top of page
  • Forfatters billedeScandinavian Travel

Topting at lave i juni i Island

Island i juni er en tid for fest. Sommeren er officielt kommet, og midsommer er, når nationen omfavner dage, der strækker sig langt ud i natten. Landet er fyldt med festivaler, der viser islandsk kultur, historie og traditioner. Så du har dit udvalg af ting at lave i juni i Island .

 

Vejret i juni er heller ikke noget at spotte over, og stigende temperaturer kan endda få dig til at trække på din fleece. Så med fantastisk vejr og længere dagslys er det en måned med tilsyneladende uendelige muligheder for både rejsende og lokale. Så hvad er nogle af de bedste ting at gøre i Island i juni, som du skal tilføje til din rejseplan?


Bedste ting at gøre i Island i juni

At beslutte, hvad de bedste ting at gøre i Island i juni faktisk er, kan være en vanskelig opgave, simpelthen fordi der er så meget at vælge imellem.

 

Vejret bør være venligt nok til at gøre vandbaserede aktiviteter til en reel mulighed. Selvom det altid er klogt at have en indendørs mulighed klar som backup – dette er trods alt Island. Så tag nøglerne til din campervan og prøv nogle af vores personlige favoritter herunder:

 1. Få mest muligt ud af midnatssolen

Sommersolhverv (navnet givet til datoen med den længste dag og korteste nat) forekommer på den nordlige halvkugle omkring den 21. juni. I Reykjavík er der mindre end tre timers mellemrum mellem solopgang og solnedgang . Det nordlige Island i juni er endnu mere ekstremt: i Akureyri, der ligger endnu tættere på polarcirklen, går solen knap ned. Og natten, hvis man kan kalde det sådan, varer cirka 32 minutter.

 

Ikke overraskende er midnatssolen en god undskyldning for en fest. Hvis lyset forhindrer dig i at sove, siger logikken, at du lige så godt kan gøre det værd at holde dig vågen. Der er trods alt noget helt ekstraordinært ved at se solen gå ned og komme direkte op igen.


2. Kør de islandske F-veje

Om vinteren er den bjergrige midterste del af landet ikke tilladt. Men om sommeren kan du tage hen hvor som helst i Island (hvilket er godt i betragtning af, hvor mange ting man kan gøre i Island om sommeren ). Vejret i juni er varmere, selv oppe i højlandet, hvilket betyder, at sneen smelter, og de fjerneste F-veje kan åbne i den korte sommersæson . Dette sker normalt på et tidspunkt i juni, selvom den nøjagtige dato varierer fra år til år. Lær alt om F-vejene i Island, før du tager dertil.

 

At køre nord til syd non-stop tværs over højlandet ville tage dig omkring 9-10 timer, men det mangler pointen, da der er så meget at se undervejs. For eksempel er en god mulighed at tage en afstikker til Hveravellir Nature Reserve , 90 km længere inde i landet fra Gullfoss på F35 Kjölur-ruten. Dets landskab med dampende fumaroler og boblende varme kilder vil uden tvivl give dig noget at tale om. Så når man leder efter de bedste ting at lave i Island i juni, er dette uden tvivl et must!


3. Tjek museet for islandsk trolddom og heksekunst i Hólmavík

I juni vil vejene i Vestfjordene sandsynligvis være fri for sne. Så det er et ideelt tidspunkt at tjekke museet for islandsk trolddom og heksekunst i den lille by Hólmavík. Beliggende tæt på vandet med en tilknyttet restaurant, er det et must-besøg stop i byen. Indeni dækker en nysgerrig samling af udstillinger alt, hvad du behøver at vide (og nogle ting, du sandsynligvis ikke gør) om hekseri i Island .

 

Du kan lære om Tilberi, Islands mælkesugende dæmoners grove løjer. Eller find ud af, hvorfor nogen engang kunne have været fristet til at trække i et par Necropants. Vi vil være ærlige og sige, at noget af det er ret grusomt, men det er på den permanente liste over de bedste ting at gøre i Island af en grund. Det er et fascinerende sted at besøge, hvis du har maven til det , så vi var bare nødt til at inkludere det på vores liste over bedste ting at gøre i Island i juni!

4. Nyd spændingen ved River Rafting

Der er tre floder i landet, hvor det er muligt at tage på riverrafting. Disse omfatter floden Hvítá (hvis det lyder bekendt, er det den, som Gullfoss styrter ned på). Jökulsá Austari (East Glacial River) og Vestari Jökulsá (West Glacial River). Gletschere fodrer alle tre. Hvítá er den nemmeste af de tre at tackle. Det er en klasse 2-flod, hvilket betyder, at der er noget hårdt vand, klipper og fald – kort sagt, du bliver nødt til at padle.

