top of page
  • Forfatters billedeScandinavian Travel

Din guide til de 15 bedste vandfald i Island

Du har måske hørt Islands dramatiske kælenavn, Ild- og islandet, såkaldt på grund af landets mange vulkaner og gletsjere. Selvom det med over 10.000 kaskader på denne lille nordiske ø også sagtens kunne være vandfaldets land!


At jagte vandfald er en af ​​de bedste ting at gøre i Island . Men med så mange islandske vandfald at vælge imellem, kan det være svært at vide, hvor man skal begynde at udforske. Lad os tage et kig gennem nogle af de mest berømte vandfald i Island, så du kan vælge, hvilke du helst vil besøge på dit Island-eventyr!


1. Gullfoss Vandfald: Islands Gyldne Vandfald


Gullfoss-vandfaldet er normalt et af de første vandfald i Island, som folk støder på. Det skyldes dens bekvemme beliggenhed på Islands Golden Circle-rute . Denne populære turistrute er de flestes introduktion til Islands naturlige vidundere.


Dette imponerende dobbeltfaldsvandfald løber lige ind i Hvítá-flodkløften. Om sommeren gennemsyrer sollys Gullfoss' strømmende vand med en gylden nuance, hvilket giver Gullfoss sit navn. Det oversættes faktisk til 'gyldne vandfald' på islandsk.2. Seljalandsfoss-vandfaldet, Island: Skønheden


Af alle de berømte vandfald på Island har Seljalandsfoss tilnavnet 'Skønheden'. Årsagen er, at det anses for at være det smukkeste vandfald i Island! Dette er det første af to Islands sydkyst-vandfald, du finder langs Islands ringvej (rute 1), hvor Skogafoss er det andet. 


Du kan opleve en spændende gåtur bag et vandfald ved Seljalandsfoss ! Du skal blot følge stien gemt bag det brusende vand. Bare sørg for at medbringe en regnponcho og dæk dit kamera med plastik for at beskytte mod spray!


Seljalandsfoss-vandfaldet vil helt sikkert være et uforglemmeligt højdepunkt på din campingvogntur til Island .3. Skogafoss Vandfald i Sydisland


Skogafoss-vandfaldet er en must-see-attraktion i det sydlige Island, beliggende mellem Reykjavík og Vik. Det er et af Islands største vandfald med et fald på 60 meter og en bredde på 25 meter.


Dobbelte regnbuer er almindelige at se ved Skogafoss fra observationsplatformen over vandfaldene. Denne kaskades klipper plejede faktisk at være Islands tidligere kystlinje. Nu, takket være gletsjeraktivitet, er den flyttet omkring fem kilometer længere ud.


Hvis du føler dig eventyrlysten, hvorfor så ikke se, om du kan finde den hemmelige skattekiste ved Skogafoss-vandfaldet på Island? Ifølge legenden og lokal folklore er skatten gemt bag vandfaldene. Pas dog på udsigtsplatformen!4. Svartifoss: Islands sorte vandfald


Længere ad ringvejen finder du Islands unikke sorte vandfald, Svartifoss-vandfaldet . Den er foret med storslåede basaltklippesøjler . Disse sekskantede søjler af sort vulkansk sten klæber sig til den stejle, lodrette klippeflade, hvilket giver en fantastisk fotomulighed.


Naturvidundere som Svartifoss-vandfaldet og de lignende klippeformationer ved Reynisfjara-stranden er så usædvanlige, at de endda har inspireret islandsk arkitektur. Den velkendte islandske arkitekt, Gudjon Samuelsson, efterlignede disse vulkanske strukturer i facaden af ​​Reykjavíks Hallgrimskirkja, en af ​​de mest berømte kirker i Island.5. Godafoss Vandfald, Island: The Waterfall of the Gods


Oppe i det nordlige Island finder du det maleriske Godafoss-vandfald eller 'gudernes vandfald'. Denne destination er endnu et sted med en fantastisk udsigt og en fascinerende historie.


