top of page
  • Forfatters billedeScandinavian Travel

Alt du behøver at vide om Islands dagligvarebutikker

Planlægning af dit budget for din rejse til Island vil kræve lidt intern information. Selvom det er ret almindeligt kendt, at den mest budgetvenlige måde at spise på her i Island er at lave din mad selv, ved de fleste besøgende intet om Islands dagligvarebutikker, og hvor man kan købe den bedste eller mest overkommelige mad.


Så i denne artikel vil vi fortælle dig alt om de mest populære købmandsforretninger i Island, og hvor du får mest valuta for pengene.


Bonus ($)


Bonus er det mest overkommelige supermarked i Island , og absolut en lokal favorit med sin lille lyserøde gris som logo . Her finder du det mest nødvendige. Grunden til at omkostningerne holdes nede er fordi butikken forsøger at holde sig fra alle mulige mærkevarer. Selvom du sporadisk finder Bonus-butikker over hele landet, er det for det meste dagligvarebutikker i Reykjavík.


Bare husk på, at de fleste Bonus-butikker først åbner kl. 11.00 . Når du handler hos Bonus, kan du også handle med ro i sindet velvidende, at Bonus var på forkant med grøn og bæredygtig shopping. Det var den første købmand, der slap af med plastikbæreposer og erstattede dem med biologisk nedbrydelige bæreposer og begyndte at følge en streng intern miljøpolitik for at reducere sit CO2-fodaftryk.Kronan ($)


Kronan er en anden overkommelig købmandsmulighed. Bonus og Kronan bruges ofte i flæng, da du ofte finder varer ved den ene, som du ikke kan finde hos den anden . Dette gælder især for kød- og skaldyrsprodukter. Kronan er også en favorit blandt veganere for deres veganske madvarer .


Dagligvarebutikken har fået ros for sin miljøindsats og for at være en forkæmper for en sundere livsstil. Hos Kronan finder du for eksempel ikke det sædvanlige slik ved kassen, men meget sundere alternativer. Disse dagligvarebutikker kan findes i Reykjavík såvel som visse steder i det sydlige Island.Netto ($)


Netto er en anden overkommelig mulighed, når du køber dagligvarer i Island, med den ekstra fordel, at nogle af dets butikker er åbne 24/7 . Netto har også et par andre vigtige husholdningsartikler, som kan være nyttige. Det er interessant at vide, at Netto var den første dagligvarebutik, der tilbød nethandel her på øen.Costco ($)


Ja, denne populære amerikanske franchise kan findes her på Island. Og ligesom i USA kan du finde alle mulige dagligvarer og husholdningsartikler der. Hvis du har et  Costco-kort i Island , har du en tendens til at få lidt frynsegoder nogle steder rundt om på øen, så kig på det for at se, om det er umagen værd.


Super1 ($)


Super1 er en anden budgetvenlig købmandsbutik i Island, som varmt kan anbefales. Det minder meget om Bonus, og de fleste butikker er centreret omkring hovedstaden Reykjavík . Super1 er heller ikke en lokal franchise, men stammer fra Danmark .


Hagkaup ($$)


Hagkaup anses for at være et af de mere eksklusive supermarkeder i Island. Du finder et større udvalg af varer, som også indeholder et par favoritter fra udlandet . Så hvis du vil prøve lykken og se, om du kan finde noget hjemmefra, er Hagkaup det bedste bud. Hagkaup har også tøjsektioner til normal såvel som traditionel brug. Og ligesom Netto har nogle butikker åbent 24/7.10-11 ($$)


Hvis du er fra USA, vil du forstå, når vi siger, at 10-11 er Islands version af den populære dagligvarebutik . Men at gå på indkøb kl. 10-11 er strengt forbeholdt dem, der har mange penge at forbrænde. De fleste ting, som du kan finde i de mere overkommelige butikker, er mindst det dobbelte af prisen her.


Derfor er det heller ingen overraskelse, at du ikke finder mange lokale i butikken. De 10-11 butikker kan dog findes over hele landet og viser sig at være nyttige, når du har glemt noget i de mere fjerntliggende egne af Island.


Vidir ($$)


Vidir er en af ​​de nyeste dagligvarebutikker på det islandske kredsløb, og selvom priserne er en smule højere end andre dagligvarebutikker på øen, er det et absolut must for dem, der fokuserer på sund livsstil . Vidir tilbyder mad af utrolig høj kvalitet og lækker frisk frugt og grøntsager.Et par budgetbesparende tips, når du går på indkøb


Hvis det er din første gang på øen, vil følgende tips hjælpe med at strække dit købmandsbudget yderligere:


  • Tryk på Bonus og Kronus ikke langt fra lufthavnen og fyldes op ved ankomsten. På denne måde vil du være velforberedt og mindre tilbøjelig til at skulle købe forsyninger i en af ​​de dyrere butikker.

  • Prøv at holde dig til butiksmærker . Den største årsag til, at Island er så dyrt, er, at det meste skal importeres. Derfor er lokale butiksmærker = ingen importafgift og lavere omkostninger.

  • Hvis dit budget er lidt stramt, så vælg hellere frosne frugter og grøntsager end friske.

  • Du behøver ikke at blive fuldt ud vegetar under din rejse til Island, men ved at begrænse mængden af ​​kød, du spiser, ender du med at spare ret meget.

  • Det ser ud til at være en ret universel tommelfingerregel over hele verden nu; medbring dine egne genanvendelige poser . På denne måde vil du ikke kun gå den miljøvenlige vej, men også spare på ekstra bæretaskeomkostninger.

  • Hvis du planlægger at nyde et par alkoholholdige drikkevarer, mens du er på øen, anbefaler vi på det kraftigste, at du fylder op i toldfrit i lufthavnen i stedet for i en af ​​vores spiritusbutikker her på øen – du sparer en stak penge.


Lav mad til en overkommelig pris med Islands dagligvarebutikker


Når du først kender ins og outs i Islands dagligvarebutikker, hvor du skal henvende dig for hvilke produkter, priser osv., er det meget nemmere at lave mad til overkommelige priser under din rejse til øen.


For en endnu mere budgetvenlig rejse, lej en campervan i Island – på denne måde sørger du for både transport og indkvartering og sparer et ton i overnatningsudgifter ved at tage på camping i komfort. Nu kan du ikke kun tilberede dig selv lækre budgetvenlige måltider, men også gøre det med en betagende udsigt uden for dit autocampervindue. God appetit! 


42 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Autocamper Island -  leje af autocamper i Island
Autocamper Island -  leje af autocamper i Island
Autocamper Island -  leje af autocamper i Island
bottom of page