top of page
  • Forfatters billedeScandinavian Travel

Gratis campingpladser i Island: Top 15 gratis og billige muligheder

Når du er på Island, er det en god idé at maksimere din tid udendørs. Når alt kommer til alt, kommer du her for at opleve øens utrolige naturlige træk, ikke?


Chancen for at se smukke vandfald, gletsjere, vulkaner og lavamarker producerer minder, du vil værne om for evigt. Så hvis du er på besøg om sommeren, hvorfor så ikke tage det et skridt videre og campere, mens du er her?


Mens ophold på hoteller og hostels er en fantastisk måde at rejse på, tilføjer campingpladser i Island endnu mere spænding til eventyret. På denne måde kommer du endnu tættere på landets naturlige verden, falder i søvn og vågner op til lyden af ​​dyrelivet. Campingpladser er også mere overkommelige end indendørs indkvartering.


Lad os tage et kig på de bedste gratis og billige campingpladser i Island, og hvad man kan forvente, når man camperer i den nordiske nation. Da nogle af campingpladserne er fjerntliggende, skal du bruge et køretøj for at nå dem. Lej din hos Campervan Island i dag!


Gratis camping på Island

For dem, der ikke ved det, er gratis camping generelt defineret som camping uden for en udpeget campingplads. Dette kan gøres på rastepladser, parkeringspladser eller på vildmark. Hvorvidt dette er lovligt eller ej, og hvad begrænsningerne er, afhænger af det land, du rejser i.


Selvom gratis camping i Island er teknisk lovligt, er der så mange begrænsninger, at det virkelig ikke er værd at gøre. Blandt andet skal rejsende være i en vis afstand fra en registreret campingplads og ikke være beliggende på dyrket/privat jord.


Det er for meget besvær at tage til på en eller to ugers campingtur, så det er bedst at holde sig til officielle campingpladser. Begrænsningerne for gratis camping betyder ikke, at du ikke kan finde steder at campere billigt eller gratis , du skal bare vide, hvor du skal hen, og beslutte dig for, hvilke faciliteter du vil have adgang til. Faktisk kom nogle af de gratis og billige campingpladser, du vil se på denne side, også ind på vores liste over de 7 bedste campingpladser i IslandBedste gratis campingpladser i Island

De fleste gratis campingpladser er ikke udviklede campingpladser. Men de giver et sikkert sted at bo om natten. Disse parkeringspladser er normalt omgivet af smuk natur og seværdigheder, så de er stadig det værd! Da disse campingpladser normalt ikke tilbyder mange faciliteter, skal du sørge for at ankomme forberedt og tjekke vores ultimative guide til camping i Island, mens du planlægger din rejse


Før vi springer i detaljer, er her en oversigt over de campingpladser, vi vil tage fat på:

Campingpladser

Beliggenhed

Pris

Gata Camping

Sydisland

Gratis

Hornstrandir

Vestfjorde

Gratis

Hellissandur

Snæfellsness

1500 ISK / USD 11

Þingvellir

Thingvellir NP

1300 ISK / USD 9

Skaftafell

Vatnajökull NP

1800 ISK / USD 13,8 

Svínafell

Vatnajökull NP

1700 ISK / USD 13

Skógar

Sydisland

1500 ISK / USD 11

Vík campingplads

Sydisland

1750 ISK / USD 13,4

Höfn campingplads

Sydøst Island

1800 ISK / USD 13,8

Lejr Egilsstaðir

Østisland

2000 ISK / USD 15

Atlavík campingplads

Østisland

1800 ISK / USD 13,8

Höfðavík campingplads

Østisland

1800 ISK / USD 13,8

Landmannalaugar

Højlandet

2000 ISK / USD 15

Þórsmörk

Højlandet

2600 ISK / USD 19

Reykjavik campingplads 

Reykjavík

2850 ISK / USD 21

1. Gata Free Camping

Gata Free Campingplads på sydkysten er tilgængelig uden beregning af de landmænd, der ejer jorden . Du kan finde dens placering her .


Hvis du ønsker at donere for at takke ejerne for deres levering, er der en donationsboks på stedet. Andeæg fra gården og brusere er tilgængelige mod betaling. Du kan slå et telt op eller sove i din autocamper her, og havet er kun en kort gåtur væk.


