top of page
 • Forfatters billedeScandinavian Travel

Sådan betaler du i Island: Kreditkort og betalingskort

Øen er stort set kontantløs, så besøgende, der kommer til øen med masser af kontanter, kan hæve et par øjenbryn. Her på Island er det kreditkortet, der regerer, selvom du også kan bruge dit betalingskort. 


Har du en kommende tur til øen? Eller du har bare altid været nysgerrig efter, hvordan du betaler for ting i Island, denne artikel vil besvare alle dine spørgsmål. 


Kreditkort


Kreditkort er nok den mest almindelige og nemmeste måde for besøgende at betale her på øen. Men før du begynder at tage hele din tegnebog med hjemmefra, skal du få en oversigt over, hvilke kreditkort der accepteres, og hvordan du bruger dem: 


Hvilke kreditkort accepteres i Island?


Som i de fleste lande accepteres Visa og MasterCard bredt , men vi accepterer andre kreditkort her på øen, såsom:


 • Diners Club

 • JCB Brug af kreditkort i Island


En af de ting, der ofte kommer som en overraskelse for besøgende, er, at vi ikke har et "swipe and sign" -system her på Island. Når vi bruger kreditkort, kræves en 4-cifret pinkode . Generelt betyder det, at du skal have et chipkort . Hvis du ikke får et chipkort, der kræver en pin, før du rejser til øen, kan du få en ubehagelig overraskelse ved ankomsten. At komme til Island med et kreditkort uden pin er en no-go. 


Potentielle kreditkortgebyrer, du skal være opmærksom på


Når du swiper dit kreditkort her i Island, kan du ende med at blive opkrævet meget mere end det, der står på det prisskilt. Dette er på grund af følgende: 


Udenlandske transaktionsgebyrer


Disse gebyrer kan virkelig stables op. Udenlandske transaktionsgebyrer betyder, at du vil blive opkrævet en vis procentdel, hver gang du bruger kortet uden for dit land. Normalt er dette mellem 2%-3% . Nogle banker har faktisk kort uden udenlandske transaktionsgebyrer, så det er værd at se nærmere på. 


Valutaomregningsgebyrer


Hvis du på noget tidspunkt får mulighed for at swipe i din hjemmevaluta i forhold til den islandske krone, så vælg altid kronen . Det skyldes, at enhver betaling i din hjemmevaluta vil pålægge dig dynamiske valutaomregningsgebyrer. Disse kan se meget anderledes ud end de faktiske valutakurser (og ikke på en god måde). 


ATM gebyrer


At hæve kontanter fra et kreditkort betragtes ikke som en god idé – uanset om du er i Island eller dit hjemland. Ikke alene er der generelle transaktionsgebyrer knyttet til en sådan tilbagetrækning, men alle mulige lånegebyrer og betingelser vil gælde. Er det sikkert at bruge et kreditkort i Island?


Nå, Island har netop hævdet titlen som 'Verdens sikreste land' for 15. år i træk. Så hvis du er bekymret for kriminel aktivitet, vil du sandsynligvis ikke finde nogen under dit besøg på øen. Men for en sikkerheds skyld gælder de samme gyldne regler som derhjemme:


 • Hold din pin sikker og hemmelig.

 • Brug pengeautomater i banker og på offentlige steder. 


Brug af American Express i Island


Amex i Island er ikke noget, der er bredt accepteret . Du kan være heldig på nogle af de eksklusive hoteller og restauranter, men i de fleste tilfælde skal du betale med en anden type kort. Så husk dette for at undgå pinlige situationer. 


Men American Express er ikke kun problematisk i Island. Faktisk, når du rejser overalt i verden, er American Express ikke tilladt i mange butikker og institutioner. Det skyldes, at det formidlingsgebyr, som virksomhedsejere er ansvarlige for, simpelthen er for højt. De kan simpelthen ikke klare det økonomiske slag (især de mindre virksomheder). Debetkort


Debetkort kan også bruges, når du besøger øen, selvom det ikke er så almindeligt som kreditkort. Men endnu en gang, før du ryster op med hvad der er i din pung, skal du være opmærksom på følgende: 


Hvilke betalingskort accepteres i Island?


