top of page
 • Forfatters billedeScandinavian Travel

Sådan tager du på camping i Island som en professionel

Camping på Island er en af ​​de bedste måder at fordybe dig i det nordiske land med ild og is. Drømmer du om at vågne op og se solopgangen over en storslået fjord? Eller længes efter at falde i søvn under det magiske nordlys? Hvis dit svar er JA, så er du det rigtige sted.


Læs vores guide og lær alt, hvad du nogensinde har brug for at vide om camping i Island.


Hvorfor du skal tage på camping i Island


Camping i Island handler om at opleve det store udendørs. Island har nogle af de mest ærefrygtindgydende seværdigheder i verden , så du ønsker ikke at sidde fast inde. Den bedste måde at se landet på er at planlægge en campingtur.


Camping er bestemt en fantastisk måde at lære landet at kende. Du er ikke begrænset til rejseplanen for en gruppetur, du er fri til at jagte det gode vejr og bruge så længe, ​​du har brug for, på at komme fra en attraktion til en anden.


For rejsende på et budget er camping en god mulighed, da det er meget billigere end at bo på hoteller .Den nemmeste måde at tage på camping på Island


At leje en autocamper eller campervan er den nemmeste mulighed for camping i Island . Der er ingen grund til at slå telt op og slæbe tungt udstyr rundt i landet, og du har et tørt og varmt indendørsrum til at sove.


Når du lejer en campervan, er der en række forskellige muligheder tilgængelige afhængigt af hvor mange mennesker du rejser med, og hvor i Island du planlægger at besøge.


Teltcamping er en mulighed for rejsende på et budget, men det dårlige vejr kan gøre det til en vanskelig og ubehagelig opgave. Plus, du bliver nødt til at leje en bil alligevel for at bære alt dit campingudstyr. Fordelen ved en campervan er, at overnatning og transport er kombineret.


Hvis du rejser let, er en god mulighed at leje campingudstyr i Island. Telte, soveposer, vejrbestandigt tøj, kogesæt og meget mere kan lejes i Reykjavík for et mindre gebyr pr. dag.


Det anbefales at købe et campingkort, uanset hvilken mulighed du vælger, da det vil spare dig penge og garantere et sikkert sted at sove for natten.


Brug af campingkortet i Island


Island Camping Card er et pas, der giver en familie mulighed for at campere på deltagende campingpladser på tværs af Island for et enkelt gebyr. Hvis du ikke har et campingkort, vil campingpladser debitere dig pr. person , hvilket kan blive dyrt med en stor familie.


Alle medlemmer af gruppen skal bo i én enhed eller køretøj for at campingkortet er gyldigt. Hvis du har en anden voksen i din gruppe, som rejser i et separat køretøj, skal de have et separat kort eller betale for deres campingplads per nat.


Kortet dækker omkring femogtredive steder rundt om i landet . Den er også gyldig i otteogtyve dage, startende fra din gruppes første nat på camping.Det bedste tidspunkt at tage på camping i Island

Sommercamping

 

Maj til august er høj turistsæson i Island, hvilket betyder, at campingpladser ofte er overfyldte. Det er også det bedste vejr med varmere temperaturer og mindre temperamentsfuld regn, vind og sne.


Sommercampingture til Island betyder at nyde midnatssolen . Solen står op så tidligt som kl. 4 om morgenen og går først ned efter midnat, nogle gange går den slet ikke ned! Det betyder, at du kører i lyset med godt udsyn og kan dække mere terræn sikkert. Du vil også være i stand til at besøge historiske steder og turiststeder senere på aftenen og proppe mere ind i din rejse.


Vintercamping


For at undgå folkemængder, prøv at besøge i april eller september. Forvent dog, at vejret bliver mere ustabilt. Fordelen ved at besøge uden for sæsonen er den øgede chance for at se det undvigende nordlys efter mørkets frembrud. På bagsiden har du kun omkring 4 timers dagslys til at køre. Hvis du som sagt vil undgå trængsel, er efterårscamping også en god mulighed, da vejret er mildere end om vinteren, og trængslen ikke er så stor som om sommeren og foråret.Sikker camping på Island


Vejret og camping


Islands ustadige klima betyder, at du bliver nødt til at tjekke vejret på din rejse. Vejret kan variere vildt fra den ene del af landet til den anden . Det kan regne i vest, men være solrigt i øst. Selv om sommeren er vejret på Island uforudsigeligt, med potentiale for kraftig blæst og regn.