2. Hornstrandir Naturreservat

Uden for højlandet er Hornstrandir det fjerneste område af Island. Beliggende på toppen af ​​Vestfjordene (nordvest) rummer naturreservatet ingen fastboende.


Folk vil kun vove sig her om sommeren for at vandre gennem det fænomenale landskab, som byder på ræve, der går frit omkring uden frygt, og vilde blomster, der vokser i overflod.


Der er 13 campingpladser i drift af Miljøstyrelsen i Hornstrandir, som alle er gratis at bo på . Tjek dem ud her . De er meget grundlæggende, med kun et udhus, så du skal medbringe alle forsyninger, inklusive et telt og al mad og vand til rejsen.


Islands campingpladser med lave priser


3. Hellissandur Campingplads

Der er tre massive nationalparker i Island , alle med campingpladser ved deres kanter. Dette betyder god adgang til vidunderne inde i parkerne.


Hellissandur findes lige uden for Snæfellsjökull Nationalpark i det vestlige Island . Det er faktisk placeret en lavamark, kendt som Sandahraun. På en klar dag vil du være i stand til at se den nærliggende gletsjer .


Prisen per voksen for at overnatte på Hellissandur er ISK 1.500, og elektricitet er ekstra.4. Þingvellir

En anden perle fra samlingen af ​​islandske nationalparker, Þingvellir indeholder to campingpladser: Leirar og Vatnskot . Prisen er ISK 1.300 per nat, men el til køretøjer koster ekstra .


Þingvellir er populær for at være stedet for landets parlament indtil slutningen af ​​1700-tallet. Det har også noget af det klareste vand i verden, i form af Silfra-sprækket.


Du kan snorkle i denne kolde sprække eller vandre gennem parken. Du vil nemt kunne se hullet, der skabes, da Island deler sig i to som følge af tektoniske pladebevægelser.


5. Skaftafell Camping

Skaftafell ligger i Islands største nationalpark, Vatnajökull. Her finder du gletsjerfloder og vandfald, adskillige vandrestier og Europas største gletsjer.


Selve campingpladsen er enorm og rummer mere end 400 telte, med et separat område til campervans . Gå til besøgscentret, når du ankommer for at registrere dit ophold, før du tager ud for at udforske.


Skaftafell opkræver ISK 1.800 per nat, per person for at slå telt op.


6. Svínafell Campingplads

Svínafell campingplads er en anden mulighed i Vatnajökull Nationalpark, ikke langt fra det ovennævnte Skaftafell. Både campister og dem, der bor i hytterne på stedet, har adgang til den store servicebygning, Skáli .


Bemærk, at der ikke er strøm til køretøjer her. Prisen er ISK 1.700 per person for at parkere dit køretøj og/eller slå telt op.


7. Skógar Campingplads

Skógar campingplads er ideelt beliggende lige ved siden af ​​en af ​​Islands mest populære attraktioner, Skógafoss . Dette betagende vandfald langs sydkysten har været med i både Game of Thrones og Vikings, hvilket gør det til en af ​​de foretrukne campingpladser for dem, der rejser langs den populære Game of Thrones-rute i Island . Der er en stor parkeringsplads kun en kort gåtur fra vandfaldet, med campingpladsen på marken imellem.


Skógafoss markerer begyndelsen på en af ​​Islands mest berømte vandrestier, Fimmvörðuháls. Trinene langs vandfaldet fører dig over det og ind i højlandet. Campingpladsen koster ISK 1.500 per person per nat.


8. Vík Campingplads

Vík er et andet populært sted for dem, der rejser langs sydkysten . Denne lille by ligger ved siden af ​​den berømte Reynisfjara sorte sandstrand med sine Reynisdrangar-klippeformationer . Byen har en behagelig stemning med masser af spisesteder og aktiviteter at deltage i.


Campingpladsen Vík ligger 1 km uden for byen og har plads til 250 personer. Prisen er ISK 1.750 pr. person.9. Höfn Campingplads

Byen Höfn ligger på en lille halvø i det sydøstlige Island og er et dejligt sted at besøge. Dets beliggenhed gør det til et godt rastested mellem sydkysten og østfjordene .


Campingpladsen ligger i byen, og der er en tankstation og et supermarked i nærheden, hvor du kan fylde alt, hvad du har brug for. Med udsigt over havet mod syd og gletsjeren mod nord på en klar dag, er det et must-besøg.


