en gletsjer, der trak sig tilbage i slutningen af ​​den sidste istid . Smeltet gletsjervand begyndte langsomt at skære sig vej gennem jorden og forlod endelig kløften efter megen erosion.


Hvor meget koster det at besøge Fjadrargljufur Canyon?


Medmindre du besøger Fjadrargljufur som en del af en tur, bør det ikke koste dig en øre at tage dertil. Det er den bedste del af en rejse til Island – der er masser af ting at gøre og se, som er helt gratis !


Hvor meget tid har du brug for til Fjadrargljufur Canyon?


Det vil alt sammen afhænge af dig og hvad du vil lave, men vi vil anbefale, at du afsætter mindst en time til denne udflugt, hvis du bare vil gå en tur rundt og værdsætte den betagende udsigt. Hvis du ønsker at vandre i kløften og efterlade tilstrækkelig tid til at stoppe og lugte den islandske mos undervejs, foreslår vi, at du giver dig selv mindst 2 timer .



Hvornår er det bedste tidspunkt at besøge Fjadrargljufur Canyon?


Teknisk set kan du besøge Fjadrargljufur Canyon hele året rundt . Du skal blot huske på følgende, når du beslutter dig for, hvornår det bedste tidspunkt vil være for dit besøg:


 • Somrene i Island kan blive temmelig travle ved kløften, så hvis du ikke kan lide folkemængder, kan du vælge en af ​​skuldermånederne eller kigge forbi tidligt om morgenen eller sent på eftermiddagen.

 • Vintertiden bringer en helt anden oplevelse . Det er ikke nødvendigvis dårligt, men du skal styre forventningerne. Mens sommeren klæder canyonen i frodig grøn vegetation med floden, der løber igennem den, gør vinteren vegetationen mørkere og svøber et tæppe af sne over landskabet med floden tilsyneladende frosset på plads.

 • I de koldere måneder af året skal du også holde et vågent øje med vejforholdene på Island , da der kan være pludselige vejspærringer på grund af barske vejrforhold, og kørsel generelt bliver meget mere udfordrende (især hvis du gerne på roadtrip rundt i landet).

 • Som udendørsaktivitet skal du også holde et vågent øje med vejrudsigten for Island , så du ikke bliver fanget i noget ubehageligt vejr.

 • De koldere måneder af året, især vintersæsonen, ser dramatisk faldende dagslystimer, hvilket betyder, at du har begrænset tid og skal tilpasse din rejseplan i overensstemmelse hermed.


Fjadrargljufur Canyon Hike


Du kan tage en dejlig vandretur gennem canyonen og forundre dig over al den skønhed, der omgiver dig. Vandreturen er på lidt over 3 kilometer (frem og tilbage) og bør tage dig omkring en time at gennemføre afhængigt af dit tempo . Sporet anses for at være let med hensyn til sværhedsgrad, og du behøver ikke at have rigelig erfaring eller være den dygtigste person i Island for at tage dette spor på.



Andre ting at gøre og se i Fjadrargljufur Canyon og omgivelser


Der er masser af ting at se og gøre ikke kun ved kløften, men også i området omkring kløften. Her er, hvad du kan overveje at tilføje til din islandske huskeliste:


 • Fuglekiggeri ved kløften og det omkringliggende område (du vil blive overrasket over det utrolige udvalg af fuglearter)

 • Besøg Katla Geopark

 • Tjek Eldhraun Lava Field

 • Stop ved Stjonarfoss Vandfald

 • Tjek Kirkjugolf Basalt Plader

 • Stop ved Dverghamrar-klippeformationerne (og husk at holde øjnene åbne for de legendariske elvere!)


Hvor skal man bo nær Fjadrargljufur Canyon


Med så meget at gøre og se, er det ikke underligt, at de fleste beslutter sig for at tilbringe mindst to eller tre dage i området. Hvis du leder efter bolig, vil du finde et udvalg at vælge imellem afhængigt af dine præferencer og dit budget . Vil du gerne nyde livets finere ting, kan du vælge et hotelophold på steder som Hotel Klaustur .


Eller du kan vælge en smule mere overkommelig pris, mens du stadig nyder dine skabninger på et sted som Hunkubakkar Guesthouse . Alternativt kan du gå den mest budgetvenlige rute og booke en plads på en lokal campingplads som Tjaldstædid Kirkjubær II . Og bare rolig, du behøver ikke at "humle det", hvis du ikke vil. Lej blot en campervan i Island, og du kan tage på camping i komfort og stil!



Fjadrargljufur Canyon; Et geologisk vidunder ikke at gå glip af


Uanset om du vælger at besøge canyonen for en vandretur, fuglekiggeri eller blot beundre de smukke frodige grønne omgivelser, eller om du foretrækker at besøge i vintersæsonen, hvor Fjadrargljufur ser ud til at være en scene direkte fra filmen Frozen - at besøge canyon lover at være en oplevelse du aldrig vil glemme.


Så planlæg enten en specifik dagstur fra hovedstaden i vores varmere måneder eller lej en campervan i Island , tag ud på din Ring Road-tur og inkluder canyonen som et stop undervejs. Men uanset hvad du gør, gå ikke glip af dette geologiske vidunder!

5 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Autocamper Island - leje af autocamper i Island
Autocamper Island - leje af autocamper i Island
Autocamper Island - leje af autocamper i Island
bottom of page