top of page
 • Forfatters billedeScandinavian Travel

Diamond Beach; et blændende udstillingsvindue bragt til dig af landet med ild og is

Opdateret: 8. jun.

Diamond Beach anses for at være et af de steder, der skal besøges her i Island, og det er der god grund til. Ikke alene er det et spektakulært syn at se, men det er bestemt et af de bedste steder for fantastisk fotografering. Det faktum, at det er så tæt på adskillige andre attraktioner, der skal besøges her på øen, tjener som en bonus.


Så hvis du har en kommende tur til øen, eller altid har hørt om den smukke Diamond Beach og er nysgerrig efter at lære mere - bliv ved. I denne artikel besvarer vi alle dine oftest stillede spørgsmål og fortæller dig alt, hvad du behøver at vide om denne krystalstrand i Island.


Diamond Beach på Island


Nedenfor finder du svarene på nogle af de oftest stillede spørgsmål, vi modtager om Diamond Beach:


Hvorfor er Diamond Beach berømt?


Det, der gør Diamond Beach endnu mere spektakulær, og selve grunden til, at den kaldes Diamond Beach i første omgang, er, at den er spredt med hundredvis af isstykker, der glimter og skinner som diamanter i sollys.


Diamond Beach er et dobbelt puds, når det kommer til skabelsen af ​​Land of Fire and Ice. Du vil ofte høre folk omtale Diamond Beach som enten den sorte diamantstrand på Island eller Islands isbjergstrand, og begge er ret beskrivende for, hvad du finder der. Diamond Beach er en af ​​vores mest populære sorte sandstrande her på øen.


Islands sorte sandstrande er resultatet af tusinder af års vulkanudbrud, hvor lava, der strømmede hen over landet, blev kølet ned af den kolde luft og havvandet til at danne hærdet sort sediment. Dette sediment blev derefter nedbrudt over tid af de brusende bølger og andre vejrelementer for at danne de små sandkorn, vi ser i dag.Hvor ligger Diamond Beach i Island?


Diamond Beach liggerkanten af ​​den største gletsjer i Europa, Vatnajökull Glacier, som ligger i Islands største nationalpark med samme navn ( Vatnajökull National Park ) . Parken er beliggende i den sydøstlige del af øen og er let tilgængelig via hovedvejene og populære roadtrip-ruter i landet.


Kan du svømme på Diamond Beach?


Selvom det ikke er ulovligt at svømme ved Diamond Beach, vil vi overhovedet ikke anbefale det . Ikke alene er vandet ekstremt koldt, men det indeholder også mange farer og farer, fra sten, is og koraller til alle slags havliv som sæler.


Er Diamond Beach sikkert at besøge?


Absolut. Det er helt sikkert at gå en tur på Diamond Beach, så længe du har den generelle sikkerhed på Island i tankerne, som f.eks. ikke vender ryggen til havet . På Diamond Beach er det også vigtigt at huske, at bølger ikke kun bringer isstykker ind, men faktiske plader og gigantiske isstykker, så du må hellere holde udkig.


Klat heller ikke på isen, der er skyllet i land - hvis du glider og kommer til skade, bliver det til en mindeværdig ferie af alle de forkerte årsager. 


Hvordan kommer jeg til Diamond Beach i Island?


Da Diamond Beach er bekvemt placeret langs Ringvejen , kun 2,5 timer fra Vik og 4-5 timer fra Reykjavík , er det bedst at inkludere den som et stop på din Ring Road-roadtur.


Selvom det er muligt at besøge stranden som en dagstur om sommeren med dens længere dagslys, vil vi ikke foreslå at sætte dig selv under den slags tidsklemme, når du besøger stranden og andre omkringliggende attraktioner. Vælg hellere at overnatte et sted i området i disse tilfælde. Sådan kommer du til stranden fra Reykjavík og Vik:


Fra Reykjavik


Tag vej 49 til vej 1 og kør sydpå i cirka 4-5 timer, indtil du ser skiltet og drej af mod Jokulsarlon og Diamond Beach.


Fra Vik


Tag vej 1 og kør mod øst i cirka 2,5 timer, indtil du ser skiltet og drej af mod Jokulsarlon og Diamond Beach.


Hvornår er det bedste tidspunkt at besøge Diamond Beach?


Diamond Beach er åben for offentligheden hele året rundt. Så det bedste tidspunkt at besøge Diamond Beach vil i høj grad afhænge af dine personlige præferencer og hvad du vil have ud af oplevelsen . I løbet af de varmere måneder af året vil du blive behandlet med masser af dagslys med smukke solopgange og solnedgange, medmindre du besøger midt på sommeren, hvor du vil have den ekstra fordel af at opleve en  midnatssol .


De koldere måneder bringer endnu mere is med sig, der også smelter med en lavere hastighed end om sommeren. Og selvom du har færre dagslystimer at arbejde med, giver mørket dig mulighed for at opleve nordlyset danse over hovedet, mens "diamanter" glimter i måneskin.


Hvad skal jeg have på til Diamond Beach?


Når du besøger Diamond Beach, skal du klæde dig varmt på, uanset årstiden . Alene det faktum, at du går langs en strand, der er oversået med isstykker, burde give dig en anelse om hvorfor. Det er også vigtigt at have solide vandrestøvler på, da underlaget er ujævnt. Vi anbefaler vandtætte vandrestøvler.


Du bør også tage en regnfrakke i tilfælde af regnvejr, men vi anbefaler, at du bærer en vind- og vandtæt jakke uanset vejret, da det kan blive temmelig blæsende ved kysten, og vinden optager havsprøjt. At blive våd er ikke særlig behageligt, især i de koldere årstider her på øen.Hvad er der at lave og se omkring Diamond Beach?


Der er masser af ting at gøre og se omkring Diamond Beach. Vi foreslår, at du tilføjer følgende til din rejseplan:


 • Tag på en  bådtur på Jokulsarlon Glacier Lagoon

 • Besøg Svartifoss vandfald

 • På vandretur i Skaftafell National Park

 • Udforsk Crystal Ice Cave (denne aktivitet er dog eksklusiv for de koldere måneder her på øen)

 • Tag på gletsjervandring af Vatnajökull-gletsjeren (kun tilgængelig som en guidet turaktivitet på grund af sikkerhedshensyn)

 • Kajaksejlads i Heinabergslon

 • Tag et øjebliksbillede af Hvannadalshnukur (det højeste punkt i Island)

 • At ride på en af ​​de mange rideture, der tilbydes i og omkring Vik


Hvor kan jeg overnatte på Diamond Beach?


Som du kan se af de mange ting at se og gøre i området, er det bedst at blive en nat eller to. Følgende bolig kan varmt anbefales:
Er Diamond Beach det værd?


Helt sikkert! En af vores berygtede sorte sandstrande, der ser ud som om den er spredt med diamanter?! Hvad skal man IKKE lide?! Og med den så bekvemt placeret nær Ringvejen, er der ingen undskyldning for ikke at komme forbi under din roadtrip.


Hvis du ønsker at overnatte og opleve flere af de ting, området har at byde på, og ønsker at skære ned på overnatningsudgifterne, anbefaler vi, at du lejer en campervan på Island og overnatter på en af ​​de ovennævnte campingpladser, som alle har Rave anmeldelser. Gode ​​rejser!

6 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Autocamper Island - leje af autocamper i Island
Autocamper Island - leje af autocamper i Island
Autocamper Island - leje af autocamper i Island
bottom of page