 

Vestari Jökulsá er lidt mere udfordrende med strømfald og masser af turbulens, hvilket giver den en klasse 4-klassificering. Din rejsearrangør vil levere alt udstyr, hvis du spekulerer på, hvad du skal have på . Den store udendørs bliver ikke sjovere end dette, hvis du er en, der nyder vand og kan lide at få hjertet til at pumpe. Det er derfor, vi inkluderer det på vores liste over de bedste ting at gøre i Island i juni.5. Deltag i en lokal festival eller begivenhed

Som vi allerede har nævnt, har juni måned med sine udvidede dagslystider masser af festivaler og arrangementer. Islændinge har bestemt ikke brug for meget af en undskyldning for at holde en fest. Her er et par festivaler og begivenheder, du kan føje til din huskeliste i juni:

 

Islands nationaldag

Island markerede sin uafhængighed fra Danmark i 1944 med en helligdag den 17. juni, kendt som Þjóðhátíðardagurinn eller dagen for nationens fejring . Over hele landet løber parader løbsk på Islands nationaldag . Der er et brass band, der spiller marcherende melodier, og spejderne følger efter.

 

De afslutter de formelle festligheder med en digtoplæsning af Bjergkvinden. Bagefter kan den seriøse forretning med at spise, drikke og have det sjovt begynde. Glem ikke at medbringe et islandsk flag til at vaje højt på himlen, mens du fejrer blandt de muntre folkemængder!Havets festival

Du vidste sikkert, at fisk var vigtige i det islandske køkken, men vi vil vædde på, at du ikke vidste, at der faktisk er en fiskernes dag, der fejres på øen. Afholdt den første søndag i juni, har det været en officiel helligdag for fiskere siden 1987, men lejligheden har været markeret siden 1938.

 

Havets Festival hænger sammen med Fiskernes Dag. Det starter på lørdag, kaldet Havnedagen, med begivenheder, der finder sted over hele Island, herunder i Reykjavíks gamle havn. Hvis du er ved kysten, så forvent at finde en form for underholdning med maritimt tema. Der er meget, der skal udforskes, lige fra syngende havskure til sejlads- og svømmekonkurrencer .6. The Secret Solstice Music Festival i Reykjavík

Secret Solstice blev lanceret første gang i 2014 og er absolut en af ​​de bedste ting at gøre i Island i juni. Det afholdes i Reykjavík , Islands hovedstad, og tiltrækker publikum fra hele verden hvert år. Line-up'et er nok til at fylde mange scener og har inkluderet optrædener fra kendte singer-songwriters, rockbands, live DJ's og mere . Tidligere hovednavne har inkluderet Rita Ora, Stormzy, Foo Fighters og Radiohead.

 

Der er også et unikt islandsk element til festivalen, da hvert års program byder på særlige begivenheder. I 2016 var der en rave i en ishule i samarbejde med Into the Glacier. Mens heldige billetholdere i 2019 blev forkælet med en intim koncert i Raufarhólshellir lavatunnelen.7. Jónsmessa

Jónsmessa (Sankthansmesse) falder den 24. juni i Island. Selvom det har fået sit navn fra Johannes Døberen, er det også den tid på året, hvor islændinge tror, ​​at der er stor overnaturlig aktivitet på spil. Så, siger legenden, hvis du venter ved en korsvej, hvor alle fire veje fører til kirker, vil alfer komme og tilbyde dig alt, hvad du nogensinde har drømt om . Men hvis du accepterer det, bliver du gal.

 

Elvere, der bærer gaver, er ikke de eneste skabninger, man skal passe på på Jónsmessa-dagen . Rygter om, at køer får evnen til at tale, og sæler bliver formskiftere, der tager menneskelig form. En anden tradition siger, at hvis du ønsker at helbrede en form for lidelse, skal du rulle nøgen i duggen. (anbefales ikke offentligt, hvor du sandsynligvis vil blive arresteret for usømmelig eksponering).8. Bliv viking

Du kan ikke besøge Island og ikke fordybe dig i dets rige krigerfortid. Der er masser af muligheder at vælge imellem her på øen, og det er en af ​​de bedste ting at gøre på Island i juni, hvis du rejser som en familie med børn. At besøge Mink Studios er en af ​​de sjoveste ting at lave i Reykjavik på Island i juni.