Campingpladsen Höfn er åben det meste af året og koster ISK 1.800 pr. person.


10. Lejr Egilsstaðir

Camp Egilsstaðir hævder, at det er "muligvis den lykkeligste campingplads i Island". Den findes i centrum af den lille by Egilsstaðir i den østlige del af landet.


Med adgang til øens største skov og nogle vidunderlige vandfald , vil du helt sikkert blive glad under dit ophold. Campingpladsen er en af ​​de bedste åbne hele året rundt campingpladser i Island ., og prisen er ISK 2.000 per voksen, per nat.


11. Atlavík Campingplads

Atlavík campingplads ligger i Islands største skov, Hallormsstaðaskógur, beliggende ved bredden af ​​Lagarfljót-søen.


Her har du mange vandrestier lige uden for døren, samt udsigt over Lagarfljót og de omkringliggende bjerge . Prisen er cirka 1.800 ISK pr. person. Husk at denne campingplads ikke har nogen stikkontakter til køretøjer.


12. Höfðavík Campingplads

Höfðavík er en anden campingplads i den massive skov nævnt ovenfor og ligger meget tæt på Atlavík. Prisen er også ISK 1.800 pr. person, men denne campingplads har stikkontakter.


Begge campingpladser har grill, legeplads og udendørs stole og borde . Hvis vejret er godt, er disse campingpladser det perfekte sted at være udendørs og er velegnede til familier.


13. Landmannalaugar

Landmannalaugar er en populær campingplads i højlandet. Det giver adgang til lange og korte vandrestier, der begynder ved dette knudepunkt . Hyttefaciliteterne er kun tilgængelige for dem, der bor på stedet, men der er toiletter og brusere til rådighed for alle. Da du ikke vil være langt væk fra en naturlig varm kilde, så husk at medbringe dit håndklæde og badekostume.


Vejret kan blive hårdt oppe i højlandet, så sørg for også at pakke et telt, der er robust og vindtæt. Camping ved Landmannalaugar koster ISK 2.000 per person per nat. Hvis du begiver dig ud på Laugavegur-stien eller Fimmvörðuháls, er der campingpladser langs flerdagesruterne.14. Þórsmörk

En campingplads i det lave højland, Þórsmörk fungerer som begyndelsen eller slutningen af ​​Laugavegur-stien eller Fimmvörðuháls.


Du er meget tæt på to gletsjere her, og har adgang til brusere og sauna. Der er en kogehal på denne campingplads , men du skal medbringe dit eget udstyr, hvis du vil lave nogle hjemmelavede måltider . Du vil have nogle af landets bedste landskaber omkring dig, mens du gør det!


Þórsmörk er, ligesom hele højlandet, kun åben og tilgængelig i sommermånederne. Prisen er ISK 2.600 per nat.


15. Reykjavik Campingplads

Selvom Reykjavík Campsite er den dyreste campingplads på denne liste, er den stadig billigere end et hostel eller hotelophold . Du betaler 2.850 ISK per person, per nat eller 2.590 ISK, når du booker online. Det er ideelt beliggende tæt nok på centrum af Reykjavík for nem adgang, men langt nok væk til lidt plads.


På Reykjavík Campsite er der plads til at parkere din autocamper eller autocamper og en mark til at slå telt op. Her er campingpladsen heldigvis åben hele året rundt.


Camping billigt på Island

Hvis du er en budgetrejsende, der planlægger en campingtur i Island, er det et must at købe Island Camping Card . Med dette kort får du yderligere rabatter på din overnatningspris, og det inkluderer over 40 campingpladser over hele landet! Så på trods af hvad du hører om, at Island er dyrt , er landets campingpladser relativt billige, hvilket gør det muligt at rejse på et mindre budget.


Ved at campere på Island får du ikke kun en mere intim naturoplevelse, men du vil også frigøre penge til udflugter. Uanset om du bor i en autocamperudlejning, autocamperudlejning eller telt, er campingpladsophold en fantastisk måde at koble af fra moderne støj.


Book din campervan i dag for at garantere dig selv en leje til dit Island campingpladseventyr.

10 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Autocamper Island -  leje af autocamper i Island
Autocamper Island -  leje af autocamper i Island
Autocamper Island -  leje af autocamper i Island
bottom of page