De debetkort, der er de mest accepterede i Island, er Visa, MasterCard, Maestro og Electron


Brug af et betalingskort i Island


Selvom du kan swipe selektive betalingskort til normale køb her på øen, bruges debetkort mest til at få kontanter. Som vi allerede har nævnt, er Island et ret kontantløst land, men der er tilfælde, for eksempel når du giver tip til en guide, at det er nødvendigt. Det er her, det er vigtigt at kende ins og outs i vores pengeautomater. 


Selvom det er ret nemt at få kontanter fra vores pengeautomater med et internationalt kort, er vores pengeautomater faktisk ikke alle tilgængelige 24/7. Så det skal du tage højde for. Det er på den anden side ret nemt at finde pengeautomater, hvor den allerførste er ved dit ankomststed – Keflavik Lufthavn. Tips til brug af kreditkort og betalingskort i Island


Hvis det er dit første besøg på øen, vil følgende tips være nyttige:


 • Husk altid, at den valutakurs, din bank bruger, kan afvige fra kursen i realtid. Så du bliver nødt til at holde styr på begge dele for at få mest muligt ud af dit Island-budget. 

 • Det kan være værd at se på at få et nyt kreditkort eller skifte, inden du rejser til Island d. Ikke kun fordi dit kort måske ikke virker her på øen (ikke den rigtige type, ikke chippet osv.), men fordi gebyrer og gebyrer er forskellige. Ved at sammenligne kort og vælge det, der opkræver mindst og giver dig flest frynsegoder, vil du drage fordel i det lange løb.

 • Få ikke et hjerteanfald, når du swiper efter benzin på selvbetjente tankstationer . Der er en mærkelig standardpraksis, der kan efterlade dig meget forvirret og bekymret. Når du bruger en af ​​de islandske selvbetjeningsbrændstofpumper, vil du opdage, at du ofte er overopladet (dette kan variere mellem $140 og $210). 


Og ja, dette kan være et meget højere beløb end den faktiske gas, du fik. Dette er en standardordning, og der vil blive foretaget en rettelse. Men da denne korrektion kan tage et par dage, kan den virkelig ryste budgetbåden, hvis du ikke er forsigtig.


 • Det er nemt at købe pas og billetter til offentlig transport med et kort. Du skal blot gå ind på Strætos hjemmeside eller app, eller bruge Klapp-appen til busbilletter inden for Reykjavik-området, og foretag dit køb.

 • Du kan også betale de lokale taxaer med et pin-kreditkort , og det er ikke sædvane at give chaufførerne drikkepenge her.

 • At betale vejafgifter er måske heller ikke det, du er vant til derhjemme . Du kan ikke passere igennem og bare høre chippen på forruden bippe, mens den tager dine penge. Og du kan ikke swipe eller betale kontant ved en kassedame, der sidder i en betalingsautomat. Nej, du skal betale Island vejafgift online med dit kort, helst før du passerer vejafgiften.

 • Nationalparkerne i Island er gratis, men parkering ved vores nationalparker er ikke . Og selvom det ikke er ublu gebyrer, skal du huske at betale, hvis du ikke vil ende med en højere udlejningsbilregning, der inkluderer alle mulige ekspeditionsgebyrer. Parkering kan betales med dit kort på samme måde som vejafgifterne. Betal for din parkering her: Thingvellir National Park , Skaftafell National Park .Betaling i Island med kreditkort og betalingskort


Nu hvor du ved, hvad det bedste kreditkort at bruge i Island er (og hvilket ikke er), hvad du kan forvente af gebyrer og har et par generelle tips til at hjælpe dig med at betale din vej, er du klar til din Island-rejse. Så lad det første swipe være at leje en campervan i Island, så dit roadtrip-eventyr på øen kan begynde!

24 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Autocamper Island - leje af autocamper i Island
Autocamper Island - leje af autocamper i Island
Autocamper Island - leje af autocamper i Island
bottom of page