 

Her gør du dig selv til en viking med fuldt udstyr og våben. Så få dit portræt taget af en af ​​de fotografer, der arbejdede på sæt såsom Game of Thrones . Du kan også sejle på et vikingeskib i Vestfjordene. Eller oplev en autentisk vikingelandsby ved Fjörukrain i Hafnarfjördur.

 

Hvis du besøger Hafnarfjördur på det rigtige tidspunkt i juni, kan du måske også se vikingefestivalen . Det er normalt en fire-dages begivenhed, der finder sted omkring den anden weekend i måneden i Víðistaðatún-parken. En af de mest populære dele af festivalen er at se folk i vikingekostumer genopføre vigtige vikingekampe. De er realistiske, men dødsfald og kvæstelser er selvfølgelig fiktive. Du kan også lytte til fortællinger om kampe og legender, mens du spiser lammesteg. Lær hvordan du kaster en økse, skyder bue og pil eller hugger træ. Nyd musikken og dansen, eller brug tid på at shoppe efter lædervarer, sølvsmykker og andre souvenirs.9. Find nogle lundefugle

På dette tidspunkt burde lunderne allerede være rede i Island. Hvert år i maj kommer disse pingvinlignende fugle med farverige næb til øen for at yngle indtil september. Da Island er blevet krediteret for at "huse" 60% af verdens lundebestand i denne tid , er det noget af et syn at se.

 

Der er steder, hvor du kan gå på stier midt i disse kolonier, og andre steder, hvor du kan vandre til nogle af deres gå-til-steder. Og hvem ved? Måske vil disse fugle overtale dig til at blive ved lidt længere for at se de søde små pufflings udklækkes.10. Tag en tur på en sort sandstrand

Et af resultaterne af at være landet med ild og is er at have sorte sandstrande. Dette skyldes, at hærdet lava langsomt (over tusinder af år!) bliver nedbrudt af vejrelementerne og havets bølger for at skabe små sorte sandkorn. Hvis den måde, disse strande er dannet på, ikke allerede imponerer dig, vil du stå målløs efter at have set, hvordan de ser ud.

 

Et par populære sorte sandstrande i Island er Reynisfjara . Den strækker sig kilometervis med imponerende sorte basaltsøjleklipper. Diamond Beach har isstykker, der skyller op på kysten og glimter som diamanter i sollys (deraf navnet). Disse strande er nogle af de mest imponerende ting at se på Island i juni.11. Hent pundene i Reykjavík

Som Islands hovedstad bør det ikke komme som nogen overraskelse, at Reykjavík er en travlhed med alle former for aktivitet. Og hvis du betragter dig selv som en madelsker eller bare en generel fan af mad, er du nødt til at gøre et par stop ved de lokale restauranter, caféer og barer. Der er et par ting, man skal prøve her på øen. Nogle bare for at opleve den islandske kultur og andre simpelthen fordi retterne er lækre.

 

De ting, der skal prøves, omfatter håndværksøl, fermenteret haj, hjemmelavet is, lammeretter og den legendariske islandske hotdog . Så kom med tom mave! Du vil ikke kunne sige nej til vores lækre lokale køkken, og bliv ikke overrasket, hvis du vender hjem med lidt ekstra “bagage” – det vil være det værd!12. Tag en vandretur! (Bogstaveligt talt)

Det fantastiske vejr og øgede dagslys gør vandreture til en af ​​de bedste ting at lave på Island i juni. Du vil finde et bredt udvalg af vandrestier over hele øen. Og heldigvis behøver du ikke at være en ivrig vandrer for at gribe muligheden for at fordybe dig i det islandske landskab . Der er stier i forskellige sværhedsgrader, der spænder fra dagsvandringer til flerdages vandreture.

 

Så du vil være i stand til at finde en passende vandretur baseret på dine færdigheder og erfaringsniveau, hvad end det måtte være. Nogle af de populære vandrestier omfatter Glymur-vandfaldet, Landmannalaugar og Laugavegur-stien. Bare husk altid at tjekke vejret på Island , inden du begiver dig ud.13. Snescooter over en gletsjer

Dette er en af ​​de aktiviteter, som mange ikke vil forbinde med Island på denne tid af året. Vi ved, at det virker lidt kontraintuitivt, men det er bestemt en af ​​de bedste ting at gøre om sommeren i Island . Hvorfor skulle isgrotterne lukke i årets varmere måneder, men gletsjerne være åbne for offentligheden? Nå, det hele koger ned til størrelse. En isterning kommer til at være i problemer i sommersolen, men et isbjerg vil måske bare se et par dryp.