Under vikingetiden stod islandske ledere over for et dilemma, om de skulle konvertere til kristendommen fra deres hedenskab. Denne beslutning var foranlediget af truslen om en handelskrig med Norge, hvis konge var Christian.


Efter at de islandske ledere besluttede at konvertere til kristendommen, kastede lovtaleren og høvdingen, Thorgeir Thorkelsson, sine hedenske idoler i vandfaldet . Han gjorde det som en symbolsk gestus for at acceptere den nye tro. Denne handling gav vandfaldet sit navn, "gudernes vandfald." .6. Kirkjufellsfoss: Game of Thrones Optagelsessted


Et af de bedste vandfald i Island at besøge, Kirkjufellsfoss er blandt de mest fotograferede i Island. Det skyldes dens berømmelse som Game of Thrones-optagelsessted .


Kirkjufellsfoss ligger op mod det majestætiske Kirkjufell-bjerg. Dette er bjerget, som hunden krydsede med Jon Snow på deres rejse mod nord for at kæmpe med Whitewalkers.


Kirkjufellsfoss ligger på halvøen Snaefellsnes, omkring to en halv times kørsel fra Reykjavík. Mens du er der, kan du også besøge den smukke og afsidesliggende nationalpark Snaefellsjokull.7. Dettifoss Vandfald: Udyret


Kunne du tænke dig at besøge det mest magtfulde vandfald i Europa ? Dettifoss-vandfaldet omtales kærligt som Udyret af lokale islændinge. Det skyldes den store kraft og imponerende effekt af dens vandstrøm, som er næsten 200 kubikmeter i sekundet. Som Islands største vandfald målt i volumen er Dettifoss lave, konstante rumlen en lyd at se.


Du genkender måske endda Dettifoss fra filmene. Hvis du er fan af Ridley Scott, vil du genkende dette som det islandske vandfald i Prometheus. Filmens storslåede åbningssekvens, der viser fremmede oprindelser, blev filmet her: et passende sted for en virkelig episk begivenhed!8. Bruarfoss Vandfald i det sydvestlige Island


Beliggende i Bruara-floden i det sydvestlige Island, er vandet i Bruarfoss-vandfaldet en smuk, slående blå farve. En af Islands skjulte perler , Bruarfoss er værd at den timelange tur langs en grussti, det tager at nå den. Denne temmelig afsides beliggenhed er bestemt en for vandrefans.


Knap halvanden times kørsel fra Reykjavík finder du en række små vandfald i området Bruara-floden. Alle er sammensat af det samme imponerende lyseblå vand. Dejlig!9. Oxararfoss Vandfald i Thingvellir National Park


Ethvert besøg i Islands fantastiske Thingvellir Nationalpark er ikke komplet uden at tage en tur til Oxararfoss-vandfaldet. Dette smukke vandfald går ned i Oxara-floden, som fører ind i Thingvallavatn . For dem, der ikke kender det, er det den største sø i Island .


Oxararfoss er faktisk et menneskeskabt vandfald, skabt for at omdirigere vand ind i en kløft. Let at nå på Islands Gyldne Cirkel, Thingvellir er et sted med utrolig naturlig skønhed og historisk betydning. Dette er stedet, hvor Islands parlament først blev oprettet.10. Hengifoss Vandfald: De hængende vandfald


Det meget imponerende Hengifoss-vandfald er det næsthøjeste vandfald i landet . Beliggende i det østlige Island flyder dette dramatiske vandfald ned ad en ren basaltklippe med vandrette lag af rødt ler. Hengifoss har vundet navnet 'Hængende Vandfald' og er såkaldt på grund af sin stejle og dramatiske kaskade over klippen.