Vi foreslår, at du tjekker Islands officielle vejrhjemmeside . Det viser dig de mest opdaterede oplysninger for hvert område af Island og prognoser for de næste fem dage. Den islandske forening for eftersøgning og redning har også en hjemmeside, der advarer rejsende om vejspærringer og veje udsat for vejrrelaterede risici.

Island er et tyndt befolket land med store strækninger af ubeboet land, så du bør tjekke tjenesterne på din rute, såsom brændstof og mad.


Sikkerhed på campingpladsen


Når du camperer, bør du kun overnatte på anviste campingpladser . Dette handler mindre om sikkerhed og mere om en juridisk grund. Nye islandske love forhindrer rejsende i at campere vild. Hvis du har fundet camping på ikke-udpeget grund, kan du få en bøde og blive bedt om at forlade stedet med det samme af politiet.


Bemærk også, at I Island er bål forbudt på grund af risikoen for naturbrande. Landets skrøbelige økosystem og gør det nødvendigt at tage ekstreme forholdsregler. Og som du vil bemærke, er der mangel på træer og andre naturressourcer, der kan bruges til at skabe en. Der er dog stadig masser af måder at nyde udendørslivet på uden behov for bål. Besøgende kan udforske landets naturlige vidundere, tage på vandreture, tage en dukkert i varme kilder eller nyde det berømte nordlys.


Kørsel og camping


Når du kører dit køretøj mellem campingpladser og turistattraktioner i Island, er det vigtigt at huske disse sikkerhedsregler:


 • Køretøjer kører i højre side af vejen i Island , med rattet i venstre side af bilen. Sørg for at øve dig i at køre rundt på parkeringspladsen, hvis du føler dig nervøs.

 • Vær på vagt over for kraftig vind. Vind i Island har været kendt for at rive bildøre af. 

 • Vær på vagt over for vejret. Hvis du bliver fanget i en snestorm, og vejen bliver for dækket af sne; træk over og vent det ud.   

 • Pas på får og kvæg. Disse dyr strejfer frit hen over markerne, så hold øje med din fart. Natur og dyr, når du camperer


Der er meget få farlige dyr i Island . Det farligste dyr, du kan støde på, er polarternen eller en kría. Disse fugle er meget beskyttende over deres reder og unger og kan prøve at hakke dig, hvis du kommer for tæt på. Hold afstand, og du vil klare dig.


Bedste steder at campere i Island


Der er mange fantastiske campingpladser i Island. De fleste campingpladser har et komplet udvalg af faciliteter såsom brusere, elektricitet og nærliggende butikker eller restauranter.


For dem på et budget kan du vælge campingpladser, der er enkle marker eller strande. Disse typer websteder har en tendens til at have lidt eller ingen faciliteter.


Kontroller altid tilgængeligheden af ​​din campingplads for at tage afsted på din rejse, især i de travle sommermåneder . Nogle campingpladser vil kun være åbne om sommeren, men der er masser af steder, der åbner hele året rundt !


Camping i Island handler om at nyde landets utrolige naturlige miljø, og det betyder, at du skal forlade det præcis, som du fandt det. Uanset hvor du vælger at campere, så sørg for, at du er så miljøbevidst og nul affald som muligt.Vild camping på Island


Vild camping, nogle gange kendt som gratis camping, er ulovligt i Island , medmindre du er i et traditionelt telt. Selv da er der en masse regler og restriktioner. Hvis du camperer i autocamper, autocamper, campingvogn eller bil, skal du overnatte på en campingplads.


Denne nylige ændring i lovgivningen blev lavet for at beskytte det islandske landskab og miljø. 


En oversigt over de islandske campingregler kan findes på Island Environment Agency's hjemmeside.