 

De gigantiske gletsjere på Island er noget, du ikke let vil glemme. Snescooterkørsel på tværs af dem øger simpelthen spændingen. Det er overflødigt at sige, at dette ikke er noget, du kan tage på dig selv, og du bliver nødt til at reservere en plads på en tur ledet af en erfaren guide . Fra Langjökull og Myrdalsjökull til Vatnajökull (den største gletscher i Europa), finder du masser af gletsjere her på Island, når det kommer til snescooterkørsel.14. Prøv at øl tölt på en islandsk hest

Dette er sandsynligvis en af ​​de mest unikke ting at gøre i juni i Island. Hvis du ikke ved det endnu, så har Island faktisk sin egen hesterace kaldet den islandske hest. (ja, ikke det stolteste øjeblik i en af ​​de mest kreative nationer i verden). Disse heste ligner mere ponyer end fuldvoksne heste og har tykke, luftige pels i de koldere måneder.

 

De er også utrolig venlige og kan udføre en ekstra gangart kaldet tölten. Tølten menes at være så jævn en tur med en hov altid på jorden, at den har inspireret til en lokal udfordring kaldet øltölten. Dette er, når en rytter skal udføre gangarten med en halv liter øl i hånden og ikke spilde en dråbe . Hvis du fejler øltølten, kan du altid nøjes med bare en afslappet tur gennem det majestætiske islandske landskab.15. Tag et snap bag et vandfald

Du finder masser af imponerende vandfald i Island. Vandfald som Godafoss , hvor det menes, at der fandt en symbolsk gestus sted, der cementerede landets omvendelse til kristendommen. Eller Dettifoss , som har fået titlen som det mest kraftfulde vandfald i hele Europa. Men en favorit på øen vil altid være Seljalandsfoss Vandfald.

 

Dette er et af de højeste vandfald i Island med en højde på 60 meter. Men det, der gør at besøge Seljalandsfoss til en af ​​de bedste ting at gøre i Island i juni, er det faktum, at man kan gå bag vandfaldene. Du kan se det islandske landskab gennem vandfaldene og tage imponerende billeder fra en ørneøje.16. Kom inden for armens rækkevidde af et isbjerg

En af de ting at se på Island i juni er Jökulsarlon-gletsjerlagunen . Og selvom du kan beundre det på afstand, anbefaler vi stærkt, at du booker en plads på en af ​​bådturene, især paddebådsrundturen . Denne tur er lille og bringer dig inden for rækkevidde af de flydende isbjerge i lagunen og endda gletsjeren selv.

 

Du vil sikkert også komme til at se nogle sæler på din tur, enten lege i vandet eller dovne på plader af drivende is. At besøge Jökulsarlon Glacier Lagoon er absolut et must på enhver rejseplan til Island.17. Gør nogle overvejelser, mens du forkæler dine fødder

Det er velkendt, at Island kan prale af varme kilder over hele øen på grund af den vulkanske aktivitet, der opvarmer den underjordiske vandforsyning. Og mens mange steder at besøge varme kilder er Den Blå Lagune , Reykjadalur og Sky Lagoon , er der en varm kilde, der nok er en af ​​de mest specielle ting at lave i Reykjavík i juni. Kvika ligger i gåafstand, hvis du bor i hovedstaden og er den ultimative belønning for trætte fødder.

 

Kvika er en varm kilde i ordets tekniske forstand. Men i praksis er det mere kendt som et hyggeligt fodbad – et med en smuk udsigt over bjergene og havet . Her kan du hvile fødderne i det varme vand og bruge timer på at stirre på den fascinerende udsigt og overveje alle livets store spørgsmål.Er juni et godt tidspunkt at besøge Island?

Hvis du undrede dig over, om juni er et godt tidspunkt at besøge Island, og hvilke ting du skal lave i juni i Island, så håber vi, at vi har givet dig masser af stof til eftertanke. Inden vi afslutter dette, vil vi dog gerne komme med en advarsel. Alle disse dagslystimer kan forvirre dit indre kropsur og rode med dine sovemønstre.

 

Dette er ikke godt, hvis du har en propfyldt rejseplan. Så vi anbefaler, at du investerer i en sovemaske og nogle ørepropper (andre vil måske stadig holde fest). Sørg for, at din bolig har tilstrækkelige vinduer/persienner til at blokere det generende sollys. Nu skal du bare tage kontakt, så vi kan ordne dig med den autocamperudlejning , der passer bedst til dine behov. Tid til at begynde dit islandske eventyr!

11 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Autocamper Island -  leje af autocamper i Island
Autocamper Island -  leje af autocamper i Island
Autocamper Island -  leje af autocamper i Island
bottom of page