Beliggende i Vatnajokull National Park , bliver du nødt til at tage en kort vandretur for at nå Hengifoss. På vejen vil du se et mindre vandfald kaldet Litlanesfoss, der er omgivet af mange basaltsøjleklipper.11. Hrafnabjargafoss Vandfald: Raven Cliff Falls


Hrafnabjargafoss er et fantastisk hesteskoformet vandfald beliggende i det nordlige Island. Den fødes af smeltevandet fra Vatnajokull, den største gletsjer i Europa, og flyder blandt isen. Det er også kendt som Raven Cliff Falls på islandsk.


Du bliver nødt til at rejse langs Islands F-veje (bjerggrusveje) for at nå Hrafnabjargafoss. I nærheden finder du også det naturskønne Aldeyjarfoss-vandfald, som er omgivet af sort basaltklippe.12. Haifoss Vandfald: Tall Falls


Det tredjehøjeste vandfald i Island, det 122 meter høje Haifoss-vandfald, er blandt Europas ti højeste vandfald . Haifoss ligger i det sydlige Island i den smukke Thjorsardalur-dal. Du bliver nødt til at leje et 4x4-køretøj for at krydse Islands F-veje langs stien til disse vandfald.


Det maleriske Haifoss-vandfald, der flyder ned i en stejl dal, får tilnavnet 'Tall Falls' på grund af dets imponerende højde. I nærheden finder du også det naturskønne Granni-vandfald.13. Morsarfoss Vandfald: Islands højeste vandfald


Mosarfoss er over 230 meter høj og har titlen som Islands højeste vandfald. Dette berømte vandfald i Island ligger i Skaftafell Nature Reserve. Det kræver en guide at besøge, da det er i et svært tilgængeligt område med en gletsjerkrydsning .


Du kan også se Morsarfoss med en kikkert fra Kristinartindar-toppe. For at nå dette punkt skal du tage en vandresti fra Skaftafell. Mange andre vandfald og kaskader omgiver Morsarfoss, som ligger blandt betagende gletsjeris.14. Kvernufoss-vandfaldet i det sydlige Island


Et super smukt vandfald i det sydlige Island, Kvernufoss er relativt uopdaget sammenlignet med nogle af de andre, mere berømte islandske vandfald på denne liste. Et af de bedste vandfald at besøge, når man udforsker Reykjavík og det sydlige Island , Kvernufoss er en fotografs favorit på grund af sine frodige grønne omgivelser .


Kun to og et kvarters kørsel fra Reykjavík ad ringvejen falder Kvenufoss 30 meter ned i Kverna-floden. Du kan endda være i stand til at gå bag dette vandfald, hvis vejret tillader det!15. Dynjandi Vandfald: Vestfjordenes juvel


Et af Islands bedste vandfald at besøge for ivrige eventyrere, Dynjandi vil tage dig væk fra alfarvej til de fjerntliggende vestfjorde . Dette fantastiske vandfald falder i en trapezformet form, der måler 30 meter på tværs i toppen og 60 meter på tværs i bunden.


Djnandi er også kendt som 'Vestfjordenes juvel' og 'Fjallfoss' og er det største vandfald i Vestfjordene på 100 meter højt. Dette unikke og smukke vandfald er et besøg værd, hvis du planlægger at udforske det naturlige vidunder i Islands vestfjorde.Tid til at besøge de bedste vandfald i Island!


Sjovt faktum om Island-fald: Du har måske bemærket, at de islandske vandfald alle har 'foss' i slutningen. Det er fordi ordet 'foss' betyder vandfald eller kaskade på islandsk.


Nu er du bevæbnet med al viden om de bedste vandfald i Island, så lad os planlægge dit helt eget Island-eventyr! Kunne du tænke dig at tage på vejen for at besøge de bedste og mest berømte vandfald i hele dette fantastiske land? Gør din drømmeferie på Island til virkelighed ved at reservere din Autocamper Island , finde din bolig og få sorteret din pakkeliste. Lad os gå!
12 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Autocamper Island -  leje af autocamper i Island
Autocamper Island -  leje af autocamper i Island
Autocamper Island -  leje af autocamper i Island
bottom of page