Camping i Island Priser


Ved at leje en autocamper sparer du penge, fordi du ikke betaler for både indkvartering plus leje af køretøjer. At leje en campervan og betale for en campingplads er langt bedre for pengepungen. 


Campingpladspriser i Island


Campingpladsens priser varierer ; de fleste websteder opkræver mellem 12 og 20 USD, 10 og 17 GBP eller 12 og 20 EUR per person per nat. Ofte er børn under 12 år gratis. 


Yderligere tjenester på din campingplads, såsom el, brusere eller brug af vaskemaskinen, er ikke inkluderet i gebyret.


Brændstofpriser for Island Camping


Brændstofomkostninger er noget, du skal overveje, når du camperer, uanset om det er til din autocamper eller bil. Den gennemsnitlige brændstofpris i Island er 2,45 USD, 2,09 GBP eller 2,43 EUR . Hvis du vælger et dieselkøretøj , kan disse priser variere, men dit køretøj vil køre længere mellem tankstop. 


Madpriser ved camping


Camping på Island betyder madlavning i det fri, men nogle gange vil du måske spise ude som en fornøjelse. Den gennemsnitlige pris for et måltid på en budgetvenlig restaurant vil koste omkring 25 USD, 21 GBP og 25 EUR .


At leje en campervan betyder sandsynligvis, at du laver de fleste af dine måltider, hvilket er mere omkostningseffektivt end at spise ude hver dag. Hvis du køber dagligvarer, kan du forvente at få halvdelen af ​​din madregningAt bruge penge på camping


Der er meget at se i Island, så du vil gerne lægge budget for turistattraktioner. En gennemsnitlig rejse til Island koster cirka 150 USD per person per dag, eller 125 GBP og 150 EUR. Du kan forvente, at priserne er lavere, hvis du rejser uden for sæsonen, og højere, hvis det er spidsbelastningstid. Dette estimat inkluderer dog ikke flybilletter eller udgifter før turen.


Tips og tricks til camping i Island


 • Hvis du besøger Island om sommeren; medbring en sovemaske, da det sjældent bliver mørkt.

 • Hvis du besøger Island om vinteren; efterlad plads i dit budget for en nat eller to i et gæstehus, bare hvis vejret bliver forfærdeligt.

 • Campingpladser om sommeren bliver hurtigt fyldt op fra kl. 18.00 og fremefter; forudbestil din campingplads eller mød op tidligere. 

 • Ikke alle campingpladser vil have vaskefaciliteter, og der er meget få vaskerier i Island. Gå til en lokal swimmingpool og spørg, om du kan bruge deres vaskemaskine og tørretumblere mod et mindre gebyr. 

 • Sørg for, at du har GPS , en kortapp på din mobilenhed eller et gammeldags papirkort.  

 • Husk at medbringe bærbare opladere og en adapter.

 • Sommer eller vinter; vejret kan ændre sig hurtigt og uventet; medbring varmt tøj og undertøj .

 • Medbring dit svømmekostume ! Island er fuld af geotermiske pools. 

 • Bliv ikke fanget kort på landet; medbring noget toiletpapir og en lille skovl. 

 • Medbring en genanvendelig vandflaske . Islandsk postevand er et af de sikreste og mest rene i verden. Ingen grund til at købe vand på flaske her!

 • Vil du undgå folkemængderne? Tag til Østisland, da det modtager betydeligt færre besøgende.Camping i Island er en oplevelse for livet


En campingtur på Island vil bringe dig undren efter vidunder. Fra dramatiske bjerge til smukke fjorde, fra marker med vulkansk sand til strækninger med snoet lava.


Uanset om du lejer en campervan eller autocamper, eller vælger at bo i et telt, lover denne rejse at blive livets eventyr. At rejse gennem dette smukke land er en befriende og spændende oplevelse .


Uanset om du er nybegynder eller erfaren van-lifer, vil vi meget gerne høre fra dig! Send os en besked med dine spørgsmål.2 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


Autocamper Island - leje af autocamper i Island
Autocamper Island - leje af autocamper i Island
Autocamper Island - leje af autocamper i Island
bottom of page